Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18543 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Felül szed szét, elõtte vedd le a féktestet a telóról nyomd össze a dugattyúkat, de ne teljesen, ha kijönnek a síkból 2.5-3mm-t akkor már jó. Levágod a bovdent felrakod a véget betekered utána le veszed a tartály fedelét vízszintesbe állítod( hogy ne folyjon ki az olaj ) majd vissza nyomod a dugattyúkat ha szerencséd van az összes bubi kijön, vissza rakod a betéteket és beteszed a mûanyag szerelõ távtartót, azért még párszor húzd be a fékkart hogy lásd jön - e még bubi ha igen akkor húzogasd addig amíg jönnek az apró bubik. utána fedél visszarak helyére állítgatod a kart és a testet és örülsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

Lehet.

Értem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lehet.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Megérkezett a Shimano M575 fékem :) Egyáltalán nem harapós, de nagyon jól fog, bár még csak 10km-t mentem vele városban. A fék vezeték hosszú lett, majd le kell rövidíteni. Az olaj vásárlást sehogyan sem tudom megúszni? Hiába van benne több olaj, de nem lehet annyira pontosan csinálni, hogy ne fogyjon el gondolom, vagy igen?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
ki az a Tobor? a Simai Tibor? Én sajnos õt nem ismerem személyesen, de ha te igen és felétek tekereg akkor nem kérdéses: MEGYEK!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Háttértörténet: Kiköltöztem németországba a Pfalzi erdõbe (európa legnagyobb összefüggõ erdeje). A srác a kollégám. 25km alatt általában összejön 1000m szint. Õ az egyetemi mtb részleg túravezetõje is így heti 2x nagyobb túrát vezet, mindegy milyen idõ van, télen-nyáron. Pont emiatt két bringája van, hogy ha az egyik kiesik akkor is mehessen. Manapság van egy Nerve AM-je és egy Torque-ja. Az utobbi bírja bár ott is megadta már magát a tag tömítése. Doktorálunk és õ pont tömítésekbõl + õ tartja a robotok kinematikája órát, szoval elég bringaközeli témákkal foglalkozik. Végzés elõtt áll és tényleg beadta a Canyonhoz, ahol sajnos 200-ember jelentkezett az elsõ kiirásra a második kiirásban pedig országutis szakembert kerestek. Amugy van a canyonnal egy régebben kivándorolt magyar srác a Simai Tibor mint tesztpilota. Relativ nagy névnek szamít itt... Canyon váz jó, csak néha nem bírja. Nem gond, mert tudnak róla, próbálkoznak javítani de addig is korrektül cserélgetik /a torque ja is igy van, a nerve am helyett kapta némi gyõzködés után/ . 5 év gari van rá... ezt a haver ki is használja :) ilyen cégnek kellene mindnek lenni és akkor nem gond ha tényleg valami mégis gyártó hibájából tönkremegy.

Off

Hali @radnaib
én is egy környéki gyerek vagyok a fekete erdöböl, Pfalzi erdö is járatos nálam.
Jó volna veletek tekeredni nálatok és örülnék egy kapcsolatfelvételnek (PÜ?).

Természetesen nálunk (FE Erdö) is szivesen mehetünk és szivesen látlak benneteket.
Remélem elleshetek jópár tehikát is töletek és nektek is bejönne a fekete erdei terep.

Mivel Tobor most elbucsuzik a versenyzéstöl és talál egy kis szabadidöt ö is "mesélhet" a tehnikáról valamit.
Amugy uly szakaszok a Bad Wildbadi bikeparkban.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
autósbolt ;)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Vedd le a féktestet lógasd és finoman kocogtasd így gyorsabban távoznak. vagy ha van olajad akkor nyomd át azaz csinálj olajcserét.

Olajam van csak a légtelenítõ csonkra nem tudok felrakni semmit, mert nincs itthon csövem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vedd le a féktestet lógasd és finoman kocogtasd így gyorsabban távoznak. vagy ha van olajad akkor nyomd át azaz csinálj olajcserét.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Teljesen azaz nem, de elõfordul (némi használat után valamelyik a fellevegõsödik valamilyen szinten) így légteleníted szétszedés nélkül addig húzogasd amíg jönnek a bubik utána sokkal jobb lesz.

