Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. július 14. - 01:54

Írta 2011. július 14. - 00:26

Ehez képest az XT-n a két csavart meglazít, kerék megpörget, ráfékez, behúzva tart, csavart meghúz! Oszt jónapot...
ennél is, szóval nem is értem ezt a sok gondot.

Írta 2011. július 14. - 00:20

A zsír újat haver bringáján nekem is (csiszatolós fékekkel adták neki át). Az elsõvel viszont nem akarom írni mennyit szívtam, már ki akartam hajítani. Bármilyen finoman tekertem, hiába tartottam ellen, elmászott a féknyereg a csavarok alól. Próbálkoztam többszöri teljes zsírtalanítással (csavar, féknyereg érintkezõ felülete), nem segített. A csavarok úgy néznek ki, hogy van rajtuk egy alátét, aminek a féknyereggel illeszkedõ része direkt sorjás (hogy ne másszon el alóla a féknyereg), a feje felé nézõ része sima, csúszós. A féknyereg az alátét alatt levõ részen nem egyenletesen fényesedett ki (ferde a villámban a PM menet?) és az alátét peremének a nyoma egy félkörívben enyhén bemaródott), ezt nagyon finoman megcsiszoltam 150-es papírral. Egy csepp olajat tettem a csavar fejére belülrõl, hogy az csússzon az alátéten. Így is mászott, de meg tudtam szorítani ellentartással, hogy úgymaradt. Elõtte soha nem volt ilyen gondom, nem tudom mi lesz ha legközelebb állítani kell.
Ehez képest az XT-n a két csavart meglazít, kerék megpörget, ráfékez, behúzva tart, csavart meghúz! Oszt jónapot...

Írta 2011. július 13. - 23:10

stroker trailt 5mp beállítani.
A zsír újat haver bringáján nekem is (csiszatolós fékekkel adták neki át). Az elsõvel viszont nem akarom írni mennyit szívtam, már ki akartam hajítani. Bármilyen finoman tekertem, hiába tartottam ellen, elmászott a féknyereg a csavarok alól. Próbálkoztam többszöri teljes zsírtalanítással (csavar, féknyereg érintkezõ felülete), nem segített. A csavarok úgy néznek ki, hogy van rajtuk egy alátét, aminek a féknyereggel illeszkedõ része direkt sorjás (hogy ne másszon el alóla a féknyereg), a feje felé nézõ része sima, csúszós. A féknyereg az alátét alatt levõ részen nem egyenletesen fényesedett ki (ferde a villámban a PM menet?) és az alátét peremének a nyoma egy félkörívben enyhén bemaródott), ezt nagyon finoman megcsiszoltam 150-es papírral. Egy csepp olajat tettem a csavar fejére belülrõl, hogy az csússzon az alátéten. Így is mászott, de meg tudtam szorítani ellentartással, hogy úgymaradt. Elõtte soha nem volt ilyen gondom, nem tudom mi lesz ha legközelebb állítani kell.
Írta 2011. július 13. - 21:38

A sebesség mindent megold.
Írta 2011. július 13. - 20:24

Hajtómûbõl a csak Shimano-val egyetértek. Fék szinten elégedett vagyok a Hope-pal
5 évig volt Deore hidraulikus fékem, meg voltam vele elégedve, fél évig Stroker Trail, azzal sem volt gondom. Eddig a 3 közül fékerõben a Hope a legjobb, pedig ez a legkönnyebb a 3 közül.
Csatlakozom!!
Szerintem verhetetlen a HOPE....
Nekem sajnos IS felfogatású van ezért macerás a beállítása, viszont a kidolgozása, tömege, dizájn fékereje és a szervizelhetõsége ezt velem feledteti
Elöl M4, hátul meg (még) Mini Mono
Írta 2011. július 13. - 20:07

Írta 2011. július 13. - 19:38

Írta 2011. július 13. - 19:36

formulara lennek meg kivancsi az adagolhatosaga miatt, de ott allitolag kiemelten problemas a cicergo tarcsa.
Inkább ne legyél. Borzalmas. Szinte lehetetlen beállítani úgy, hogy ne ciceregjen. Ha szemmel észre nem vehetõ nyolcas van a tárcsában, az akkor is cicereg. Bármilyen pozitív tulajdonsága van a Formulának, ez mindet feledteti.

Írta 2011. július 13. - 19:00

Abszolút megértem a gondjaitokat, Stroker Trailt nagy szívás beállítani (fõleg, amikor harmincadszorra is kimászik a féknyereg a csavarok alól), ha nem úgy van visszarakva a kerék, már csiszatol. Én inkább pont ugyanúgy rakom vissza a kereket, 99%-ban sikerül, ha mégsem, utána állítok, ezt nem mindenki szereti csinálni, megértem.
Írta 2011. július 13. - 18:10

majd csinálok képet a tükörpolir shimano dugattyúról illetve a matt, elnagyolt avidról...
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. július 13. - 17:57

Írta 2011. július 13. - 17:55

Ez így van, valószínûleg nem számottevõen gyorsabb. Az sokkal többet jelent, hogy a fékkaron tartom a kezem + fékkészültségben annyira behúzom a kart, hogy éppen ne érjék el a fékpofák a tárcsát (ez esetben a fékpofa távolság is mindegy). Semmilyen, soha nem tetszett, és bár jóra értékelik, ez sem gyõz meg. Olyan felhasználónak, aki nem szeret sok idõt tölteni a beállítással, kimondottan elõnyös is lehet. Nekem nem tetszik, ennyi.
hat tenyleg nem vagyunk egyformak... en ezt az uj belepo szintu shimanot is jobban szeretem, mint az elixirt (mongy ez epp nem servos). a magura louise volt hasonloan jo. a tobbi gyarto beleposzintu fekje (avid, magura, hayes, amim volt) szerintem fenyevekre van tole (mongy csak 2007-2008asakat ismerem onnan). ezert nem ertem a "shimano nem kell es kesz" hozzaallasokat.
formulara lennek meg kivancsi az adagolhatosaga miatt, de ott allitolag kiemelten problemas a cicergo tarcsa.
Írta 2011. július 13. - 17:45

Most xt van, elõtte saint volt. Ezek nagyon jók.
És a közel lévõ pofa inkább hátrány mint elõny.
Írta 2011. július 13. - 17:37

Írta 2011. július 13. - 17:22

Írta 2011. július 13. - 17:06

Nálam is bevett szokás a felhasználói értékelések olvasása, de ezzel vigyázni kell. Webáruházaknál szándékosan meg sem jelenítik a rossz értékelések nekik nem tetszõ részét (CRC, tapasztalat). A többi helyen pedig gyakran negatív, pozitív elfogultság alapján véleményeznek lavina szerûen, vagy olyanok írnak véleményt, akik még jóformán nem is használták.
Írta 2011. július 13. - 15:41

Írta 2011. július 13. - 14:12

Nekem jobban bejön ha közel vannak a fékpofák, shimano akkor sem kellene ha fizetnének, de kinek mi.
Írta 2011. július 13. - 13:39