Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2011. August 20. - 19:58
Még nem volt idõm, de talán holnap összejön. Ha a szappan nem segít, akkor bontom a féket.
Azt nem tudom, hogy a fékcsõröl a menetes rész az lefog-e jönni, vagy pedig le kell csípnem ?
Mert ugye az szintén nem fér át a azon a bizonyos helyen.
Gondolom az majd kiderül ha kicsavarom, hogy az rá van-e roppantva, vagy pedig úgy szorul bele amikor becsavarjuk.
Posted 2011. August 20. - 14:26
Posted 2011. August 20. - 14:08
tág konzolhoz nincs valami gyári gumiakármi ami kitölti a helyet?
a konán kb másfélszer akkora mint a csõ, probikeban odakötegelõzték az egészet az alsócsõhöz, de ez így azért nem a legszebb.
Posted 2011. August 20. - 13:58
Ez esetben is természetesen be kellett fõzni a fékcsövet ami nem kis nyûggel járt (ez késõbbi modellünknél kijavították)
Szerintem ne nagyon feszegesd inkább bontsd meg a féket.
Posted 2011. August 20. - 13:01
Posted 2011. August 19. - 15:58
Posted 2011. August 19. - 15:07
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. August 19. - 14:50
Hát nem tudom... Lehet megpróbálom, de nem nagyon merem erõltetni.
képek 3,3 mm a rés, és 5,4 a csõ átmérõje. Nem tudom mennyire megy össze.Csak én cserélek ilyen bicón féket. Jah, és köszönöm a segítséget !
Nahát, de furcsa. Fõleg egy "német" márkánál, valahogy csak belenyomták azon a résen, tömeggyártásnál nincs idõ olyan pepecs melókra mint a légtelenítés. Amúgy a hayes fékvezeték kicsit nagyobb keresztmetszetû mint pl az avidod , de azért ki kell annak jönni.
Posted 2011. August 19. - 14:37
Posted 2011. August 19. - 10:48
Posted 2011. August 19. - 10:47
Posted 2011. August 19. - 10:43
Sziasztok !
Segítségetek kérném. Szeretném lecserélni a Hayes Stroker Ryde féket egy Cube Acid 2009-es bringán, egy Elixir 5-re.
A gondom az, hogy az olajcsõ a vázon (a felsõ csövön), a gyárilag kialakított csõelvezetõbe van befûzve, ahonnan nem lehet kipattintani, csak kifûzni (sztm).
Na most a cseréhez szét kell szedni mindkét hátsófék csõrendszerét. Boldog vagyok, hogy gyárilag beállított Avidot szét kell szedni...
Vagy esetleg ez megoldás lehet: Noname hidr. kábelvezetõ (Karbantartás | Kábelvezetõ) | Kerékpár Webshop
És akkor csak a fent lévõ Hayes-t kéne szétszedni.? Lehet kicsit csúnyán elfog állni a váztól.?
Elõre is köszönöm !
Szerintem ki lehet pattintani. Erõsen húzd meg, kijön.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2011. August 19. - 10:40
Akkor neked kábelvezetõ kell.
Itt van néhány típus: Karbantartás | Kábelvezetõ | Kerékpár Webshop
De ennél jobb és olcsóbb, ha fogsz egy kötegelõt, meg egy o gyûrût, athurkolod egymáson, a kötegelõ két végét a vázon alul összezárod, az o gyõrõ két felfelé álló hurkán meg áthúzod a hidraulika csövet...nyilván akkorra o gyûrû kell, hogy ha ketté van hajtva, a csõ épphogy beleférjen.
Posted 2011. August 18. - 23:46
Segítségetek kérném. Szeretném lecserélni a Hayes Stroker Ryde féket egy Cube Acid 2009-es bringán, egy Elixir 5-re.
A gondom az, hogy az olajcsõ a vázon (a felsõ csövön), a gyárilag kialakított csõelvezetõbe van befûzve, ahonnan nem lehet kipattintani, csak kifûzni (sztm).
Na most a cseréhez szét kell szedni mindkét hátsófék csõrendszerét. Boldog vagyok, hogy gyárilag beállított Avidot szét kell szedni...
Vagy esetleg ez megoldás lehet: Noname hidr. kábelvezetõ (Karbantartás | Kábelvezetõ) | Kerékpár Webshop
És akkor csak a fent lévõ Hayes-t kéne szétszedni.? Lehet kicsit csúnyán elfog állni a váztól.?
Elõre is köszönöm !
Posted 2011. August 18. - 15:31
Üdv!
Milyen megoldást tudtok ajánlani arra az esetre, ha a vázamon (hitec dual) csak bowdenház megakasztó szemek vannak, tehát gyárilag nem megoldott a fékcsõ rögzítése, de olajosra szeretném cserélni a hátsófékemet, lehetõleg túl nagy gányolás nélkül?
Létezik többféle megoldás. Van öntapadós vezetõ szem, átalakítós szem és a legegyszerûbb a gyorskötözõ.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. August 18. - 14:55
Milyen megoldást tudtok ajánlani arra az esetre, ha a vázamon (hitec dual) csak bowdenház megakasztó szemek vannak, tehát gyárilag nem megoldott a fékcsõ rögzítése, de olajosra szeretném cserélni a hátsófékemet, lehetõleg túl nagy gányolás nélkül?
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Posted 2011. August 17. - 19:31
Melyik része érdekel?
A hátsó papucs. MEG A FÉK RAJTA. Nem mondom, hogy ismerem a Bergamontot, de össztelós esetében nekem a drabális dolgok jutnak róla eszembe...