Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
autósbolt ;)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

Vedd le a féktestet lógasd és finoman kocogtasd így gyorsabban távoznak. vagy ha van olajad akkor nyomd át azaz csinálj olajcserét.

Olajam van csak a légtelenítõ csonkra nem tudok felrakni semmit, mert nincs itthon csövem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vedd le a féktestet lógasd és finoman kocogtasd így gyorsabban távoznak. vagy ha van olajad akkor nyomd át azaz csinálj olajcserét.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

Teljesen azaz nem, de elõfordul (némi használat után valamelyik a fellevegõsödik valamilyen szinten) így légteleníted szétszedés nélkül addig húzogasd amíg jönnek a bubik utána sokkal jobb lesz.

Fél óra pumpálás után még mindig ugyanannyi buborék jön fel, már kész buborék fürdõ van a tartályban, az olaj szint meg csak alíg csökkent.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Teljesen azaz nem, de elõfordul (némi használat után valamelyik a fellevegõsödik valamilyen szinten) így légteleníted szétszedés nélkül addig húzogasd amíg jönnek a bubik utána sokkal jobb lesz.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Az mennyire normális ha hidraulikus fék, olajtartályáról leveszem a fedõt és a fékkart elkezdem behúzogatni akkor a tartályban buborékok jelennek meg? (deore m595)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Õ az egyetemi mtb részleg túravezetõje is így heti 2x nagyobb túrát vezet, mindegy milyen idõ van, télen-nyáron. Pont emiatt két bringája van, hogy ha az egyik kiesik akkor is mehessen

Egyrészt nem semmi és nagyon szerencsés helyzetben vagytok, ha a munka, illetve tanulás mellett a hobbi is ennyire jól megfér és beleszorítható a napi programokba. Másrészt ha a szakma még kapcsolódik is hozzá, hát... Irigykedhetek? :-) Másrészt pedig, a doktoráláshoz egy jó nagy kalappal! ;-)
Canyon-os dolgot azért kérdeztem, mert filózgatok egy kb. 120-at mozgó mindenes gépen most már hónapok óta és kb. hetente mást vennék, de a Canyon mindig bent van a top 3-ban. Viszont nekem (is) nagyon fontos a megbízhatóság. Mivel szerencsére én is megtehetem, hogy heti 2-3x, télen is tudok bicajozni a munka mellett, nagyon kéne egy komoly tartalék a mostani AM bicaj mellé, ami bírja is a strapát. Így lenne mindig tartalék, ha az egyikkel gond van. Viszont pont a hozzászólásod gondolkoztatott el kicsit, hogy bár nem kell nekem nagy rugóút, de némi túlépítettség mégis jó lenne, tehát lehet, hogy ismét a 140-es rugóút felé kell somfordálnom és beáldozni kb. mínusz 1 kilónyi tömeget a megbízhatóság oltárán (azaz ennyivel nehezebb, de megbízhatóbb cucc felé orientálódni, Nerve XC szint felõl AM felé). Ja igen, és repesztettem meg már én is láncvillát, az AM fully-mon... ;-)
No de nagyon elkanyarodtunk a fékek témától! :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
25km 1000m?
Ezt még a budai hegyekben is simán hozható tavaly Roninal különösebb cél és irány nélkül tekeregtünk és 19.9km-nél hagytuk el az 1000m szintet valahol Csobánka környékén, természetesen nem azt mondom hogy ez itt általános.

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

Helló! Bocs,de ez az én véleményem,szerintem az M07 az teljesen megegyezik az A01S betéttel. Habár az ebike-on néztem,és ott többféle M07 van,és árban is van köztük különbség. De hogy mi a különbség közöttük,fogalmam sincsen. Van M07S - 3,1e van M07ti - 3,9e és van sima M07 - 5,2e-ért.
(a ti verziós titán tartólapos,és talán a sima 07 könnyebb mint az S verzió?)

Nem tartom valószínûnek, hogy megegyeznek. Ebben a Bikemag cikkben van fotó róluk kis leírással.

Oké,csak itt nincs közte az M07S verzió... amúgy köszi a linket!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a jeloleseket ismerem :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mi az a rezbukki? osszel tekerunk fel 2x, de az nem volt ilyen faraszto :)

A rézbükki az út neve (nekem kell elmagyarázni egy gyõrinek aki majdnem a hegy mellett lakik :) ), legkönnyebb terepút ami a Kõrisre visz fel, a Gázló is ezen megy fel. Ha még így sincs meg akkor nézd meg egy térképen. :)

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

lehet már tudni mikor jön ki az új SLX fék? és kb mennyi lesz az ára a régi SLX-hez képest?

