Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
biztos lesznek páran (BBB, Aligator stb..) akik a tartólapot egyszerûen bordákkal látják majd el, aztan akkor lesz :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem tudjátok lehet már kapni az új hûtõbordás shimano betéteket? Vajon a 2009-es xt fékjeimmel kompatibilisek lesznek? Jó lenne ilyennel tuningolni fékcsere nélkül. :)

igen, es nem :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Nem tudjátok lehet már kapni az új hûtõbordás shimano betéteket? Vajon a 2009-es xt fékjeimmel kompatibilisek lesznek? Jó lenne ilyennel tuningolni fékcsere nélkül. :)

tamasamrein

tamasamrein

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hello!
Egy kérdésem lenne: Hayes V6 féktárcsa jó Avid BB5-höz?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Helló!
Korábban már voltam itt kérdezõsködni, többek között a tárcsa méretérõl is begyûjtöttem tanácsokat, 180/160-at javasoltatok, de végül 160/160 lett belõle, mert ez volt a bringán. Gondolkodom a cserén 180-ra. Ma voltam kint az Erzsébet hegyi kilátóban, Normafán és lefelé kicsit jobban nyúztam a fékeket, hogy vajon mennyi az az annyi, ami kell, hogy túlmelegedjen, ne fogjon. Hanyagoltam a szakaszos fékezést, hosszan fékeztem, meg ilyesmi. Ez eredmény a következõ, kicsit fekete lett a tárcsa. Fékteljesítmény csökkenést nem vettem észre. Ez a színezõdés jelentheti azt, hogy ma közel voltam a fékeim határaihoz?

elsõ: http://people.inf.el...re/dscf2675.jpg
hátsó: http://people.inf.el...re/dscf2678.jpg

Egyébként 68 kiló vagyok, bringa 12, merevváz. Nem akarok DHzni, marad a Jánoshegy, Mátra, maraton. Szóval, ha nem lenne muszáj, fékteljesítmény miatt nem kellene nagyobb tárcsa, de azért szeretném biztonságban érezni magam. Kis hazánkban egyáltalán lehetséges-e, hogy cserbenhagyjon a 160? Ha valakinek van mondanivalója, kérem ne tartsa magában :)

Alpesi versenyeken volt olyan, hogy szénfekete és szanaszét görbült volt a tárcsa (180-as) a lejtõ aljában, a szakasz végén lemostuk, kiegyengettük, ennyi. Nem csak az enyém (aki sokat fékez), hanem mindenkié. A lejtõkön intenzív égett szag terjengett. Amit te mutogatsz és amin parázol még csak meg sincs pirulva. :-)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Kerítek majd valami jobb minõségû alátéteket :) Köszönöm a hozzászólásokat!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

A nellában meg elsõre leszavazták, hogy nem kell az

miért nem csodálkozom :D

neked 5 perc, cserébe egyenletesebben tudsz fékezni és a betét szélét sem csámcsogja szét a küllõ mikor belever. (durvának nem durva, de nem egy nagy dolog még jobbra belõni)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
nekem is ilyesmi volt a hátsó BB7-es, túrtam itthon két egyforma alátétet, beraktam az adapter és a féktest közé és jó lett.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Barkácsboltban is szokott lenni. Csavarboltban gondolom kapsz minõségibbet is.

Rosszul vagyok az alátétezéstõl. Avib BB5-nél láttam, hogy gyárilag ilyen, minden oldalon alátét, szörnyû.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
csavarbolt.akarmilyen mezei helyen kapsz alatetet.csak meg kell mutatni milyen csavarra kell es hogy many mm es.

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts

Pardon :) +1 alátét!

Mindjárt más :) Amúgy hayes hfx9. Szóval, lehet kapni kifejezetten ide szánt alátéteken valahol Bp-n? Vagy egy boltot tudnátok javasolni, ahová érdemes menni?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Pardon :) +1 alátét!

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Szia!
Nem kell ezt annyira túlbonyolítani. Nem kell speciális cucc, jó az amit csavarboltban adnak. Egy ilyet kell berakni a féktest és az adapter közé, nagyjából annyit emel rajta amennyit kell.
Kánya: Kivenni biztosan nem kell, mert akkor még beljebb fogna.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Milyen fék is ez?És milyen adapterek?

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts

1 alátétet tuti ki kell venni! Nekem is 160-as volt E-H és sûrûn elmelegedet és megégett! Jelenleg 180-180 G3 tárcsa van, és azóta nincs ilyen gond! Persze ez embere válogatja ki mennyit megy lefelé!

Nincs egy alátét sem alatta. Vannak kifejezetten ehhez szánt alátétek, vagy vegyek egyet csavarboltban?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
1 alátétet tuti ki kell venni! Nekem is 160-as volt E-H és sûrûn elmelegedet és megégett! Jelenleg 180-180 G3 tárcsa van, és azóta nincs ilyen gond! Persze ez embere válogatja ki mennyit megy lefelé!

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Akkor valószínû marad a 160-as, további meleg helyzetig ;) Az alátétet a féktest és a konzol közé nem tudom mit gondoljak, csak ki van mérve ez, ráadásul az elsõ és hátsó is dettó ugyanott kopik. A nellában meg elsõre leszavazák, hogy nem kell az (monoblock problem, és gondoltam rákérdezek), mondjuk ez nem mérvadó, mert az sem mindig hihetõ el, amit kérdeznek. Logikusnak tartom amit kedves stp1 írt, hogy feljebb kellene fognia. Van itt, aki hasonlóan kihézagolta a távolságot?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
játszogass alátétekkel, mert az a betét kicsit lejjebb fog mint kéne.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nekem is ilyen tárcsáim vannak 180/180-ban (80+ kg). A "kis" feketeséget leszámítva a fékezõ felületem hasonlóan néz ki, talán egy árnyalatnyival simább. Ha normálisan mész és nem fékezel folyamatosan eggyel, hanem felváltva a kettõvel, nem fog megégni. Akkor cserélj ha kevésnek érzed a fékerõt és a villa bírja a nagyobb tárcsát.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
szerintem ezekben meg siman van par 100-1000km.enyem is igy nez ki es jol fog.ha nem erzel valtozast ne cserelj.felesleges lenne.

szerintem janoshegyrol betonon gurulva 150 kiloval 140mm tarcsaval siman meg lehet sutni egy feket.
nem a lejto szamit hanem a stilus ahogy mesz es fekezel.