Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18543 hozzászólás a témában

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Elküldtem. Szívesen. Holnap megy az aktuális teszt is.

Köszönöm,megkaptam! Várom a holnapit is majd... Elõre is köszi azt is!!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Elküldtem. Szívesen. Holnap megy az aktuális teszt is.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Email-be tudom csak továbbküldeni mert pdf-be van. Szóval privátba adj meg egy email címet és megy a cucc. Sõt holnap bescannelem az aktuális tesztet is és akkor az is megy.

Szia!

Elküldtem priviben a mail címem,és köszönöm szépen ha elküldöd...
Mostmár csak azt kellene eldöntenem,hogy M06 vagy M07-et vagy mást próbáljak ki az alap A01S helyett...

Sokat gondolkodtam,hogy mik lehetnek a lehetséges okok a fémes hangú rezonálásra. Mivel csak akkor csinálja,ha meleg a tárcsa,így a ferde t.fék rögzítõszemeket kilõttem,mert ha ez lenne a gond,akkor szerintem akkor is csinálná,ha hideg még a tárcsa. Sajnos eléggé darálódik is az alap betét a gyári alubakos tárcsával,ezért kellene szerintem valami keményebb betét...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Email-be tudom csak továbbküldeni mert pdf-be van. Szóval privátba adj meg egy email címet és megy a cucc. Sõt holnap bescannelem az aktuális tesztet is és akkor az is megy.

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Helló.

Nekem igaz XT van de az M06-al rémesen nyikorgott és nincs fékerõ bekopottan sem,most vettem bele A01S-et második fékezésnél csöndesen és brutális erõvel fogott amit a fémesrõl nem tudok elmondani.Esetleg fontos,hogy alubakos XT tárcsával.

Üdv,Péter

A hangot eltekintve én is így voltam ezzel. Ráadásul már az elsõ pár fékezésnél felszántotta a fémes pofa az elsõ féktárcsát, így amikor pár hét használat után megcseréltem a pofákat, tartottam tõle hogy nem lesz olyan hatékony a gyantás pofa mint régen, de tévedtem, 30méter szintkülönbség alatt összehaverkodtak, fékerõben és adagolhatóságban is felülmúlva az M06-ot, ami most a hátsó tárcsát rágcsálja.

. "Beraktam elõre egy SwissStop betétet és azt hiszem megtaláltam életem fékét.

Hm, lehet nekem is ki kell akkor próbálnom ha elkopik elöl ez a betét:) Küldöm a privátot! Köszönöm!

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Helló.

Nekem igaz XT van de az M06-al rémesen nyikorgott és nincs fékerõ bekopottan sem,most vettem bele A01S-et második fékezésnél csöndesen és brutális erõvel fogott amit a fémesrõl nem tudok elmondani.Esetleg fontos,hogy alubakos XT tárcsával.

Üdv,Péter

Nekem is xt van,alubakos 180as tárcsával,és amit itt Mjani kolléga írt,azzal bogarat ültetett a fülembe. Miszerint azért rezeghet az egész gép fékezéskor(ez is egy lehetõség) mert ha a meleg tárcsára ráfog a gyári puha mûgyantás betéttel,akkor szinte "betapadhat"... (#13887 hsz.)
Ezért gondoltam hogy valami keményebb,s nem mûgyantás betétet kipróbálok...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Nekem sem csak úgy a google dobta ki :), de ha irsz privibe átküldöm. Mint írtam ez egy régebbi teszt. Lehet, hogy már változtattak az keveréken, meg abba az idõben gyakoribb volt az IS felfogatás ami inkább hajlamos rezonálni.. Anno sztem meg még nem volt az A01S. Van uj teszt is de az most nincs nálam. ott a Tr!ckstuff márkát és annak is az RSR-verzióját dicsértek agyonra. Nekem KoolStop (elõl) volt meg Aufa (hátul). Mindkettõ XT tárcsával. Azaz elöl egy darabig Tektro tárcsával ami még jobb is volt mint a hátsó kombo. Majd lecseréltem elöl a tárcsát XT-re és csak romlott, ezért beraktam elõre egy SwissStop betétet és azt hiszem megtaláltam életem fékét. Már csak az kell, hogy ne kopjon túlságosan. Hátul meg kisérletezgetek még, hogy mi legyen mert ott nyikorog, rezeg meg minden baja van. Szerintem egyszerûen az Aufa + Xt párosítás fos. De elöbb utóbb oda is SwissStop kerül.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló.

Üdv,Péter

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

SLX gyáriját használtam az jó volt. Ha nálatok is jó volt akkor miért nem tartjátok meg? Én csak egy régi tesztet találtam (2005) de ott pont ott van az M06 és az M07.

M06-rol azt irja hogy:
+ nagyon jó fékerõ vizesen 430N
+ jó fékerõ szárazon 387N
+ relatív keveset kopik (4,4% volt az adott tesztben)
- nagyon nyikorgott nekik fékezésnél

M07-rõl azt irja, hogy:
- majdnem fele fékerõ vizesen (M06-al összehasonlítva) 267N
+ szárazon jobb fékerõ mint az M06 415N
- borzalmasan kopik 39% !!!

Ezek után mindenki döntse el mi a fontos neki.

Érdekes ez a teszt,mert szlaller kolléga pont erre az m06-ra írta,hogy a gyári betéteknél gyengébben muzsikált... pedig az M06 - M07 jóval jobb betét,mint sima gyári... (de aztán lehet én tévedek...)

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Ha nálatok is jó volt akkor miért nem tartjátok meg?

