Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok!

Tárcsafék vásárlása elõtt állók, és azt szeretném, hogy ti melyiket ajánlanátok az Avid BB5 vagy BB7-es típusát. 90 kg vagyok, 50-50 % aszfalt és terepre használnám. A hidraulikus dolgot azt elvetettem, mert nincs 80e ft-om egy megbízhatóan mûködõ fékre.
Válaszotokat elõre is köszönöm.

80? 30ert vannak jol hasznalhato fekek...

tmilan

tmilan

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Tárcsafék vásárlása elõtt állók, és azt szeretném, hogy ti melyiket ajánlanátok az Avid BB5 vagy BB7-es típusát. 90 kg vagyok, 50-50 % aszfalt és terepre használnám. A hidraulikus dolgot azt elvetettem, mert nincs 80e ft-om egy megbízhatóan mûködõ fékre.
Válaszotokat elõre is köszönöm.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Van valakinek valami ötlete, hogy avid bb7re külsõ piros tekerentyût honnan lehet külön szerezni? Sikerült elhagynom :S

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A lujza elé brutális , de én azt hiszem vennék egy új SLX szettet . Mondom ezt úgy hogy most Lujzám van és SLX-em volt.

nekem volt mindketto, az slx brutalisabb :) a louise kb a korabbi 665/775 szintje szvsz.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

A lujza elé brutális , de én azt hiszem vennék egy új SLX szettet . Mondom ezt úgy hogy most Lujzám van és SLX-em volt.

ez így elég hasznos infó, köszi szépen! még megnézem a legújabb slx szettet is, nem kizárt hogy rendelek egyet külföldrõl.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

lenne még valakinek véleménye? nem igazán tudom eldönteni ezt a fék kérdést...

még ezt is nézegetem. de van egy shimano slx is ugyanennyiért, az új... nehéz döntés.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
kinn 120 euroba kerul a "regi" slx, tarcsakkal, adapterekkel. nem tudom, hogy meg ervenyes e az akcio.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

sziasztok!

segítséget kérek fékcseréhez.

Shimano BR-M486 fékem van jelenleg, de valami izmosabbra lenne szükségem, nem érzem elégnek a fékerõt.
amiket kinéztem:
ez

ez

esetleg ez

elõre is köszönöm ha segítetek választani.

lenne még valakinek véleménye? nem igazán tudom eldönteni ezt a fék kérdést...

még ezt is nézegetem. de van egy shimano slx is ugyanennyiért, az új... nehéz döntés.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

utóbbira tippelek, az xt is mindig ezt csinálja légtelenítés után. annyi kis fedél-csücsök-illesztés és egyéb van rajta, hogy esélytelen szárazra törölni.

ugy legyen :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,057 posts
utóbbira tippelek, az xt is mindig ezt csinálja légtelenítés után. annyi kis fedél-csücsök-illesztés és egyéb van rajta, hogy esélytelen szárazra törölni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a multkor is kerdeztem, de nem valaszolt ra senki... lehet roppantogyurut szarul installalni, vagy ha benntartom a csovet, akkor igyisugyis ugyanoda nyomja a csavar? csak azert kerdem, mert a mulkor is lattam, hogy kicsit olajos lett a fekkar, de azt hittem, hogy raomlott es nem tisztitottam le rendesen. mostanra viszont mar parszor attoroltem, de meg mindig szivarog valahonnan, a roppantogyurus csavarnal viszont nem latom semmi nyomat. a fekkar csapjanal, ahol "forog" az egesz, ott jon mindig belole. nem sok, csak latszik, hogy szivarog.

lehetseges, hogy rossz helyre ment a roppantogyuru es mellette ereszt (csak nem a cso fele, hanem a fekkar iranyaba)? a masik tipp, hogy a beleomlott olaj lassan "oszlik" szet, telonal meg rugos tagnal is volt mar hasonlo, hogy rendesen mukodott de megis jott vhonnan olaj, aztan abbahagyta.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
Még egy Magura Marta-t ajánlanék a figyelmedbe, nem ok nélkül :) Tárcsával, új enduro pofákkal (elég jót harap vele), ready-to-ride ;)[/QUOTE]

most látom tied a magura :) fasza kis fék, csak sajna színben totál nem megy a bringámhoz. fekete, fehér esetleg ezüst.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Nem írtam, hogy hülye vagy. Ha nem tudsz németül (én sem tudok), akkor ctrl+c -> .:: webforditas.hu ::. - Online fordítószolgáltatások - MorphoLogic -> ctrl+v és kb. megvan minden, amit keresel. Elnézést, ha esetleg megsértettelek! Legközelebb nem fórumozok, ha idegbajos vagyok :)

