Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Üdv!

Hayes mx2 komplett hátsó + elsõ tárcsa hayes sole nyereggel (160as tárcsák). Elkoptak a betétek és a tárcsák is kissé kopottak. Mennyi a min tárcsa vastagság? Milyen betétet érdemes venni az ebike kínálatából? Néha nagyobb leejtõn kissé túlmelegedett az elsõ tárcsa... másik betét ezen segíthet vagy inkább egy 180as tárcsa?

Hányadik pár betét van a féknyeregben? Egy pár betét lekopása után valószínûtlen, hogy tárcsát kelljen cserélni. Nálam a Hayes V7 tárcsára rá van írva a minimális vastagság (1.52mm). A tárcsa túlmelegedésén a betét nem fog segíteni, bár lehet beletenni szinteres betétet, ami nehezebben melegszik túl, talán még több hõt is átvesz a tárcsától és melegedésre elvileg jobban fog (most volt róla szó a betétes topikban). Ha a villa megengedi a 180-as tárcsaméretet, én kicserélném, de ahhoz másik adapter is kell.

Dr V

Dr V

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Üdv!

Hayes mx2 komplett hátsó + elsõ tárcsa hayes sole nyereggel (160as tárcsák). Elkoptak a betétek és a tárcsák is kissé kopottak. Mennyi a min tárcsa vastagság? Milyen betétet érdemes venni az ebike kínálatából? Néha nagyobb leejtõn kissé túlmelegedett az elsõ tárcsa... másik betét ezen segíthet vagy inkább egy 180as tárcsa?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ugyehogy ugye ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Felraktam az új M666 SLX féket az eddigi legjobb fékem (ha hosszabb volna a fékkar garantáltan állandóan fejre állnának) eddig volt az eggyel régebbi SLX, XT, XTR.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kimaradt a stift, egyszer már nálam is elõfordult.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem tett bele biztositoszeget (csavart)?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Marha jól sikerült az utolsó szervizem. Megyek az úton erre hallom valami csörög. nem tetszett, de mondom jólvan. Erre megyek tovább és egyszercsak valami kiesett elöl a gépbõl. Megállok, visszamegyek, erre a fékpofa kifigyelt a fékembõl. Ügyes szaki nem?

Nagy felelõtlenség. Ha lejtõn esik ki, akkor már meg is van a baj. Ezért örülök, hogy az enyémhez nem nyúl senki rajtam kívül.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Marha jól sikerült az utolsó szervizem. Megyek az úton erre hallom valami csörög. nem tetszett, de mondom jólvan. Erre megyek tovább és egyszercsak valami kiesett elöl a gépbõl. Megállok, visszamegyek, erre a fékpofa kifigyelt a fékembõl. Ügyes szaki nem?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

grabowski

grabowski

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
sziasztok! A hátsó fékem egy mechanikus tektro novella és szinte nem fog semmit, hogy kell beálitani, az egészet újra kéne álitanom de egyáltalán hOgy kezdjek neki és hogy csinálljam?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Bevallom trehány tulajdonos vagyok, a hajtáson kívül nem pucolok általában semmit. A Hope-nak így sincs semmi baja, lassan másfél éve.

Ja akkor 760-as XT, 2006 óta csak fékbetétek cserélgetve, 20.000 km feletti futásteljesítmény 95+ kilóval!:)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Bevallom trehány tulajdonos vagyok, a hajtáson kívül nem pucolok általában semmit. A Hope-nak így sincs semmi baja, lassan másfél éve.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Manapság mi a leginkább dzsuva és sárálló fék a piacon? Nem a fékbetét tartósságára gondolok, hanem hogy melyik dugattyúi-tömítései a legtartósabbak. Maratonozásra - ultratúrákra keresek valamit. Hope-ról vélemények? Mondjuk Race vagy Tech X2? (elvileg csak a fékkarban különböznek, a féknyereg elvileg ugyanaz, tárcsán meg nem grammozok, elõl 180 - hátul 160)

Én csak ajánlani tudom a Hope fékeket
Én régi verziókat használok: elöl M4, hátul meg Mini Mono. Semmi baja sincsen, igaz cseréltem benne teljes tömítést és vmi 7000 ft alatt megusztam.
Jó a szervizhátér, jó fékerõ, könnyû, csak ajánlani tudom.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szerintem olyat keress amiben cserélhetõ (gyárilag is).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Manapság mi a leginkább dzsuva és sárálló fék a piacon? Nem a fékbetét tartósságára gondolok, hanem hogy melyik dugattyúi-tömítései a legtartósabbak. Maratonozásra - ultratúrákra keresek valamit. Hope-ról vélemények? Mondjuk Race vagy Tech X2? (elvileg csak a fékkarban különböznek, a féknyereg elvileg ugyanaz, tárcsán meg nem grammozok, elõl 180 - hátul 160)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
biztos lesznek páran (BBB, Aligator stb..) akik a tartólapot egyszerûen bordákkal látják majd el, aztan akkor lesz :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem tudjátok lehet már kapni az új hûtõbordás shimano betéteket? Vajon a 2009-es xt fékjeimmel kompatibilisek lesznek? Jó lenne ilyennel tuningolni fékcsere nélkül. :)

igen, es nem :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Nem tudjátok lehet már kapni az új hûtõbordás shimano betéteket? Vajon a 2009-es xt fékjeimmel kompatibilisek lesznek? Jó lenne ilyennel tuningolni fékcsere nélkül. :)

tamasamrein

tamasamrein

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hello!
Egy kérdésem lenne: Hayes V6 féktárcsa jó Avid BB5-höz?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Helló!
Korábban már voltam itt kérdezõsködni, többek között a tárcsa méretérõl is begyûjtöttem tanácsokat, 180/160-at javasoltatok, de végül 160/160 lett belõle, mert ez volt a bringán. Gondolkodom a cserén 180-ra. Ma voltam kint az Erzsébet hegyi kilátóban, Normafán és lefelé kicsit jobban nyúztam a fékeket, hogy vajon mennyi az az annyi, ami kell, hogy túlmelegedjen, ne fogjon. Hanyagoltam a szakaszos fékezést, hosszan fékeztem, meg ilyesmi. Ez eredmény a következõ, kicsit fekete lett a tárcsa. Fékteljesítmény csökkenést nem vettem észre. Ez a színezõdés jelentheti azt, hogy ma közel voltam a fékeim határaihoz?

elsõ: http://people.inf.el...re/dscf2675.jpg
hátsó: http://people.inf.el...re/dscf2678.jpg

Egyébként 68 kiló vagyok, bringa 12, merevváz. Nem akarok DHzni, marad a Jánoshegy, Mátra, maraton. Szóval, ha nem lenne muszáj, fékteljesítmény miatt nem kellene nagyobb tárcsa, de azért szeretném biztonságban érezni magam. Kis hazánkban egyáltalán lehetséges-e, hogy cserbenhagyjon a 160? Ha valakinek van mondanivalója, kérem ne tartsa magában :)

Alpesi versenyeken volt olyan, hogy szénfekete és szanaszét görbült volt a tárcsa (180-as) a lejtõ aljában, a szakasz végén lemostuk, kiegyengettük, ennyi. Nem csak az enyém (aki sokat fékez), hanem mindenkié. A lejtõkön intenzív égett szag terjengett. Amit te mutogatsz és amin parázol még csak meg sincs pirulva. :-)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Kerítek majd valami jobb minõségû alátéteket :) Köszönöm a hozzászólásokat!