Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Melyik része érdekel?

amelyik becsusszan a nagylábujjad mellé: )

egyébként nekem sem volt ilyen problémám sem a canyonon, sem a slayeren, de a tomac sem mutat hajlandóságot. monnyuk az is hozzátartozik, hogy egyik sem kapott annyit, hogy ilyesmi elõjöjjön..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Melyik része érdekel?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Fotózd be a papucsod.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nekem a 3 éves Bergamonton nem rezonál....sõt soha egy vázamon sem rezonált.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Szerintem bármely fék rögzítési metódusnál "lágyabb" a váz anyaga, és inkább tud rezonálni, mint a fék rögzítési módja.
Másik, ugyanaz a fék, ugyanazon vázon új korában nem rezonált, kb egy év után fogott bele...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
és mizu a kis alátéttekkel pl? rezgés: valaminek a sajátfrekvenciája el van találva. vagy alá kell menni és gyengíteni valamit vagy erõsíteni. szerintem a kis alátétek (IS) gyengítenek. anélkül meg nincs középen. vagy tényleg a váz gyengül el bár mondom nekem a swissstop pofa megszüntette. plus a PM fékek fékteste is máshogy néz ki és bennem merevebb benyomást kelt mint a filigrán IS -es kis nyulványok.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ez igaz lehet. nekem a PM felfogatásos SLX sosem rezgett vagy nyikorgott csak a mostani IS-es XT....

Ebben csak annyi a logikátlan, hogy a PM-es fékek 99%-a is egy IS-es rögzítésre megy fel, mivel csak néhány gyártó (és azok is csak a legújabb vázakon) használnak hátul PM felfogatást.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

en is ettol félek... .S megoldás?
kisebb tárcsa?

forgáspontok rendben vannak. pofacserével szkeptikus vagyok mert már három párat probáltam...

Nekem a válasz a BB7 volt. Minden mással rezonált.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
okej, koszi. megkerdem fonokot tud e rendelni...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
ez igaz lehet. nekem a PM felfogatásos SLX sosem rezgett vagy nyikorgott csak a mostani IS-es XT....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
azert tegyuk hozza, hogy vannak olyan fekek, amik felfogatasukbol adodoan hajlamosabbak a rezgesre (pl avid).

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
nekem volt koolstop (rezgett), volt afuma (rezgett) most swissstop van nem rezeg. probaltam én is mindent, adaptercserétõl az alátétezésik mindent... a pofacsere segített. ez az én tapasztalatom.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Atom is megmondta, lepuhul a váz, én pont így jártam a Trance X géppel.

en is ettol félek... .S megoldás?
kisebb tárcsa?

forgáspontok rendben vannak. pofacserével szkeptikus vagyok mert már három párat probáltam...

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts

Valami gebasz biztos van vele, mert már sorban a 4.-nek ez a hibája. Nem írtam le õket csak azt mondtam, hogy sûrû olajcserét igényel. Ne lehúzni akarom, tapasztalatokat mondok.
Sõt, úgy emlékszem itt a fórumon is említette már valaki...

Én voltam aki felhozta ezt korábban de,egy olajcserével megoldódott ez a probléma.Nekem is azt csinálta, hogy eltömítette a rendszerbõl visszaáramló olaj útját, így a rendszerben csak több lett az olaj ami nem tudott távozni ami kint tartotta a fékpofákat.(Ez Kassa maratonon kellemetlen téma volt :D )
Azért érdekelne hogy mi okozza.
Neha osszeszavakat a keverem

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Atom is megmondta, lepuhul a váz, én pont így jártam a Trance X géppel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Laikusként csodálkozom csak, amúgy nem értek hozzá, de akkor nálad ezek szerint a pofák rezonáltak?

mindig az egesz rezonal, csak ezzel eltolja rezonanciafrekvenciat. ami vagy bejon, vagy nem :)
Rezonancia - Wikipédia

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 posts

hello :)

nekem is rezonált. sokat probalkoztam, de a megoldas kozelebb van mint gondolnád: Swissstop pofák oldották meg. SwissStop Worldwide Homepage Elejen meg nyikkant eggyet kettõt de a befékezés óta jó. Más kérdés, hogy hirtelen miért lett ilyen elotte meg miert nem volt...

Laikusként csodálkozom csak, amúgy nem értek hozzá, de akkor nálad ezek szerint a pofák rezonáltak?

Most csak hangosan gondolkodok. A tárcsa az ami rezonálhat és azért mert:
- kilazult
- adott sebesség adott frekvenciát kelt (ez olyan 30 km/h körül)
- és ami nálam is van: a gumi mintázata váltja ki az egészet. Szóval nekem csak és kizárólag aszfalton és döntött kanyarokban rezonál be a G2 Cleansweep, de csak alig halahatóan és csak a kanyarodás erejéig (Scwhalbe Smart Sam a gumim)

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ezerrel rezonal a hatsofekem.
xt, 203as tarcsa, giant reign x vaz, nova 300g-os agy
eloszor lecsereltem a noname szinteres pofat koolstop rotor friendlyre. semmi valtozas. kiprobaltam m06tal. ugyanaz. bereszeltem 45 fokban. nem segitett. megcsereltem az elso hatso tarcsat. valtozatlan. valtofulet pucoltam, kazettat meghuztam, agy porvedoit meghuztam, adaptert pucoltam. gyorszarat csereltem. semmi nem segit. korabban hibatlanul mukodott...
felpuhult a tarcsafekszem a vazon, vagy mi? :s

szerintem nezd at a forgaspontokat - mas nem valtozhatott a bringan.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
hello :)

nekem is rezonált. sokat probalkoztam, de a megoldas kozelebb van mint gondolnád: Swissstop pofák oldották meg. http://www.swissstop.ch/ Elejen meg nyikkant eggyet kettõt de a befékezés óta jó. Más kérdés, hogy hirtelen miért lett ilyen elotte meg miert nem volt...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ezerrel rezonal a hatsofekem.
xt, 203as tarcsa, giant reign x vaz, nova 300g-os agy
eloszor lecsereltem a noname szinteres pofat koolstop rotor friendlyre. semmi valtozas. kiprobaltam m06tal. ugyanaz. bereszeltem 45 fokban. nem segitett. megcsereltem az elso hatso tarcsat. valtozatlan. valtofulet pucoltam, kazettat meghuztam, agy porvedoit meghuztam, adaptert pucoltam. gyorszarat csereltem. semmi nem segit. korabban hibatlanul mukodott...
felpuhult a tarcsafekszem a vazon, vagy mi? :s