Fél óra pumpálás után még mindig ugyanannyi buborék jön fel, már kész buborék fürdõ van a tartályban, az olaj szint meg csak alíg csökkent.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Teljesen azaz nem, de elõfordul (némi használat után valamelyik a fellevegõsödik valamilyen szinten) így légteleníted szétszedés nélkül addig húzogasd amíg jönnek a bubik utána sokkal jobb lesz.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Az mennyire normális ha hidraulikus fék, olajtartályáról leveszem a fedõt és a fékkart elkezdem behúzogatni akkor a tartályban buborékok jelennek meg? (deore m595)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Õ az egyetemi mtb részleg túravezetõje is így heti 2x nagyobb túrát vezet, mindegy milyen idõ van, télen-nyáron. Pont emiatt két bringája van, hogy ha az egyik kiesik akkor is mehessen

Egyrészt nem semmi és nagyon szerencsés helyzetben vagytok, ha a munka, illetve tanulás mellett a hobbi is ennyire jól megfér és beleszorítható a napi programokba. Másrészt ha a szakma még kapcsolódik is hozzá, hát... Irigykedhetek? :-) Másrészt pedig, a doktoráláshoz egy jó nagy kalappal! ;-)
Canyon-os dolgot azért kérdeztem, mert filózgatok egy kb. 120-at mozgó mindenes gépen most már hónapok óta és kb. hetente mást vennék, de a Canyon mindig bent van a top 3-ban. Viszont nekem (is) nagyon fontos a megbízhatóság. Mivel szerencsére én is megtehetem, hogy heti 2-3x, télen is tudok bicajozni a munka mellett, nagyon kéne egy komoly tartalék a mostani AM bicaj mellé, ami bírja is a strapát. Így lenne mindig tartalék, ha az egyikkel gond van. Viszont pont a hozzászólásod gondolkoztatott el kicsit, hogy bár nem kell nekem nagy rugóút, de némi túlépítettség mégis jó lenne, tehát lehet, hogy ismét a 140-es rugóút felé kell somfordálnom és beáldozni kb. mínusz 1 kilónyi tömeget a megbízhatóság oltárán (azaz ennyivel nehezebb, de megbízhatóbb cucc felé orientálódni, Nerve XC szint felõl AM felé). Ja igen, és repesztettem meg már én is láncvillát, az AM fully-mon... ;-)
No de nagyon elkanyarodtunk a fékek témától! :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
25km 1000m?
Ezt még a budai hegyekben is simán hozható tavaly Roninal különösebb cél és irány nélkül tekeregtünk és 19.9km-nél hagytuk el az 1000m szintet valahol Csobánka környékén, természetesen nem azt mondom hogy ez itt általános.

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Helló! Bocs,de ez az én véleményem,szerintem az M07 az teljesen megegyezik az A01S betéttel. Habár az ebike-on néztem,és ott többféle M07 van,és árban is van köztük különbség. De hogy mi a különbség közöttük,fogalmam sincsen. Van M07S - 3,1e van M07ti - 3,9e és van sima M07 - 5,2e-ért.
(a ti verziós titán tartólapos,és talán a sima 07 könnyebb mint az S verzió?)

Nem tartom valószínûnek, hogy megegyeznek. Ebben a Bikemag cikkben van fotó róluk kis leírással.

Oké,csak itt nincs közte az M07S verzió... amúgy köszi a linket!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a jeloleseket ismerem :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mi az a rezbukki? osszel tekerunk fel 2x, de az nem volt ilyen faraszto :)

A rézbükki az út neve (nekem kell elmagyarázni egy gyõrinek aki majdnem a hegy mellett lakik :) ), legkönnyebb terepút ami a Kõrisre visz fel, a Gázló is ezen megy fel. Ha még így sincs meg akkor nézd meg egy térképen. :)

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

lehet már tudni mikor jön ki az új SLX fék? és kb mennyi lesz az ára a régi SLX-hez képest?

évjárat az 2012 lesz, megjelenés kb ahgy az újdonságok szoktak: július/augusztus
(nem arról beszélek, hogy az oem elõbb megkapja, és a piacra szórja õket)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Két Kõris egymásra téve a rézbükkin ennél 1,5szer durvább. ;)

mi az a rezbukki? osszel tekerunk fel 2x, de az nem volt ilyen faraszto :)

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Helló! Bocs,de ez az én véleményem,szerintem az M07 az teljesen megegyezik az A01S betéttel.

Nem tartom valószínûnek, hogy megegyeznek. Ebben a Bikemag cikkben van fotó róluk kis leírással.

Hm, rézbüki fincsi ;) Föleg két Hajaggal Veszprémbõl.