Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tarcsak, adapterek nelkul.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
a 150€ mindenestõl azt jelenti, hogy tárcsák, fékkarok, fékek, elsõ-hátsó? úgy nem rossz ár.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
uj slx a 666-os németbõl. új, üt. es ennyibõl siman kijön. Shimano SLX Scheibenbremse BR-M666 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE kb 150€ mindenestõl és M.o ra is küldenek. Vagy rajtam keresztül de akkor privibe.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

segítséget kérek fékcseréhez.

Shimano BR-M486 fékem van jelenleg, de valami izmosabbra lenne szükségem, nem érzem elégnek a fékerõt.
amiket kinéztem:
ez

ez

esetleg ez

elõre is köszönöm ha segítetek választani.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn: múltkor nem ilyen bödönt kerestél? Shimano Bleed Kit M575 | Buy Online | ChainReactionCycles.com Mer' ez 4 fontért igen lúf*sz áron van. M575-höz írja, de egy ebay-es szövegben találtam ezt: Will work on 2012 Shimano XTR M988/M985, XT M785, SLX M666, Deore M596/M575/M445 és kinézetre ugyanaz a légtelenítõ bödön. Shimano XTR M988 M985 XT M785 SLX M666 Brakes BLEED KIT | eBay (persze itt olajjal adják)

de... ennyit siman meger persze :) viszont ilyen tobb ezret nem adnek erte. a 30ftos fecskendot ugyanugy beletekertem.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
arn: múltkor nem ilyen bödönt kerestél? Shimano Bleed Kit M575 | Buy Online | ChainReactionCycles.com Mer' ez 4 fontért igen lúf*sz áron van. M575-höz írja, de egy ebay-es szövegben találtam ezt: Will work on 2012 Shimano XTR M988/M985, XT M785, SLX M666, Deore M596/M575/M445 és kinézetre ugyanaz a légtelenítõ bödön. Shimano XTR M988 M985 XT M785 SLX M666 Brakes BLEED KIT | eBay (persze itt olajjal adják)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nekem úgy tûnik a képekrõl, hogy az SLX nem monobody, hanem 2 darabból van.
Benéztem, a képeken az XT is 2 darabból van összerakva.:P

a bikecomponents kepei alapjan en nem latok erdemi elterest.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
meg a tesztértékek is ütnek. már csak az ár a kérdéses...
mondjuk sokat elmond a betétválasztás... SwissStop

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Ha már itt vagy...:) Az új XT és SLX féknyergek között van valami különbség? Külsõre nagyon egyformának tûnnek...

Nekem úgy tûnik a képekrõl, hogy az SLX nem monobody, hanem 2 darabból van.
Benéztem, a képeken az XT is 2 darabból van összerakva.:P

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Súlyosan néz ki, fõleg a tesztgép, ahogy izzik benne a tárcsa. :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
csak ugy erdekességként: Brakeforceone
Brakeforceone | Home addig is SLX :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

roviden? szerintem egy uj szintet allit fel kategoriajaban biztosan, de lehet feljebb is. igazi "egyujjas" fek, finoman adagolhato, nagy tartalekokkal. a gyori "hegyekben" (amik tudvalevoleg nem leteznek) nem nagyon lehet oket megnyaggatni, majd ha a bakonyba eljutok, majd ott. mar most is brutalisan fog.

Kell :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Komfortosság, fékerõ, állíthatóság, minden jöhet :) Jut eszembe, mi volt a csomagban? Ahogy látom adapter és tárcsa az nincs, de adtak hozzá minden ilyet?

roviden? szerintem egy uj szintet allit fel kategoriajaban biztosan, de lehet feljebb is. igazi "egyujjas" fek, finoman adagolhato, nagy tartalekokkal. a gyori "hegyekben" (amik tudvalevoleg nem leteznek) nem nagyon lehet oket megnyaggatni, majd ha a bakonyba eljutok, majd ott. mar most is brutalisan fog.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
tünet: néhány hetes porosodás után xt fék nem akar fogni hátul. semmiféle látható cucc nincs sem a betéten, sem a tárcsán. féktisztítóval próbálkoztunk, semmi. ha nedves lett picit a tárcsa, úgy egy hangyaf.sznyit jobban fogott. betétet rezsóra segíthet?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Ha már itt vagy...:) Az új XT és SLX féknyergek között van valami különbség? Külsõre nagyon egyformának tûnnek...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Arra mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy a régi SLX nyereggel kompatibilis-e az új SLX fékkar. Valaki?

a hivatalos válasz: nem
gyakorlatilag: igen.
az új fékkaros fékeken az a kis réz pöcs amit a fékvezetékbe dugsz más formájú és más átmérõjú (belül) emiatt változik a fék viselkedése. kipróbáltuk az új XTR-t régi pöcökkel, mûködik, de nem az igazi.
de mondom, össze lehet rakni fizikailag, a csavar ugyanaz, a fékcsõ hasonló.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Arra mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy a régi SLX nyereggel kompatibilis-e az új SLX fékkar. Valaki?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
teljesen mas az egesz...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
Rob

van különbség a régi és az uj SLX (XT) féknyereg kozt vagy csak a kar? Lehet külön kart kapni? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Komfortosság, fékerõ, állíthatóság, minden jöhet :) Jut eszembe, mi volt a csomagban? Ahogy látom adapter és tárcsa az nincs, de adtak hozzá minden ilyet?

pont ahogy a kepen, izleses kis dobozban :) kabelt roviditeni ennyi kell (meg ket fecskendo, olaj, es egy darab cso). a bikecomponentsen mindig sajat kepeket csinalnak, ahogy ok kapjak.