Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
off
mi van, meleg van?
olvasd el mit írtam, miért sarkítasz?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jo hat akkor allitsd fixre mindket pofat. igaz nem fog elforogni a kerek, de legalabb olyan jo fekhatasod lesz hogy a fekkart se kell behuzni. :facepalm:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

ez igazan konstruktiv hozzaszolas volt :P mellesleg en is dolgoztam boltban evekig, nem egy fek ment at a kezeim kozott, tudom mirol beszelek. szerintem az az 1mm "ferdules" nem art neki

Nem mondtam, hogy árt. Csak azt mondom, minél nagyobb a ferdülés, annál rosszabb a fékhatás.

a konstruktiv hozzászólás Atomtól származik.:)

...illetve többször mondtam már, tapasztalatokról beszélek. Nem akarok senkivel, semmiben versengeni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos, hogy 1mm? Mert az nagyon soknak tûnik, tizedmm-ekben szoktuk mérni a betét távolságát. A legtöbb féknél már egy 0,2mm-es alátét behelyezése az IS konzol és az adapter közé már "cincogással" jár.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

a bowdenes súroljon.

ez igazan konstruktiv hozzaszolas volt :P mellesleg en is dolgoztam boltban evekig, nem egy fek ment at a kezeim kozott, tudom mirol beszelek. szerintem az az 1mm "ferdules" nem art neki
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Sziasztok
Nem rég vettem egy használt bicót, Hayes 9 fékekkel.

Mivel nem volt képes lemosni eladás elõtt az elõzõ tulaj a bicót, levettem róla pár dolgot, hogy megtisztítsam. A féktestet is, az adapterrõl. Amikor visszaraktam, még nem húztam meg a csavarokat ugye, behúztam a kart, meghúztam a csavart, de ferdén állítja be.
A kérdésem: állítsam egyenesbe, vagy most már hagyjam így? A fékhatás sehogy sem lesz jobb?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
a bowdenes súroljon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondjuk azt en nem mondanam hogy az jo ha a fix oldal hozzaer. belemegy egy pici egyenetlenseg a tarcsaba, es nem fog elforogni a kerek, vagy legalabbis surolni fog, meg erezheto ellenallasa lesz. nekem is volt BB5-om, olyan 1mm-t hagytam fix oldalra, es kicsit tobbet a mozgos oldalra.

[Blackberry angliaban is elegge megy. csak otthon nem lett belole divat, most meg mar lealdozoban van ugyhogy nem is lesz]

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

A blackberry-t hol jegyzik már? Pláne az Android korában.

Az USA ban!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Lehet, hogy felcserélték az agyon a két távtartót...
bowdenes fék esetében az a helyes beállítás, ha gyakorlatilag hozzáér a tárcsa a fix oldali betéthez. Nem nyerõ, ha kitolja a forgási síkból a tárcsát. Akkor jó, ha a fix betét alap helyzetben jobban belóg, mint a mozgó oldali.

Bowdent kösd ki, fûzd ki, féket a konzolhoz rögzítõ csavarokat lazítsd fel kotyogásig, fix betétet tekerd addig be, míg meg nem szorul a tárcsa a két betét közt. Ha megvan, csavarokat húzd le. Fix oldalt addig tekerd kifelé, míg épp nem ér hozzá a tárcsához. Csavarokat lazítsd fel, távolságot a tárcsától felezd el, egyenlõen mindkét oldalt. Csavarok lehúz.

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem. Nemrég kicserélték az ipari csapágyakat a hátsó agyban, és azóta nem tudom rendesen beállítani a fékemet. Egy magellan polaris (talán 2008-as) vázam van AVID BB5-el. Vagy hozzáér a fix fékbetéthez a tárcsa menet közben, vagy ha kijjebb csavarom szinte egyáltalán nem fog... (gyakorlatilag sztem már a fémen csúszik)
Tisztára úgy néz ki, mintha a felfogató konzol síkja kicsit kifele hajolna a tárcsa síkjától. (tárcsa teljesen egyenes, váz nem sérült)
Ha valakinek van építõ jellegû javaslata, az nagyon jó lenne.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

ez itt nagyon off, de

Feltöltött kép

esik az teny, de jegyzik azert meg, nem is kicsit.

amcsiban k-ra divat az sms, jobban nyomják, mint a mailt. Ehhez meg a Berry verhetetlen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ez itt nagyon off, de

Feltöltött kép

esik az teny, de jegyzik azert meg, nem is kicsit.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

apple vs. blackberry

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Üdv.
Most kezdtem hozzá a komolyabb bicózáshoz, vettem egy 2006-os RS Revelationt.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen olcsó, de jó féket ajánlotok rá, 185ös tárcsához?
Különösebben nem extrémkedem, de azért jó lenne, ha megfogna bármilyen meredek leejtõn, ha netán minden kötél szakad.
Eddíg erre gondoltam:
Shimano Deore 2010
Avid Juicy 3

BB5 v. BB7

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

azt viszont nehezen hiszem el még a kincstári optimizmussal a hátam mögött is, hogy a hathatvanhatos SLX eléri a The One fékerejét...

Ilyet senki nem is állított. Csupán az volt a kérdés, hogy az illetõ melyiket vegye, mert mindkettõt ugyanabból az összegbõl hozná ki.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a korabbi generaciohoz kepest jocskan megnott az slx/xt fekereje, de csak nem allitanak sajat maguknak konkurenciat. vagy ha hasonlo is a fekero, olyan hasznalatnal, amire a saintot terveztek, lehet elverezne. mongy a masik oldalrol az alivio fekek is elerik fekeroben a korabbi slx/xt fekeket (vagy meg is haladjak).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azt viszont nehezen hiszem el még a kincstári optimizmussal a hátam mögött is, hogy a hathatvanhatos SLX eléri a The One fékerejét...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
shimano értelmesen javítható...ez is egy szempont.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
the one vs 2012 SLX rõl volt szó :)