évjárat az 2012 lesz, megjelenés kb ahgy az újdonságok szoktak: július/augusztus
(nem arról beszélek, hogy az oem elõbb megkapja, és a piacra szórja õket)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Két Kõris egymásra téve a rézbükkin ennél 1,5szer durvább. ;)

mi az a rezbukki? osszel tekerunk fel 2x, de az nem volt ilyen faraszto :)

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Helló! Bocs,de ez az én véleményem,szerintem az M07 az teljesen megegyezik az A01S betéttel.

Nem tartom valószínûnek, hogy megegyeznek. Ebben a Bikemag cikkben van fotó róluk kis leírással.

Hm, rézbüki fincsi ;) Föleg két Hajaggal Veszprémbõl.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

25km alatt 1000m? be is f*snek a kisalfoldi tekeresi tapasztalatommal :) a multkor mentunk kb 500at nemileg kevesebb tavon, igaz olyan terepen, ahol tobbet vittuk a cangat, mint tekerunk, de nagyon kivoltam a vegere.

Két Kõris egymásra téve a rézbükkin ennél 1,5szer durvább. ;)

A sebesség mindent megold.

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

Mostmár csak azt kellene eldöntenem,hogy M06 vagy M07-et vagy mást próbáljak ki az alap A01S helyett...

Helló! Bocs,de ez az én véleményem,szerintem az M07 az teljesen megegyezik az A01S betéttel. Habár az ebike-on néztem,és ott többféle M07 van,és árban is van köztük különbség. De hogy mi a különbség közöttük,fogalmam sincsen. Van M07S - 3,1e van M07ti - 3,9e és van sima M07 - 5,2e-ért.
(a ti verziós titán tartólapos,és talán a sima 07 könnyebb mint az S verzió?)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
25km alatt 1000m? be is f*snek a kisalfoldi tekeresi tapasztalatommal :) a multkor mentunk kb 500at nemileg kevesebb tavon, igaz olyan terepen, ahol tobbet vittuk a cangat, mint tekerunk, de nagyon kivoltam a vegere.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

Az komoly! Elég sokat használhatja a bicajait és jóféle terepen az ismerõsöd, ha ezeket a vázakat rendeltetésszerû használat mellett meg bírja repeszteni. Csodálom, hogy a Canyon még nem igazolta le tesztelõnek, pláne a triálos múlttal! :-)

Háttértörténet: Kiköltöztem németországba a Pfalzi erdõbe (európa legnagyobb összefüggõ erdeje). A srác a kollégám. 25km alatt általában összejön 1000m szint. Õ az egyetemi mtb részleg túravezetõje is így heti 2x nagyobb túrát vezet, mindegy milyen idõ van, télen-nyáron. Pont emiatt két bringája van, hogy ha az egyik kiesik akkor is mehessen. Manapság van egy Nerve AM-je és egy Torque-ja. Az utobbi bírja bár ott is megadta már magát a tag tömítése. Doktorálunk és õ pont tömítésekbõl + õ tartja a robotok kinematikája órát, szoval elég bringaközeli témákkal foglalkozik. Végzés elõtt áll és tényleg beadta a Canyonhoz, ahol sajnos 200-ember jelentkezett az elsõ kiirásra a második kiirásban pedig országutis szakembert kerestek. Amugy van a canyonnal egy régebben kivándorolt magyar srác a Simai Tibor mint tesztpilota. Relativ nagy névnek szamít itt... Canyon váz jó, csak néha nem bírja. Nem gond, mert tudnak róla, próbálkoznak javítani de addig is korrektül cserélgetik /a torque ja is igy van, a nerve am helyett kapta némi gyõzködés után/ . 5 év gari van rá... ezt a haver ki is használja :) ilyen cégnek kellene mindnek lenni és akkor nem gond ha tényleg valami mégis gyártó hibájából tönkremegy.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts
vannak emberek relatív kis számban akik mindent eltörnek, elég hamar általában
szal nem feltétlen a váz konstrukciós vagy gyártási hibája :)

de on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a canyon vazak eddig szimpik voltak :) de mongy megnezhetitek pl a yeti asr5 mtbres reviewkat is.