Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hátha azt nézem hogy hogy a hat csavaros agy mellé kerülne még egy adapter az már nem igen fér el ezért valószínûtlenek tartom, bár már tévedtem máskor is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Köszönöm válaszod.
Azt a változatot én is megtaláltam.
Így elképzelhetõ,hogy az általam keresett adapter nem is létezik?
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én azt hiszem hogy csak fordítva van azaz centerlockos agyra 6 csavaros tárcsára adapter.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Segítség kellene.
Adapterre lenne szükségem,amivel a meglévõ center lock-os tárcsáimat (hagyományos) 6 csavaros agyakkal szerelt kerekeimre szerelhetném majd rá.
Mi ennek pontosan a neve és esetleg ki tudja,hogy melyik üzletben lehet jelenleg kapni (bárhol)?
Elõre is köszönöm.
üdv.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Nekem is gondom akadt a hátsó Hope mini mono-ma v mono minivel (sosetudtam megjegyezni :D).
Egyszercsak elkezdett nemfogni menet közben és nemjövök rá az okára.
Egyik pillanatban fog rendesen másikban meg már nem és azóta ez változatlan.
Történt mindez menet közben betonos úton sima lightos tekerés közben. Pofát már
cseréltem egyenlõre nemtûnik megoldásnak majd ma du-n kicsetélem a tárcsát is egy másikra,
lehet az a gond. Mindegyik tisztának tûnik, most a nyomáspont hátrébb ment de fixen tartja magát ugyan,
(de lehet télleg fellevegõsödött) 3 újjal kell rátépnem hogy blokkolja a hátsót. Ill kipróbálok egy másik fékrendszert is a gépen, remélem a tárcsafékszemnek nincs baja.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért állítod vízszintesbe a tartályt, de stabilan álljon a bringa nem árt egy állvány vagy egy tyúkláb.

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
amíg húzogatja az ember a fékkart nyitott fedélnél, addig nem folyik ki az olaj?
Én is plusz olaj nélküli légtelenítésre készülök...

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Köszönöm, hétvégén neki állok.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Felül szed szét, elõtte vedd le a féktestet a telóról nyomd össze a dugattyúkat, de ne teljesen, ha kijönnek a síkból 2.5-3mm-t akkor már jó. Levágod a bovdent felrakod a véget betekered utána le veszed a tartály fedelét vízszintesbe állítod( hogy ne folyjon ki az olaj ) majd vissza nyomod a dugattyúkat ha szerencséd van az összes bubi kijön, vissza rakod a betéteket és beteszed a mûanyag szerelõ távtartót, azért még párszor húzd be a fékkart hogy lásd jön - e még bubi ha igen akkor húzogasd addig amíg jönnek az apró bubik. utána fedél visszarak helyére állítgatod a kart és a testet és örülsz.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

Lehet.

Értem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lehet.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Megérkezett a Shimano M575 fékem :) Egyáltalán nem harapós, de nagyon jól fog, bár még csak 10km-t mentem vele városban. A fék vezeték hosszú lett, majd le kell rövidíteni. Az olaj vásárlást sehogyan sem tudom megúszni? Hiába van benne több olaj, de nem lehet annyira pontosan csinálni, hogy ne fogyjon el gondolom, vagy igen?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
ki az a Tobor? a Simai Tibor? Én sajnos õt nem ismerem személyesen, de ha te igen és felétek tekereg akkor nem kérdéses: MEGYEK!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Háttértörténet: Kiköltöztem németországba a Pfalzi erdõbe (európa legnagyobb összefüggõ erdeje). A srác a kollégám. 25km alatt általában összejön 1000m szint. Õ az egyetemi mtb részleg túravezetõje is így heti 2x nagyobb túrát vezet, mindegy milyen idõ van, télen-nyáron. Pont emiatt két bringája van, hogy ha az egyik kiesik akkor is mehessen. Manapság van egy Nerve AM-je és egy Torque-ja. Az utobbi bírja bár ott is megadta már magát a tag tömítése. Doktorálunk és õ pont tömítésekbõl + õ tartja a robotok kinematikája órát, szoval elég bringaközeli témákkal foglalkozik. Végzés elõtt áll és tényleg beadta a Canyonhoz, ahol sajnos 200-ember jelentkezett az elsõ kiirásra a második kiirásban pedig országutis szakembert kerestek. Amugy van a canyonnal egy régebben kivándorolt magyar srác a Simai Tibor mint tesztpilota. Relativ nagy névnek szamít itt... Canyon váz jó, csak néha nem bírja. Nem gond, mert tudnak róla, próbálkoznak javítani de addig is korrektül cserélgetik /a torque ja is igy van, a nerve am helyett kapta némi gyõzködés után/ . 5 év gari van rá... ezt a haver ki is használja :) ilyen cégnek kellene mindnek lenni és akkor nem gond ha tényleg valami mégis gyártó hibájából tönkremegy.

Off

Hali @radnaib
én is egy környéki gyerek vagyok a fekete erdöböl, Pfalzi erdö is járatos nálam.
Jó volna veletek tekeredni nálatok és örülnék egy kapcsolatfelvételnek (PÜ?).

Természetesen nálunk (FE Erdö) is szivesen mehetünk és szivesen látlak benneteket.
Remélem elleshetek jópár tehikát is töletek és nektek is bejönne a fekete erdei terep.

Mivel Tobor most elbucsuzik a versenyzéstöl és talál egy kis szabadidöt ö is "mesélhet" a tehnikáról valamit.
Amugy uly szakaszok a Bad Wildbadi bikeparkban.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
autósbolt ;)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Vedd le a féktestet lógasd és finoman kocogtasd így gyorsabban távoznak. vagy ha van olajad akkor nyomd át azaz csinálj olajcserét.

Olajam van csak a légtelenítõ csonkra nem tudok felrakni semmit, mert nincs itthon csövem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vedd le a féktestet lógasd és finoman kocogtasd így gyorsabban távoznak. vagy ha van olajad akkor nyomd át azaz csinálj olajcserét.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Teljesen azaz nem, de elõfordul (némi használat után valamelyik a fellevegõsödik valamilyen szinten) így légteleníted szétszedés nélkül addig húzogasd amíg jönnek a bubik utána sokkal jobb lesz.

Fél óra pumpálás után még mindig ugyanannyi buborék jön fel, már kész buborék fürdõ van a tartályban, az olaj szint meg csak alíg csökkent.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Teljesen azaz nem, de elõfordul (némi használat után valamelyik a fellevegõsödik valamilyen szinten) így légteleníted szétszedés nélkül addig húzogasd amíg jönnek a bubik utána sokkal jobb lesz.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Az mennyire normális ha hidraulikus fék, olajtartályáról leveszem a fedõt és a fékkart elkezdem behúzogatni akkor a tartályban buborékok jelennek meg? (deore m595)