Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hali!
Érdeklõdni szeretnék tõletek,hogy az új 2012es shimano xt m785 tárcsafék,annyira jó,mint amennyire hirdetik? Nekem 775ös xt-m van!
Megérné lecserélni az újra? (csak mert az egyik kollégám megvenné a fékjeimet,ezért estem gondolkodóba!)
Vagy az új 2012es slx a 785-ös xt helyett netán? Elég nagy súlyban vagyok 120+,és 203as tárcsával használnám!
Jobb az új slx esetleg mint az xt? Használt már valaki új xt-t közületek?
A 775ös xt jó volt,de nem annyira,hogy szinte fejre tudtam volna vele állni 1-1 nagyobb fékezéskor sem!Persze nem az a célom,hogy mindenképp fejre essek,de ha a 775-nél ténylegesen sokkal jobban fog,akkor már megérné lecserélnem az újra!
Még azt kérdezném,hogy mintha az olvastam volna valahol,hogy a hûtõbordás fékbetétek a 785-höz csak opcionálisan választhatók,így gyárilag nem is azokkal kapnám ezek szerint?
Thx a segítséget!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!! Van valami költséghatékony megoldásotok arra (azon kívül, hogy vegyek "6 csavaros felnit, meg fûzessek kereket), hogy észrevettem, hogy lötyög a center lock-os elsõm... Nem az agy, nem a teleszkóp, hanem maga a center lock... Lehet vmit tenni ellene, vagy használjam így és kész... A szervízben azt mondták nem lesz belõle gond, de kicsit idegesít...
Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv

garis? shimano? ha mindkettõ igen akkor kicseréljük.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!! Van valami költséghatékony megoldásotok arra (azon kívül, hogy vegyek "6 csavaros felnit, meg fûzessek kereket), hogy észrevettem, hogy lötyög a center lock-os elsõm... Nem az agy, nem a teleszkóp, hanem maga a center lock... Lehet vmit tenni ellene, vagy használjam így és kész... A szervízben azt mondták nem lesz belõle gond, de kicsit idegesít...
Üdv

Meg van rendesen húzva, és van alatta alátét? Nekem CL-os XT agyon RT53-as tárcsávan semmi bajom.
Failure is always an option.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Nalam XTR agy, XT tarcsa hibatlan CL-lel lassan egy eve nyuzva.
@Zee: ki jott uj bringaval? Nem emlekszem...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ne izgulj az Xtr és az Xt is lötyöghet ugyan így általában az Slx-t megbízhatóbbnak tartom mint a drágább testvéreit.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Mit jelen ez az elég nagy hányad számszerûen, mert én három kereket használok jelenleg,régebben is CL volt amit eladtam, baráti körben is ilyen van pár darab és egyik sem szar. Milyen tárcsánál fordul elõ ez a probléma vagy milyen agynál?

Hali!
Shimano SLX (GYÁRI!!!) tárcsa... De ha ezt tudom, inkább vettem volna egy XT vagy XTR tárcsát, mert így elb.sztam azt a pénzt, amit adtam az SLX tárcsáért... Na mindegy, akkor úgy néz ki ez ilyen marad... Tapasztalatok alapján egyre jobban fog lötyögni, vagy marad ez az 1-2mm és ilyen lesz, míg ki nem dobom a pics.ba?
Jah, és kb. 3 hónapja van a vinyigliben...
Elõre is köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem, illetve volt kotyogos is, de javitas utan is mozgott.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
És nem lehet esetleg, hogy a tartóbak és a tárcsa közötti szegecs "lazult fel"? Volt gyári XT kerekem, ami már futott jó pár kilómétert (nem csak alattam), most meg elöl egy Saint agyam van és egyik sem kotyog (persze ez nem 15-20 kerék). Viszont Itózs kollégánál a tartóbakos Formula tárcsa ki kotyogósodott. Esetleg érdemes lehet azt is megnézni.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
itt mavic+slx tarcsa.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Természetesen darabszámot vagy százalékot nem ismerek, de már bõven túl van az ingerküszöbön sacc olyan 15-20 db 3 olyan ami vadi új volt . A csapattársam hozta a szezonnyitóra az új 0 méteres bringáját ( kicsit ideges lett mikor rájöttünk hogy mitõl kottyan) kettõ pedig a haverom boltjában volt.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ha költséghatékony megoldást akarsz akkor szokd meg, sajnos a centerlock elég nagy hányada ilyen azaz szar ezért nem vennék soha CL-s agyat ,kereket.

