Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
sun ringle kerek, nem tudom, hogy ki csinalja nekik az agyakat :) epp azert valasztottam ezt a kereket, mert relativ konnyu, de meg nincs agyonkonnyitve, es olyan kulloket hasznalnak, amit egyszeru cserelni (2-1.8-2es), nincsen teli mindenfele egyedi dologgal.

nem is az agy a gond, hanem, hogy notubes licenszes felni (asszem emiatt irjak, hogy aszimetrikus), es a kullok nem ernek ossze a kereszteknel, hanem elallnak kicsit egymastol. ez azt eredmenyezi, hogy minden masodik kullo kijjebb van vmivel. ezek vernek bele a fektestbe. 180as a tarcsa, erdekes lenne, ha pl 160asat akarnek hasznalni, mert az meg alatettel sem mukodne.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Milyen agy van a kerékbe?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az alak alatt azt ertettem, amit megfogsz, es hasznalsz.

ilyet meg nem lattam. vettem egy gyari kerekszettet, egesz delutan a tubeless reszevel szuttyogtem, gondoltam mindenre, hogy vmi galiba lehet. kesz... utanallitom a feket, erre vmi fura zaj. mondom, mi a sz*r? a tarcsa, vagy mi. erre: a fektest beleer minden masodik kullobe... ha kozepre allitom, akkor eppenhogy, ha kicsit arrebb, akkor hajszal hijjan nem, de mivel mindennek van egy holtjateka, ilyennel inkabb nem szorakoznek. ezek nem vmi szabvany alapjan keszulnek?

egy otletem van, hogy alatetezem az agy es a tarcsa kozott. ez mennyire terheli meg a csavarokat, agyat, tarcsat, hogy nem kozvetlenul az agyra rogzitem? esetleg lehetne nagyobb tarcsaval hasznalni, mert akkor kijjebb kerulne a fektest is, de nincs ra szuksegem.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Posted Image
Posted Image

Na ugye hogy eltérõek!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Posted Image
Posted Image

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

az alakja szvsz nem nagyon ter el, hanem az anyaga mas. az egyik lemezbol hajtogatott, a masik meg egy dbbol megmunkalt. legalabbis a fotok alapjan.

Szerintem meg, de.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az alakja szvsz nem nagyon ter el, hanem az anyaga mas. az egyik lemezbol hajtogatott, a masik meg egy dbbol megmunkalt. legalabbis a fotok alapjan.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Nem sok. Állítható a nyomáspont (hogy mennyire behúzva a fékkart fog a fék), ennyi. Meg csillogóbb (nem matt alumínium színû) az XT fékkarján a dugattyúház, vagy minek lehet azt nevezni... Kérdés, hogy ez neked ér-e plusz pénzt.

Meg még talán a fékkar formájában...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Az, amelyik párhuzamosan fut a fékkarral.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Huhh,bocs! Rosszul fogalmaztam.A fékkar távolságát akarom állítani.Akkor pedig a belsõ csavar?
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
egyikkel se. egyik a fékkartávolságot állítja a markolattól, a másik meg a csapot tartja a helyén, ami a fékkart rögzíti a fékkarházhoz.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Sziasztok!
Az Avid fékkaroknál melyik kis csavarral lehet a fékkar helyzetét állítani??Mármint,hogy kint fogjon,vagy bent.A külsõ kis inbusszal,vagy belsõ,kissebbel?
Illetve a másik mit állít? ( Avid 3.5 )
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Egyszerû, ahogy a többit. Fecskendõ(k) mûanyag csõ, olaj.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szendi

szendi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy az slx m666 os féket hogy célszerû légteleníteni? Azt irja a leírás, hogy az sm-disc kiegészitõt kell használni. Ezt itthon lehet valahol kapni? illetve lehet e valamivel helyettesíteni?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Köszönöm a segítségeteket! Akkor már csak azt kérdezném,hogy mi a különbség az új slx és az új xt között szerkezetileg? Mert árban az slx olcsóbb valamivel,és így akkor felesleges megvenni az xt-t. Gondolom az xt esetleg könnyebb pár grammal,de a súly viszont nem érdekel!

Nem sok. Állítható a nyomáspont (hogy mennyire behúzva a fékkart fog a fék), ennyi. Meg csillogóbb (nem matt alumínium színû) az XT fékkarján a dugattyúház, vagy minek lehet azt nevezni... Kérdés, hogy ez neked ér-e plusz pénzt.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

igen jobb nala az uj slx. az uj xt meg szinte ua, mint az slx.

Köszönöm a segítségeteket! Akkor már csak azt kérdezném,hogy mi a különbség az új slx és az új xt között szerkezetileg? Mert árban az slx olcsóbb valamivel,és így akkor felesleges megvenni az xt-t. Gondolom az xt esetleg könnyebb pár grammal,de a súly viszont nem érdekel!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

S most mit használsz? Új xt-t vagy új slx-et? Ténylegesen jobb valamelyik akkor a 775-nél?

igen jobb nala az uj slx. az uj xt meg szinte ua, mint az slx.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

S most mit használsz? Új xt-t vagy új slx-et? Ténylegesen jobb valamelyik akkor a 775-nél?

A 666-os az új SLX, azt használja jelenleg elég nagy megelégedéssel. Lapozz vissza pár oldalt ezen a topikon belül, elég sokan dicsérik az új SLX-et úgy, hogy nem ez az elsõ Shimano fékük, pl. zeezoltano, Gardner03, arn. Epyc is új SLX-et vett, de neki nem tudom, mi volt elõtte. :)

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

en hasznaltam 666ot es 775ot

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en hasznaltam 666ot es 775ot