Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
És ha már van ez a fórum... Bocs, ha sok a láma kérdés de... Avid Elixir 5, vagy Avid Elixir R? A súlyban az a pár gramm nem számít, árban meg ugyanannyiért tudnék szerválni... Véredény? Ööö, akarom mondani vélemény?

Köszi a segítséget, de ebben (is) amatõr vagyok.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Én már elöl-hátul 185-öst használok!
Öröm vele fékezni :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Sziasztok! Köszönöm a választ. Még annyi kérdésem lenne, (nem tudom, hogy ez most teleszkóp, vagy fék topik...) egy Recon SL elbírja a 180-as tárcsát, ugye?
Köszi!

A használatija szerint még a 203-ast is elbírja, de szerintem az már nem egészséges.
Következõ nagyszerviznél én is egy 180-asra cserélem majd a 160-ast elöl.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Elbírja. Az én gépem gyárilag Reconnal 180-as tárcsával volt szerelve. Teljesen korrekt.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Köszönöm a választ. Még annyi kérdésem lenne, (nem tudom, hogy ez most teleszkóp, vagy fék topik...) egy Recon SL elbírja a 180-as tárcsát, ugye?
Köszi!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
A Haye-nél sokkal de sokkal jobb lesz a fékhatás!
Avidoknál a beállítás kicsit macera, de ha egyszer sikerül jól belõni, nem állítgatni sehova! A tárcsa gyárilag G3 CS aminek már jobb a hûtése mint az elõzõnek! Nekem is Avid van és nagyon meg vagyok vele elégedve! A gyári betét a legjobb amit sajna már elkoptattam és jelenleg BBB van benne aminek nem rossza a fékhatása de egy kicsit hangos!
Tömören ennyi!

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Most próbálok beszerezni egy Avid Elixir 5-öt. Mi róla a vélemény, tapasztalat? Van valakinek, és mond róla véleményt? A mostani stroker ryde-omat akarom cserélni de csak elöl. Gondolom jobb lesz a fékhatás, mint ezzel a mostani ...... hayes-el.
Üdv

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Sziasztok,

Formula K24 fékkarom megsínylett egy bukást.
Kicsit akad a húzásnál, és nem tud visszaállni a teljesen kiengedett állapotába, csak ha visszanyomom. Ergo fenn tatja a hidraulikus nyomást a csõben és a pofák surlódnak.
A fékrõl találtam robbantott ábrát:

https://picasaweb.go...097584637425282

Azt hiszem, egy "Lever adjustment kit" >> https://picasaweb.go...097583378328530
Kérdés:
- ki forgalmazza a formulát? Hol lehet ilyet rendelni?

Köszi

Szed szét és meglátod, hogy az e.
Kicsavarod a mini csavart (22) és leveszed a kart. Szerintem ott nem görbülhet el nagy valami.
Elötte pedig ellenörizd a 14-es gumi mebránt, hogy jól e áll. Nekem cseréltek emiatt és hasonló "panaszok" miatt egy Biancot anno.

légtelenités:
Univerzális kit volna jó:
Feltöltött kép

Amugy én igyekszem beszerezni minden fékemhez a szettet. Eladásnál visszakapod a pénzt érte és nem parázon vele még használod. (amugy 1 fékpofa árát megér...)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

köszi, megnézem azt is, csak szerintem ez más méret-kategória..

EZ van M3-tól egészen M12ig, biztos h találsz olyat ami neked kell

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Simán csak "Beinjektáltad" a folyadékot? Mondjuk, ha szép lassan töltöd és az van legfelül...

Igen. A kart oldalra fordítottam, hogy felül legyen a lyuk, van egy kis palackom amibõl lehet csöpögtetni a fékfolyadékot és szép lassan feltöltöttem. Természetesen közben pumpáltam a kart, hogy a buborékok feljöjjenek.

A sebesség mindent megold.

molbar

molbar

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
  • LocationPilisborosjenő
Simán csak "Beinjektáltad" a folyadékot? Mondjuk, ha szép lassan töltöd és az van legfelül...

molbar

molbar

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
  • LocationPilisborosjenő

Google képkeresési találat: http://skodaalkatresz.unas.hu/shop_ordered/1459/shop_pic/6U0615273.jpg

elõbb már írtam, légtelenítõ csavarnak hívják

köszi, megnézem azt is, csak szerintem ez más méret-kategória..

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Enyhe diszgráfiával és diszlexiával rendelkezõ mérnök vagyok. Tanárom meg tényleg adja vissza a diplomáját amiért anno nem fedezte fel. Sajnálom, de egyszerûen nem vagyok képes helyesen írni. Próbálkozom... De így is lehet élni és bringázni is :)
Amúgy meg ha elégé gyorsan mész mindig szembe szél lesz :)

Nem rád értettem a megjegyzést... ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én nem dugtam semmit abba lyukba, úgy töltöttem fel.

A sebesség mindent megold.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Megnézed milyen menete van az oronak veszel egy ilyen csavart és kifúrod vagy furatod legrosszabb esetben valamely esztergályossal a többi meg van és örülsz.

Google képkeresési találat: http://skodaalkatresz.unas.hu/shop_ordered/1459/shop_pic/6U0615273.jpg

elõbb már írtam, légtelenítõ csavarnak hívják

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Megnézed milyen menete van az oronak veszel egy ilyen csavart és kifúrod vagy furatod legrosszabb esetben valamely esztergályossal a többi meg van és örülsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

molbar

molbar

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
  • LocationPilisborosjenő
Jaja, a gyógyszertár része meg a csõ oké, az nekem is megvan.

A gond, hogy a formula oro-nál nincs csonk.
A légtelenítõ csavar egy sima menetes lyukat hagy maga után.
Ebbe kell beletekerni egy "adaptert" (ami igaziból egy kívül menetes vékony fém csõ) és erre megy rá a mûanyag csõ majd a fecskendõ.

Na az a kérdés, hogy ezt az adaptert mivel lehetne kiváltani....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszi,

megrendeltem én is kintrõl (formula weboldaláról)

Van valakinek, valami ötlet, hogy a légtelenítéshez a lyukba csavarandó gyári csavart mivel lehet helyettesíteni? (amire rámegy a mûanyag csõ)
Nem fizetnék 20 eurót egy injekciós fecskendõért... (annyi a kit)

Köszi!

Nem is kell annyit fizetned be mész a gyógyszertárba veszel 1-200ft-ért fecskendõt autós boltban pedig megfelelõ átmérõjû mûanyag vagy gumicsõvet egy kis kötegelõvel max rászoritod a csonkra a csövet ez max 1-2€
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Köszi,

Van valakinek, valami ötlet, hogy a légtelenítéshez a lyukba csavarandó gyári csavart mivel lehet helyettesíteni? (amire rámegy a mûanyag csõ)

Köszi!

Légtelenítõ csavarnak hívják amit keresel. Motoros autós boltban tudsz venni, mérettõl függõen olyan 300-700 ft

molbar

molbar

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
  • LocationPilisborosjenő
Köszi,

Köszi!