Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
van egy hayes stroker ryde comp fékem merida matts tfs trail 300-d-n és a hátsó már alapból nagyon visít az elsõ pedig ma kezdete lehet hogy vizes volt de végig nyikorgott és nagyon visított. a hátsó pedig állandóan ezt csinálja. mit lehet vele kezdeni vigyem el szervizbe inkább? meg szinte minden nap be kell állítani a féknyerget mert ha pl ma beállítom és nem ér a tárcsához akkor holnap már hozzá fog érni, ez normális?
Köszönöm!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok!

Olvastam itt a fórumon, hogy vannak gondok a CL-os felfogatással, én most akarok átállni tárcsafékre, emiatt elõnybe helyezzem a 6 csavaros felfogatást?

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

az olcsobb tarcsafekek szvsz baromi sokat fejlodtek az elmult ot evben. gyk a shimano legolcsobb fekje is hozza szinte a korabbi dragabb fekjei szintjet.

olyannyira hogy én pl kizárólag sznobizmusból cserélem le az 575-ös deore-t. :)
(meg mert egybe akarom eladni a dawg cuccát, és nincs másik amit rátehetnék)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az olcsobb tarcsafekek szvsz baromi sokat fejlodtek az elmult ot evben. gyk a shimano legolcsobb fekje is hozza szinte a korabbi dragabb fekjei szintjet.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Kezdem úgy érezni hogy az slx-el eléggé belenyúlt a shimi tegnap találkoztam egy cimbimel és õ is a 795 xtr-t cserélte az M666-ra és nem bánta meg.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
majd sulyokat merj a tarcsakra :) meg most is 1.5x annyi, mint a sima?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
megrendeltem az uj slx fékeket, ice tárcsákkal, jupí :)
blogoff

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem ez Magura Royal Blood, ami ugyanugy asvanyi mint a shimano, szal azzal nincs baj. a mennyiseggel mar inkabb :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Tudom de akkor is kevesebb volt ebben a karban mint a másikban volt.
Másikvan majdnem félig volt ebben meg ha vízszintbe állítom akkor el se lepte középen azt a belsõ kidudorodást.
Valszeg ezért sem mûködtek a pofa távolság állító csavarok.

Nomeg elég gázos állapotban volt már az olaj benne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha vizszintbe allitod a fekkart (tartalyt), akkor itt is tobb lesz benne, es nem folyik ra a bringara.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Egy kis érdekesség:
Álá shimano fék vs vmi zõd trutyi olajjal töltve.
http://kepzelet.com/.../n_IMGP1228.jpg
http://kepzelet.com/.../n_IMGP1230.jpg

Ennyi olajjal ment a fék de az elsõfékben ennek a mennyiségnek kb a 2x-se volt benne. Amúgy milyen fékolaj ez pontosan? Mintha magura rémlene de nemvagyok benne biztos.
Bocs ha kicsit szétcsúsztatja a forumot, kérésre javítom. Rossz rénézni erre a trutyira. :(
Elsõben már shimano lubickol holnap cserélõdik ki ebben is.

A Magura az kék, tudtommal.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Egy kis érdekesség:
Álá shimano fék vs vmi zõd trutyi olajjal töltve.
Posted Image
Posted Image

Ennyi olajjal ment a fék de az elsõfékben ennek a mennyiségnek kb a 2x-se volt benne. Amúgy milyen fékolaj ez pontosan? Mintha magura rémlene de nemvagyok benne biztos.
Bocs ha kicsit szétcsúsztatja a forumot, kérésre javítom. Rossz rénézni erre a trutyira. :(
Elsõben már shimano lubickol holnap cserélõdik ki ebben is.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Sziasztok!

Rob: Köszi a választ! Volt-e olyan gond nálatok,hogy egy 785-ös xt-t vagy 666-os slx féket visszahoztak gariba valamiért?
Amit írtál a múltkor,hogy ami "oem" kiszerelésû xt fék,amibe nem a hûtõbordás fékbetétek vannak,az szerinted/tek lehet éppen egy biciklirõl bontott példány is? Ma körbekérdeztem,hogy van-e valahol még "jóárban" 666 vagy 785,mindenhol nemleges választ kaptam,illetve hogy már csak hátsó van a nagykerben,de az sem biztos,elsõ meg csak januárban lesz. Januárban meg tutira mennek fel az áraik! :(

Arn: Visszaolvastam jópár oldalt ma,s Te írtad még valamikor a nyáron,hogy a 666-os slx fékednél,a fékkarnál szivárgott az olaj egy kicsit,csak akkor még nem tudtad hogy mi miatt,mert írtad hogy akkor rövidítetted le a hosszú fékcsöveket. Ez azóta megszûnt? Zörgés,lötyögés nincs azóta?

Köszönöm segítségeteket!

Revoke: Én tudok egy 785-ös XT szettet (e+h),vadiújat,garanciásat,egész jó áron ha érdekel! A többit privátban! Kérdésed van írj nyugodtan!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Rob: Köszi a választ! Volt-e olyan gond nálatok,hogy egy 785-ös xt-t vagy 666-os slx féket visszahoztak gariba valamiért?
Amit írtál a múltkor,hogy ami "oem" kiszerelésû xt fék,amibe nem a hûtõbordás fékbetétek vannak,az szerinted/tek lehet éppen egy biciklirõl bontott példány is? Ma körbekérdeztem,hogy van-e valahol még "jóárban" 666 vagy 785,mindenhol nemleges választ kaptam,illetve hogy már csak hátsó van a nagykerben,de az sem biztos,elsõ meg csak januárban lesz. Januárban meg tutira mennek fel az áraik! :(

Arn: Visszaolvastam jópár oldalt ma,s Te írtad még valamikor a nyáron,hogy a 666-os slx fékednél,a fékkarnál szivárgott az olaj egy kicsit,csak akkor még nem tudtad hogy mi miatt,mert írtad hogy akkor rövidítetted le a hosszú fékcsöveket. Ez azóta megszûnt? Zörgés,lötyögés nincs azóta?

Köszönöm segítségeteket!

nem volt még új fékkel problémán, de mivel 2012-es termékrõl beszélünk és mi is csak augusztus óta áruljuk, ez nem is "csoda"

japán gyártás VS nem japán gyártás: a malaysiai cuccokat is jenben számlázzák :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok!

Köszönöm segítségeteket!

a legtelenitesnel rafolyt az olaj a karra, miutan eltunt, no prob. nekem sose zorgott, de ha megis kicsit szetfeszited a pofat tarto rugos lemezt.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
szerintem pihenj már kicsit ne pörögj már rá ennyire. Egy dolgot vegyél már észre mert a fától nem látod az erdõt 666 SLX-el tudomásom szerint senkinek nem volt negatív tapasztalata és pont.Ellenben Rollsot már láttam lerobbanni.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Sziasztok!

Köszönöm segítségeteket!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

úgy jön ide a jen, hogy a termékek nagy részét, ugy Deore/Tiagra szinttõl felfelé mindent Japánban gyártanak. igen, a szigeten rajta. és jenért adják el. mindenkinek.
i

XT agyaim a Deore/Tagra szint felett vannak kicsivel és mégis Malaysia-ban készültek. De szerintem ez nem baj ha a minõségellenõrzés jó.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
én azon gondolkodtam, hogy a product of japan slx kar vajon tervezést vagy gyártást jelent?