Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ez így van, valószínûleg nem számottevõen gyorsabb. Az sokkal többet jelent, hogy a fékkaron tartom a kezem + fékkészültségben annyira behúzom a kart, hogy éppen ne érjék el a fékpofák a tárcsát (ez esetben a fékpofa távolság is mindegy). Semmilyen, soha nem tetszett, és bár jóra értékelik, ez sem gyõz meg. Olyan felhasználónak, aki nem szeret sok idõt tölteni a beállítással, kimondottan elõnyös is lehet. Nekem nem tetszik, ennyi. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
gyorsabb a fekezes? :D szerintem a fekezesi rendszerben az ember a leglassabb tenyezo. milyen shimano fekeid voltak?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha közelebb van, elõbb eléri a tárcsát, gyorsabb a fékezés. Ha távolabb van, akkor pontatlanabb beállítással sem fogják elréni a pofák a tárcsát, nem csiszatol (ezt szeretik a szervizek, sittysutty megvan, nincs vele gond). Részemrõl csak annak van értelme, ha pontosan be van állítva, mint ahogy az enyém is és nem is csiszatol soha. Sárban igaz, hogy hallatszott, hogy közé ment, de nem befolyásolta a fékhatást. Egyéb koszolódásból adódó problémám sem volt.

Nálam is bevett szokás a felhasználói értékelések olvasása, de ezzel vigyázni kell. Webáruházaknál szándékosan meg sem jelenítik a rossz értékelések nekik nem tetszõ részét (CRC, tapasztalat). A többi helyen pedig gyakran negatív, pozitív elfogultság alapján véleményeznek lavina szerûen, vagy olyanok írnak véleményt, akik még jóformán nem is használták.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en vmirol az alapjan dontom el, hogy milyen, hogy kiprobalom, illetve utanaolvasok, hogy a userek mennyire elegedettek vele, nem a neve alapjan. az amugy miert jo, ha kozel vannak a fekpofak? nehez beallitani, konnyebben elkoszolodik, es koszorulhet? mi az elonye?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Haver juicy 3-ának minden baja volt (talán az említett nyikorgás is), gyenge is volt, eladta. Juicy 5-el vígan elvan.

Nekem jobban bejön ha közel vannak a fékpofák, shimano akkor sem kellene ha fizetnének, de kinek mi.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en az elixir r-t csereltem hasonlo okokbol xtre. nem rossz fek, de szerintem szarabbul adagolhato, kozel vannak a fekpofak, hamarabb koszorul, meg mindig berazta a bringa hatuljat. ahol vettem a giantet, ott speciket forgalmaznak tobbnyire, es mondtam, hogy a feket cserelnem, annyit mondtak, hogy a shimanokkal sokkal kevesebb a problemajuk, mint az avidokkal.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
a Juice 3 elég fos, a nyikorgást szinte lehetetlen kiirtani belõle egy idõ után. egyébként erõs is, megbízható is, de a visítás miatt többen cseréltük már Shimanokra, amik viszont beváltak kivétel nélkül

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

ultio. hívd fel a --: Crazy Biker - kerékpár bolt :---ot (Vác, +36-27/308-230) , ha minden igaz, van egy pár vadonás avid elixir 3 (vagy juicy?? nem emlékszem) náluk, párban, tárcsával, jó áron. kérd Memét vagy Gyurit. mondd, hogy Karesz küldött. :)

Köszi, felhívtam és kaptam is jó ajánlatot.
Még gondolkozom, hogy Avid Juice 5-ös használtan vagy Avid Juice 3-as újonnan, de dupla árért legyen..

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.059 hozzászólás
ultio. hívd fel a --: Crazy Biker - kerékpár bolt :---ot (Vác, +36-27/308-230) , ha minden igaz, van egy pár vadonás avid elixir 3 (vagy juicy?? nem emlékszem) náluk, párban, tárcsával, jó áron. kérd Memét vagy Gyurit. mondd, hogy Karesz küldött. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Mûködik. Nálam is sok éve hasonló párosítással fut a paripa gond nélkül

Köszi!

Most újabb jelentkezõ merült fel: ez, igaz csak 3-as, de új és garis, szállítási költség nélkül.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mûködik. Nálam is sok éve hasonló párosítással fut a paripa gond nélkül

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

160-as tárcsához nem kell adapter. Csak a linkelt hirdetésben van egy nagyobb tárcsa is. Ezért vetõdött fel szerintem az adapter szükségessége.
Zárójelben jegyezném meg, hogy az egy Shimano tárcsa ami a képen van, szóval az tuti nem 185-ös csak 180-as.

Köszi!

És igazad van, tényleg Shimano tárcsa. Meg se néztem ilyen alaposan.

Nekem most 160-as Hayes tárcsám van, azzal milyen az Avid?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
160-as tárcsához nem kell adapter. Csak a linkelt hirdetésben van egy nagyobb tárcsa is. Ezért vetõdött fel szerintem az adapter szükségessége.
Zárójelben jegyezném meg, hogy az egy Shimano tárcsa ami a képen van, szóval az tuti nem 185-ös csak 180-as.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Az adapter miért kell?
Nekem a mostani Hayes 160-as tárcsával van és nincs adapter és rövid csavar van csak.
Az általam említett Avid-ot akkor egy adapterrel kell felrakni? Anélkül nem jó?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Gondolhattam volna, a Hayeshez is adtak csavart. Ez ugyanaz és ott a csavar.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Shimano PM-PM adapterhez van csavar is. Avidhoz is lehet hogy van, akkor viszont elég csak azt megvenni, ha egyébként is kell.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
A csavarok szerintem azok, viszont még kellene neked egy PM-PM adapter is, elsõ 7" 185mm PM.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Linkeltem már korábban, ezt a féket szeretném megvenni.
Se adapter, se csavarok nincsenek hozzá, de mivel az én Manitou Axel Comp teleszkópom PM-es, ezért szerintem csak csavarok kellenének. Pl. ez.

Jól gondolom?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Õszintén szólva én nem vagyok Shimano párti, bár a fékeiket nem ismerem.
A fentebb belinkelt Avid Juice 5 féket haverom használja, kb. annyi idõs lehet, mint amit vennék, az nekem nagyon tetszett. Fényévekkel jobb volt bármikor, mint az Hayes FX-9-em, ami egy újjal nem nagyon emelte a hátulját soha.

Mikor és mennyiért gondoltad eladni?

nem akarlak rabeszelni, olvass utana, hogy mashol miket irnak (mtbr, etc).
ha minden jol megy, akkor jovoheten (addigra jon meg az uj, es ki is tudom probalni). az uzleti reszet priviben.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.059 hozzászólás

Miért? Én pl. összesen a nyolcból csak egy fékemet vettem nem használtan.
Sõt van köztük egy lomizott darab is. :)

lehet csak az én heppem, de tárcsaféknél végképp nem látni, mennyit volt használva, mennyire van leharcolva, így a fékerõ is csak otthon derül ki, akkor meg már hiába. persze, ha senki nem venne használtat, mit csinálnék a régi cuccaimmal? :D

edit: ha haveré volt, az más.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"