Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2011. August 22. - 11:16
The One légtelenítését utálta. Nem ment mindig elsõre. Meg neten irogatják forumokba hogy hogy kell de mindenki mást mond. Biztos hogy valahogy jó ha ennyien esküdnek rá... Nem akarom elképzelni hogy mi van ha egy jo veretésnél hirtelen beesik a fékkar....
Shimano az egy kevés törõdést igénylõ jó és tartós fék. próbálj meg esetleg valakit a forumon rábeszélni hogy kiprobalhasd az uj SLX-et.
Posted 2011. August 22. - 10:57
Leírom újra az eddigi legjobb fékem.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. August 22. - 10:55
Posted 2011. August 22. - 10:45
Posted 2011. August 22. - 10:36
Fék vásárlása elõtt állok és a 2 kiszemelt darab a Formula The One és a Shimano SLX BR-M666 lenne. Eddig abszolút a Formula jött be, külföldi fórumokon is agyondicsérik, de nagyon tetszik ez az új design a Shimanonál, plusz eddig csak dicsérte mindenki a féket. Árban hasonló pénzért kapnám mindkettõt, leginkább lejtõzésre használnám, eddig pedig 4 dugyattyús XT-m volt, a választottnak annál mindenképp jobbnak kéne lennie..
Pro-Kontrákat szeretnék kérni, illetve ki melyiket ajánlja és miért?
Posted 2011. August 22. - 09:32
A "tömítést" karmantyúnak hívják, ha arra gondoltál és ez is a fékhenger része. A fékhenger elállítódás szerintem nem jellemzõ a fékre, nálam egyéni oka van.
A második hátsó kerekemnél máshova esik a tárcsa és kiderült, hogy az egyik fékhenger kijjebb van, a féknyereg szélsõ helyzetében is a tárcsába ér. Alátétezni nem akartam. Átpozicionáltam a fékhengereket szimmetrikusan. Az erõteljes fékezéstõl sajnos visszaállt az eredeti pozíciójába, úgy gondolom ez nem a hayes hibája, bármelyikkel így lenne.
Hallo!
A karmantyú kifejezést még nem halottam tárcsafékkel kapcsolatba, de ahány tájék... Én csak arra lettem volna kiváncsi, hogy fel tud-e melegedni a dugattyu tömítése a pofán keresztül és a dugattyun át annyira, hogy tönkremenjen. Gondolom így lehet mert ez is közbejátszhat, hogy a uj shimano fékek benkeramia dugattyukat használnak. Na meg a kopás meg a surlódás...
Posted 2011. August 22. - 07:54
Posted 2011. August 22. - 01:04
Hát látom, az alivio fékek már piszok olcsón mennek újonnan is (adapter, tárcsa nélkül 10 kb...), de abban annyira nem bízok, és még senkinél nem láttam olyat, így kipróbálni se tudtam, de még meggyõzhet.shimano 505+445 - szerintem ujonnan olyan 25k (+adapter+tarcsa). olcso, fekhatasra es adagolhatosagra meg szinte ugyanaz, mint a 665/775 slx/xt. az enyemet egyket oran belul elvittek, mint a szel
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Posted 2011. August 22. - 00:59
Nem láttam még túl sok jó Stroker féket. Valami basz mindig van vele. Avid még alapban is jó. A Shimano meg nem kérdés. Amit õ gyárt, külsõre azt hívom féknek.
...de hagynám a BB7-et. Jó fék.
Jó fék igen, de ez már a "végét járja", tekerentyût elhagytam róla, sufni módo van fikszálva az állító csonk, pofák is már 10% alatt vannak, tárcsa is meg van kicsit ütve. Amennyi pénzt rá kéne költenem, abból már kapok egy használt olajos féket, így nem érdemes megtartanom.... Tekintve, hogy csak az állító tekerentyû 4000ft+posta külföldrõl...
Posted 2011. August 21. - 23:10
Nem láttam még túl sok jó Stroker féket. Valami basz mindig van vele. Avid még alapban is jó. A Shimano meg nem kérdés. Amit õ gyárt, külsõre azt hívom féknek.
Mivel nekem csak egy pár van, ebbõl nem sok mindenre lehet következtetni, de egy biztos.
Kérlek ne vedd magadra, csak az itteni tapasztalataimat írom. Egy kivételével, az összes szervizben, ahol járt csiszoló fékkel adták vissza egy éppen aktuális kifogással (nem lehet jobban beállítani, ez ilyen, stb.) vagy "majd bekopik". Ebbõl elegem lett, amíg nem tudtam egyedül szerelni és vinnem kellett, nyomatékosan kértem, hogy a féket hagyják békén. Amióta én állítom mindig jó. Aláírom, hogy idegek kellenek hozzá.
Posted 2011. August 21. - 22:44
fékhengert vagy az azon lévõ tömítéseket? nem inkább fékpofára gondoltál?
A "tömítést" karmantyúnak hívják, ha arra gondoltál és ez is a fékhenger része. A fékhenger elállítódás szerintem nem jellemzõ a fékre, nálam egyéni oka van.
A második hátsó kerekemnél máshova esik a tárcsa és kiderült, hogy az egyik fékhenger kijjebb van, a féknyereg szélsõ helyzetében is a tárcsába ér. Alátétezni nem akartam. Átpozicionáltam a fékhengereket szimmetrikusan. Az erõteljes fékezéstõl sajnos visszaállt az eredeti pozíciójába, úgy gondolom ez nem a hayes hibája, bármelyikkel így lenne.
Posted 2011. August 21. - 21:18
Posted 2011. August 21. - 21:14
Folyamatos fékezéssel minden fékhengert be lehet sütni. Nekem egyszer sikerült két év alatt, tudatosan húztam a féket eszetlenül, nem csodálkoztam az eredményen, de ez sem volt vészes. Könnyen orvosolható, sokszor le lett itt írva a módszer. Normális beállítással (hozzátartozik a féktrácsa is) és normális használattal nem csiszol. A fékfolyadékról nem tudok nyilatkozni, egy csere nem ártana, de amíg nincs baj, nem szívesen bontom meg. Lehet, hogy rossz tesztalany vagyok, mert nem fékezek sokat. Még a gyári pofákkal megyek 4500+ kilométerrel, a hátsót saccra 5500-6000-nél, az elsõt 12-15000-nél kell majd cserélni.
fékhengert vagy az azon lévõ tömítéseket? nem inkább fékpofára gondoltál?
Posted 2011. August 21. - 21:08
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2011. August 21. - 20:54
Posted 2011. August 21. - 18:58
Posted 2011. August 21. - 18:40
Posted 2011. August 21. - 15:16
Posted 2011. August 21. - 11:57
ha már téma.
tág konzolhoz nincs valami gyári gumiakármi ami kitölti a helyet?
a konán kb másfélszer akkora mint a csõ, probikeban odakötegelõzték az egészet az alsócsõhöz, de ez így azért nem a legszebb.
Erre egyszerû a megoldás.
A vékony kötegelõ a neve,húzol rá egy vékony fajta kötegelõt és kész,már bele is tudod pattintani passzentosan.A szigetelõ szalagból sok kell meg elöregedik,de az is jó.