Mit jelen ez az elég nagy hányad számszerûen, mert én három kereket használok jelenleg,régebben is CL volt amit eladtam, baráti körben is ilyen van pár darab és egyik sem szar. Milyen tárcsánál fordul elõ ez a probléma vagy milyen agynál?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en nem hasznaltam olyan sokaig hogy kikopjon, de az en centerlockos LX fekem ugy fogott mint a barom. Mavic Crossland kereken.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
detto - szvsz erezni is a kulonbseget fekezesnel is. legalabbis szamomra fura volt a haver bringajan az elvileg jol ismert fekkel.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Üdv

Ha költséghatékony megoldást akarsz akkor szokd meg, sajnos a centerlock elég nagy hányada ilyen azaz szar ezért nem vennék soha CL-s agyat ,kereket.

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Off: á, kizárt. Mármint technikailag. De csúnyán alulóltöztem, kabát alatt egy szál aláöltözet volt a -8 fokhoz, lefelé 30-40-nel jöttünk (érzésre -20 fok), arcomon nem volt védelem, kesztyû, kabát, nadrág átázva/vizesen stb. Cipõm téli goretexes Shimano mw80 volt. On.

Info: Avid Elixir 5-nél úgy olvasom, a nyomáspont jobbra-balra vándorlása a fellevegõsödés eredménye. (Akárcsak a beesõ fékkar) Szerencsére megvan a gyári légtelenítõ/feltöltõ szett, már csak rá kellene szánnom magam, hogy légtelenítem.

Helló

Elixirrel kapcs kérdeznék. Esetleg akinek van tapasztalata ezzel a fékkel (remélem neked van) elmondhatná, hogy miként tudom a dugattyúkat kicsit kintebb varázsolni, ugyanis nagyon kicsi a hézag a tárcsa és a betét között. Próbáltam olajat kiengedni belõle, de csak annyit értem el hogy a kar nagyobb úton jár, jóval bentebb fog, viszont a hézag ugyakkora. Gondolom a rejtett olajtartály és a "nincs túlfolyó" technológiának köszönhetõ.

A lényeg, hogy mivel össztelós vázról van szó kicsit hajlik a hátulja alattam (meg persze az egyik forgáspont kicsit kotyog is sajnos), és hihetelen idegesítõ ahogy nyikorog.

Az infót elõre is kösz!!

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Üdv

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
xtr kar saint nyereg, nem?
webcimre nem kattintottam, csak abbol találgatok ami itt zajlott nálunk.
tekintve, hogy gyárilag egyik fékvezeték sem passzol az xtr kar saint nyereg kombóhoz, ugy kell összelegózni darabokból

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
M55 - Electric bikes
Csak érdekesség képp: egyiken 2012-es XTR fék figyel. Akkor ezt is bírja?:)

off-
és magyar csapat.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Off:
Nem lehet, hogy a ruháiddal vagy a cipõddel van valami nagy baj ?

Off: á, kizárt. Mármint technikailag. De csúnyán alulóltöztem, kabát alatt egy szál aláöltözet volt a -8 fokhoz, lefelé 30-40-nel jöttünk (érzésre -20 fok), arcomon nem volt védelem, kesztyû, kabát, nadrág átázva/vizesen stb. Cipõm téli goretexes Shimano mw80 volt. On.

Info: Avid Elixir 5-nél úgy olvasom, a nyomáspont jobbra-balra vándorlása a fellevegõsödés eredménye. (Akárcsak a beesõ fékkar) Szerencsére megvan a gyári légtelenítõ/feltöltõ szett, már csak rá kellene szánnom magam, hogy légtelenítem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Idén is kellene egy olyan elrettentõs téli túra, mint tavaly decemberben az a kockára fagyós. Azóta sem fáztam sehol annyira, mint akkor Dobogókõrõl lefelé. :-)

Off:
Nem lehet, hogy a ruháiddal vagy a cipõddel van valami nagy baj ?
Marci