Kíváncsi voltam mit tud a fémes pofa a gyárihoz képest, mivel az én guglim nem találta meg ezt a tesztet:) Köszönet érte!
Jó lenne látni az A01S adatait is. A teszt és a tapasztalat alapján azt mondanám az M07 tulajdonságaihoz állhat közel.
Egyébként nekem a fémes pofa sem tûnik hangosnak, rosszabbra számítottam.
Lehet jobb is így akkor hogy hátul fémes pofa van, vizes-saras-havas idõben mindig hátul éreztem jobban a fékerõ csökkenését, ott jobban összelocsogja magát a bringa.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
SLX gyáriját használtam az jó volt. Ha nálatok is jó volt akkor miért nem tartjátok meg? Én csak egy régi tesztet találtam (2005) de ott pont ott van az M06 és az M07.

M06-rol azt irja hogy:
+ nagyon jó fékerõ vizesen 430N
+ jó fékerõ szárazon 387N
+ relatív keveset kopik (4,4% volt az adott tesztben)
- nagyon nyikorgott nekik fékezésnél

M07-rõl azt irja, hogy:
- majdnem fele fékerõ vizesen (M06-al összehasonlítva) 267N
+ szárazon jobb fékerõ mint az M06 415N
- borzalmasan kopik 39% !!!

Ezek után mindenki döntse el mi a fontos neki.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

203/180-as tárcsáim vannak. Engem is az érdekel hogy milyen lehet az M07. Most ugye a hátsó 50%-os A01S betétek kerültek elõre, remélem mire azok elkopnak, tudni fogom melyiket vegyem :)

Remélem,hogy hamarosan kapunk választ a kérdésünkre az M07-es betéttel kapcsolatban... én is próbáltam rákeresni tesztekre vagy valami összehasonlításra,de semmit nem találtam... :(

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Te mekkora tárcsával használtad az M06-ost elöl illetve hátul?

203/180-as tárcsáim vannak. Engem is az érdekel hogy milyen lehet az M07. Most ugye a hátsó 50%-os A01S betétek kerültek elõre, remélem mire azok elkopnak, tudni fogom melyiket vegyem :)

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Sziasztok!

Van valamelyikõtöknek tapasztalata Shimano fékpofával kapcsolatban? A01S resin, M06 metal, M07 resin érdekelne.
SLX fékem van, XT alubakos tárcsákkal. Nagyon meg voltam elégedve a gyári A01S-es gyantás pofával de miután elöl elkopott, az M06-os fémeset vettem helyette, de olyan érzésem van hogy könnyebb nagy sebességrõl fékezve elmelegíteni, és fékerõben is alul marad a gyárihoz képest, bár eddig csak szárazon próbáltam. Most számûztem hátra, ott valószínûleg soha nem fog elkopni.
Bikemag egyik cikkében ígértek egy összehasonlító tesztet ezen pofákról, de ennek publikálására sajnos máig nem került sor.
Szóval, tapasztalat?

Nos,ez a téma engem is érdekelne... Te mekkora tárcsával használtad az M06-ost elöl illetve hátul?
Engem még az érdekelne,hogy az M07-es szinterezett fékpofa jobb-e esetleg mint az M06-os fémes? Vagy esetleg mennyivel lehet jobb az alap (A01S-nél) az M07-es?
Szóval akiknek van tapasztalata,kérem írja le nekünk a tapasztalatait. Köszönettel...

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Van valamelyikõtöknek tapasztalata Shimano fékpofával kapcsolatban? A01S resin, M06 metal, M07 resin érdekelne.
SLX fékem van, XT alubakos tárcsákkal. Nagyon meg voltam elégedve a gyári A01S-es gyantás pofával de miután elöl elkopott, az M06-os fémeset vettem helyette, de olyan érzésem van hogy könnyebb nagy sebességrõl fékezve elmelegíteni, és fékerõben is alul marad a gyárihoz képest, bár eddig csak szárazon próbáltam. Most számûztem hátra, ott valószínûleg soha nem fog elkopni.
Bikemag egyik cikkében ígértek egy összehasonlító tesztet ezen pofákról, de ennek publikálására sajnos máig nem került sor.
Szóval, tapasztalat?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás
jó lesz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
sziasztok,
xt 775 elsõ fékhez tennék 160mm avid cs g3 tárcsát, 65kg vagyok. Jól mûködnek együtt?
köszi

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Nerve AM láncvilla -alul a középcsapágyhoz közelebbi oldalon- a hegesztés mellett megrepedt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
donorbringanak kell hasznalni :) amugy melyik vazrol van szo?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

canyonek mar a bikeradart is lefizettek? :D az ilyen tesztek ugyis kb arra jok, hogy megallapitsd, hogy milyen a cucc uj koraban. meg kell nezni ezt, meg par tartos tesztet, es akkor kb lehet tudni, hogy mire szamithatsz. nem egy autonal volt, hogy agyonhalmoztak dijakkal, aztan a userek meg utaltak, mint a sz*rt... viszont a kis "szurke egeret" meg szeretik.

amugy nem eletszeru helyzetekben kellene tesztelni? a benchmarkok csak annyit mutatnak meg, hogy az adott cucc hogy teljesit abban az adott tesztben. az ilyen teszteket meg standarizalni sem nagyon erdemes, mert akkor a gyartok direkt a tesztkorulmenyekre fejlesztik a termeket.

Egyetértek. Tartós teszt nagyon hasznos csak sajnos mire a tartosság kijön már rég 2 generációval ujabb modellek vannak. Pl : Canyon: szuper jó, szuper jó felszerelt de havernak a 4. váz törik el (kb 75kg, minden nap bringázik, elõtte triálozott tehát érzi a bringát). Garanciálisan cserélgetik ezzel nincs gond, de errõl meg senki nem akar infot kiadni... Így maradnak a Fórumok :)