SLX-et dicsérik itten és az XT semmivel sem jobb nála. Sõt.
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Ez jó is lesz, köszi!!!Én itt szoktam venni: Isopropyl alkohol
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Ugyan így voltam mint Te hogy nem volt elegendõ a fék.. Azt kaptam egy tanácsot. 98%os izipropil alkohollal lemostam a tárcsát meg a betéteket. Akkor fogott utána megint. Majd egy kedves haver hülyeségbõl fújt a fékbetétre féktisztítót .Dobhattam el a betétet. Meg annyit csináltam amikor kicsi volt a fékhatás hogy egy egy csepp olajat tettem a féknyeregnél a dugattyúkra. Azóta patentAmikor nem forró a tárcsa való igaz, hogy tényleg jól fog, de nagyobb sebességnél már elég nagy a fékút. Melegedés után "darálós" érzés is jelentkezik, bár talán ez "megszokott" dolog.
Esetleg levegõs lett 1 év alatt? Sajnos, mikor még nem volt elég infom, simán fejreállítottam a biciklit...
Idézet a magyar nyelvû felhasználói utasításból (most szedtem le):
"Az M445-ös tárcsafék rendszert úgy terveztük, hogy a kerékpár nem fordítható fejjel lefelé. Ha a kerékpárt akár fejjel lefelé, akár oldalára fordítjuk, a túlfolyó tartályban lévõ kis mennyiségû levegõ elindulhat a munkahenger irányába..."
Vazze! Eddig ezt nem tudtam! GURUK, mi a tapasztalat?!
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Évente egyszer illik olajat cserélni és egyben légteleníteni. Eldugulhat a koksztól ha nem csinálod meg.
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a jelenlegi hidr. t.fékemet (Teszt: Shimano BR-M445 tárcsafék, kerékpár, bicikli, ár), de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mi lenne a legjobb választás. Merevvázas XC biciklibe kellene, fõleg terep használatra. Mindenképpen shimano-t szeretnék, mert kereket most nem tudok cserélni a felfogatás miatt. Gondolom egy Deore vagy SLX érezhetõ elõrelépés lenne, de nem tudom mi a kettõ közti különbség. Esetleg XT megéri, annyival amennyivel többe kerül?
Köszönöm.
Elõl 180-as van, ennél nagyobbat nem szeretnék. Hátul 160.
Jelenleg ilyen: Teszt: Shimano SM-RT53 féktárcsa, kerékpár, bicikli, ár
Nem tudom mennyire lenne hatással rá, ha mondjuk egy Xt-t kapna?!
Muszáj vmit kezdenem vele, mert néhány esetben igen nagy a fékút és már volt belõle probléma is.