Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

P l u t o

P l u t o

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos ötletet !
Még nem volt idõm, de talán holnap összejön. Ha a szappan nem segít, akkor bontom a féket.
Azt nem tudom, hogy a fékcsõröl a menetes rész az lefog-e jönni, vagy pedig le kell csípnem ?
Mert ugye az szintén nem fér át a azon a bizonyos helyen.
Gondolom az majd kiderül ha kicsavarom, hogy az rá van-e roppantva, vagy pedig úgy szorul bele amikor becsavarjuk.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ilyen problémám nekem is van,pontosabban csak volt.szigszalaggal ott körbetekertem párszor,hogy kitöltse a helyet.olcsó,de jó megoldás:)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha már téma.
tág konzolhoz nincs valami gyári gumiakármi ami kitölti a helyet?

a konán kb másfélszer akkora mint a csõ, probikeban odakötegelõzték az egészet az alsócsõhöz, de ez így azért nem a legszebb.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Volt korábban már egy váz (azt hiszem magellan volt az is) aminek a hátsó háromszögnél lévõ vezetõk voltak teljesen zártak ,tehát nem volt megsliccelve,
Ez esetben is természetesen be kellett fõzni a fékcsövet ami nem kis nyûggel járt (ez késõbbi modellünknél kijavították)
Szerintem ne nagyon feszegesd inkább bontsd meg a féket.
Neha osszeszavakat a keverem

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Gépzsírral semmiképp ne kend, mermarja a fényezést.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A linkelt fotó alapján nehéz lesz összenyomni kissé a csövet és kipattintani onnan; de talán segítene egy kis szappanos víz (mint az UST külsõ felrakásánál) ott, esetleg valamilyen zsírral kicsit bekenni a csövet az érintett részen, hátha úgy kierõszakolható. De ez csak egy kósza ötlet, amúgy gõzöm sincs, mit lehetne itt tenni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy fórumos kolléga megunta, hogy nem tudta kiszedni (még boltban sem tudták neki) és végül elvágta a csövet mérgében. Az egy hayes fék volt, amit utólag tettek rá neki és azt úgy fûzték be.

A sebesség mindent megold.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Hát nem tudom... Lehet megpróbálom, de nem nagyon merem erõltetni.
képek 3,3 mm a rés, és 5,4 a csõ átmérõje. Nem tudom mennyire megy össze.Csak én cserélek ilyen bicón féket. Jah, és köszönöm a segítséget !

Nahát, de furcsa. Fõleg egy "német" márkánál, valahogy csak belenyomták azon a résen, tömeggyártásnál nincs idõ olyan pepecs melókra mint a légtelenítés. Amúgy a hayes fékvezeték kicsit nagyobb keresztmetszetû mint pl az avidod , de azért ki kell annak jönni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Én is kizárt dolognak tartom, hogy úgy raknák össze, hogy átdugják a csövet.

P l u t o

P l u t o

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hát nem tudom... Lehet megpróbálom, de nem nagyon merem erõltetni.
képek 3,3 mm a rés, és 5,4 a csõ átmérõje. Nem tudom mennyire megy össze.Csak én cserélek ilyen bicón féket. Jah, és köszönöm a segítséget !

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Sikerül az:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
A mellékelttel fogod tudni rögzíteni az új féket, de a régit elég kipattintani, elméletben sikerülnie kéne.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Sziasztok !

Segítségetek kérném. Szeretném lecserélni a Hayes Stroker Ryde féket egy Cube Acid 2009-es bringán, egy Elixir 5-re.
A gondom az, hogy az olajcsõ a vázon (a felsõ csövön), a gyárilag kialakított csõelvezetõbe van befûzve, ahonnan nem lehet kipattintani, csak kifûzni (sztm).
Na most a cseréhez szét kell szedni mindkét hátsófék csõrendszerét. Boldog vagyok, hogy gyárilag beállított Avidot szét kell szedni...
Vagy esetleg ez megoldás lehet: Noname hidr. kábelvezetõ (Karbantartás | Kábelvezetõ) | Kerékpár Webshop
És akkor csak a fent lévõ Hayes-t kéne szétszedni.? Lehet kicsit csúnyán elfog állni a váztól.?
Elõre is köszönöm !

Szerintem ki lehet pattintani. Erõsen húzd meg, kijön.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Akkor neked kábelvezetõ kell.
Itt van néhány típus: Karbantartás | Kábelvezetõ | Kerékpár Webshop

De ennél jobb és olcsóbb, ha fogsz egy kötegelõt, meg egy o gyûrût, athurkolod egymáson, a kötegelõ két végét a vázon alul összezárod, az o gyõrõ két felfelé álló hurkán meg áthúzod a hidraulika csövet...nyilván akkorra o gyûrû kell, hogy ha ketté van hajtva, a csõ épphogy beleférjen.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts
Ilyen fékbetétet rendeltem 765-ös XT fékhez. Valaki ismeri? Tapasztalat?
Most ezzel használom, kiváncsi vagyok mennyire lesz más.
Failure is always an option.

P l u t o

P l u t o

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok !

Segítségetek kérném. Szeretném lecserélni a Hayes Stroker Ryde féket egy Cube Acid 2009-es bringán, egy Elixir 5-re.
A gondom az, hogy az olajcsõ a vázon (a felsõ csövön), a gyárilag kialakított csõelvezetõbe van befûzve, ahonnan nem lehet kipattintani, csak kifûzni (sztm).
Na most a cseréhez szét kell szedni mindkét hátsófék csõrendszerét. Boldog vagyok, hogy gyárilag beállított Avidot szét kell szedni...
Vagy esetleg ez megoldás lehet: Noname hidr. kábelvezetõ (Karbantartás | Kábelvezetõ) | Kerékpár Webshop
És akkor csak a fent lévõ Hayes-t kéne szétszedni.? Lehet kicsit csúnyán elfog állni a váztól.?
Elõre is köszönöm !

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!
Milyen megoldást tudtok ajánlani arra az esetre, ha a vázamon (hitec dual) csak bowdenház megakasztó szemek vannak, tehát gyárilag nem megoldott a fékcsõ rögzítése, de olajosra szeretném cserélni a hátsófékemet, lehetõleg túl nagy gányolás nélkül?

Létezik többféle megoldás. Van öntapadós vezetõ szem, átalakítós szem és a legegyszerûbb a gyorskötözõ.

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Akkor neked kábelvezetõ kell.
Itt van néhány típus: Karbantartás | Kábelvezetõ | Kerékpár Webshop

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Üdv!
Milyen megoldást tudtok ajánlani arra az esetre, ha a vázamon (hitec dual) csak bowdenház megakasztó szemek vannak, tehát gyárilag nem megoldott a fékcsõ rögzítése, de olajosra szeretném cserélni a hátsófékemet, lehetõleg túl nagy gányolás nélkül?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Melyik része érdekel?

A hátsó papucs. MEG A FÉK RAJTA. Nem mondom, hogy ismerem a Bergamontot, de össztelós esetében nekem a drabális dolgok jutnak róla eszembe...