Az meg hogy mit, attól függ mire. Ha szeretnéd, hogy jól fogjon, szerintem az RX is elég. Ha nem zúzósabb szakágban vagy, akkor felesleges lehet a Code. Nehéz, mondjuk tény, hogy fog is. Elixir az passz. Nem próbáltam, sose fogtam még (debreceni DH-s ösmerõs örömmel használja). Én inkább az RX felé hajlanék a helyedben. Még egy Magura Marta-t ajánlanék a figyelmedbe, nem ok nélkül :) Tárcsával, új enduro pofákkal (elég jót harap vele), ready-to-ride ;)

leginkább sima xc, nem verseny, a súly nem számít. de rendesen meg szoktam küldeni a bringát lejtõkön, én is vagyok 85kg, 13kg a bicaj, szóval vagyunk ketten majdnem egy mázsa. ezért kell a jó fék, ami hatvan-hetvenes tempónál is komolyan megfog. legutóbb majdnem elszálltam egy kanyarban, ezért született a döntés, hogy jobb fék kell.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ott van a kepen hogy mi van benne.

meg oda is van irva

- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad) [fek, feltoltve, legtelenitve]
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert) [mugyantas fekpofakkal]
- ohne Bremsscheibe [tarcsa nelkul]
- ohne Bremsadapter [adapter nelkul]

enyemben metal betet volt :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

nem kell ez a hangnem, nem vagyok hülye, én láttam mi van benne, erre beírja valaki, hogy csak tárcsa adapter nélkül. a három közül te melyiket vennéd? avid elixir, code, vagy a formula?

Nem írtam, hogy hülye vagy. Ha nem tudsz németül (én sem tudok), akkor ctrl+c -> .:: webforditas.hu ::. - Online fordítószolgáltatások - MorphoLogic -> ctrl+v és kb. megvan minden, amit keresel. Elnézést, ha esetleg megsértettelek! Legközelebb nem fórumozok, ha idegbajos vagyok :)

Az meg hogy mit, attól függ mire. Ha szeretnéd, hogy jól fogjon, szerintem az RX is elég. Ha nem zúzósabb szakágban vagy, akkor felesleges lehet a Code. Nehéz, mondjuk tény, hogy fog is. Elixir az passz. Nem próbáltam, sose fogtam még (debreceni DH-s ösmerõs örömmel használja). Én inkább az RX felé hajlanék a helyedben. Még egy Magura Marta-t ajánlanék a figyelmedbe, nem ok nélkül :) Tárcsával, új enduro pofákkal (elég jót harap vele), ready-to-ride ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

tarcsak, adapterek nelkul.

ha így írod:

"tárcsák ÉS adapterek nélkül" akkor érthetõ lett volna. most jöttem rá mit akartál írni :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Könyörgöm, a KÉPEKEN is rajta van, hogy mit tartalmaz, de alá is oda van írva. BENNE VAN a fékkar, a nyereg, készre szerelve. OHNE Tárcsa és adapter.

- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad)
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert)
- ohne Bremsscheibe
- ohne Bremsadapter

nem kell ez a hangnem, nem vagyok hülye, én láttam mi van benne, erre beírja valaki, hogy csak tárcsa adapter nélkül. a három közül te melyiket vennéd? avid elixir, code, vagy a formula?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ott van a kepen hogy mi van benne.

meg oda is van irva

- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad) [fek, feltoltve, legtelenitve]
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert) [mugyantas fekpofakkal]
- ohne Bremsscheibe [tarcsa nelkul]
- ohne Bremsadapter [adapter nelkul]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

fékkarok sincsenek benne?

Könyörgöm, a KÉPEKEN is rajta van, hogy mit tartalmaz, de alá is oda van írva. BENNE VAN a fékkar, a nyereg, készre szerelve. OHNE Tárcsa és adapter.

- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad)
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert)
- ohne Bremsscheibe
- ohne Bremsadapter

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

tarcsak, adapterek nelkul.

fékkarok sincsenek benne?