Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Meg látunk már olyan vázat, ahol nem volt síkba marva a tárcsafékszem. Erre van speciális szerszám, egy-két bringaboltban meg tudják csinálni. Lehet én megnézetném, ha még mindig problémás. De a fékkel is lehet gond, kicsit ferdén állnak a dugattyúk az simán okozhatja.

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hát nem tudom. lehetni lehet, bár kérdéses, hogy ez milyen mértékben játszik szerepet. gyorszáras kereket nem fogsz sose hajszálpontosan berakni.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

agynál inkább azt nézd, hogy párhuzamosan be tudod-e rakni a kereket a féktesthez képest. akár a festékréteg különbség is okozhatja a papucson, amit a kereken nem is veszel észre szabadszemmel.

Ezt nem mondod komolyan,hogy ilyen lehet a hiba oka?! Érdemes esetleg egy reszelõvel a festéket eltávolítani a papucs belsejérõl,vagy hogy csináljam?
Amúgy erre tök nem is gondoltam,hogy ilyen számít egy tárcsaféknél...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
agynál inkább azt nézd, hogy párhuzamosan be tudod-e rakni a kereket a féktesthez képest. akár a festékréteg különbség is okozhatja a papucson, amit a kereken nem is veszel észre szabadszemmel.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

agy, fékszem, bármi lehet, a fékbetét csere csak javít, vagy ront az eleve rossz szituáción, nem ott kell keresni a hibát.

Köszi mindegyikõtöknek a tanácsot. A fékszemek síkba vannak,gyárilag le volt már csiszolva,nem volt ott festék! Az agy szintén új,akárcsak a váz,a tárcsa,a fék,szóval minden új. Amúgy egy 4iparis Novatec D362SB vastag tengelyes agyat használok. Már amióta elkészült a gép (kb 1,5hónapja) azóta csak küzdök a hátsó fékkel. Annyira szar érzés,és szar a hangja is,mikor befog. De az érdekes,hogy a puha gyári betét (és az M07ti is),csak akkor szólt és akkor rezonált,ha meleg volt a tárcsa,hideg tárcsával semmi gond nem volt. Itt most a fémes betétnél,rögtön jelentkezett a rezonálás és a fémes hang! :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
agy, fékszem, bármi lehet, a fékbetét csere csak javít, vagy ront az eleve rossz szituáción, nem ott kell keresni a hibát.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
fékszemek síkba vannak csiszolva?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kerékagy????

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Sziasztok!

Sikerült beszereznem egy M07ti betétet hátulra,hátha megoldódik a rezonálás problémám,de sajnos nem lett jobb a helyzet. Eléggé puha ez a betét is,akárcsak a gyári (annál keményebbnek gondoltam) és szerintem nem túl sokkal jobb,mint a gyári betét...
A hétvégén tekertem vele kb 40-45km-t,és már most látszik rajta a darálás nyoma. Tény hogy baromira fog,de egyúttal a bemelegedett tárcsával használva,és a meleg tárcsára ráfogva,sajnos ugyanúgy berezonál a gép tõle. A héten kipróbálok egy olcsóbb fémes betétet is - alligator asszem - (egyik haver odaadja a sajátját) és meglátjuk a dolgot... Ha jó lesz,akkor veszek egyet újban,ha nem,akkor már csak a tárcsaméretre tudok gondolni,hogy a túl nagy méretû tárcsa lesz a rezonálás oka.

Sziasztok!

Nos,kipróbáltam az M06 fémes betétet az xt fékemnél hátul. Még el sem indultam, (vadiúj a betét!) az elsõ finom fékezésnél máris befogott,és berezonált az egész bringa alattam... szóval még össze sem kopott a betét a tárcsával! A puha betéttel ilyen rövid idõ alatt nem volt ilyen...
Ötlet? Még a tárcsát kisebbre cserélném esetleg,és ha akkor is ugyanez a gond,akkor úgy vágom ki a vázat,hogy csak úgy csörög!!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
értem. hát akkor lehet tényleg érdemes az új.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

szerintem egy felület zsírtalanítása még nem tartozik a sufnituning kategóriába. vagy a gyantás beszívja vagy mi?

be bizony
idõ kérdése, hogy mennyire, de nem csak a felülete lesz olajos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
szerintem egy felület zsírtalanítása még nem tartozik a sufnituning kategóriába. vagy a gyantás beszívja vagy mi?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

f*szt...

Ultraderm-es melegvíz, dörzsölõs mosogatószivacs.....utána szárazra töröl....alkohollal átmos......csiszolóvászonnal lecsiszol kicsit....megint alkohol.

utána visszakopik és jó lesz

vagy vaslapra teszed és kiégeted. OMG istenem, ilyen félprofesszionális home-made tippeket mindenki csak saját felelõsségére csinálja, elvégre az életével játszik!!!!!!

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Ezt egy ideje én is így csinálom, nekem személy szerint jobban megy így, mint behúzott fékkarral. Furcsa egyébként, nem gondoltam volna, hogy ennyit képes csavarodni a gép eleje. Kicsit engem is idegesít a dolog, képes elrontani a bringázás élményét. Tegnap bütyköltem még kicsit a tárcsán, csak nem maradt már idõ kipróbálni, talán majd ma meló után. Kíváncsi vagyok.

Én tegnap leteszteltem egy kicsit jobban az új módszerrel beállított féket. Feltekertem Fehérkõlápára egy terméskövekkel tarkított pályán majd lezúgtam egy meredek sziklás-gyökeres singletrack-en Lillafüredre. Kapott is rendesen a kerék minden jót, ahogy illik, de semmi nyöszörgés nem volt utánna! Felfelé elég jó idõt mentem, úgyhogy valszeg egy kicsit sem fékezte a pofa a tárcsát.
Egyébként a downhill-es résznél felfedeztem, hogy egy újjal is könnyen lehet kezelni a hidraulikus féket, így kicsit jobban tehermentesítve volt a kézfejem, kevésbé fáradt el. Egy v-féknél azért ez nem mûködött volna.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
zold a kozepes. ezek szerint bevalt?

----

FÁJVÓ

----

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

vedd a közepest, az asszem a sárga, piros gyorsan kopik de gecire tapad :D

Szerintem a zöld a közepes.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

sziasztok! EBC fekbetetet hasznalt valaki? mik a tapasztalatok?

vedd a közepest, az asszem a sárga, piros gyorsan kopik de gecire tapad :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
sziasztok! EBC fekbetetet hasznalt valaki? mik a tapasztalatok?

----

FÁJVÓ

----

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás
avod juicy 3-ról tapasztalat, vélemény pár szóban? pl a juicy 5 illetve a elixir r-hez hasonlítva milyen a fékerõ, mennyire lehet problémás? g3cl tárcsával lenne.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
shimano feket kell venni :) az nem er hozza.