Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Levegõs.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!
Hétvégén lett cserélve olaj a jó öreg hayes stroker ryde-omban... Azóta viszont elég ABS-es érzésem van, szépen nyúlik. Lehet az, hogy újra be kell kopnia?? (más lehetõséget nem látok, ELMÉLETILEG olaj nem került sehova, ahova nem kellett volna) Várom a tippeket!! :)
Elõre is köszi

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Az miért van, hogy bizonyos tárcsák csak organikus betétekhez használhatóak? Nem bírja (mondjuk az alapanyag) miatt a szinteres pofa által keltett nagyobb hõt?

Túl gyenge anyagból készült és a fémes betét elzabálja.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az miért van, hogy bizonyos tárcsák csak organikus betétekhez használhatóak? Nem bírja (mondjuk az alapanyag) miatt a szinteres pofa által keltett nagyobb hõt?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en maradok a shimano manualos modszernel, olajcserenel is igy all be a dugattyu a kopott betethez.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
sala volt, két oldallal korábban. egyébként mûködõ módszer, ha ésszel csinálod.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Kiszedtem a kereket és behúztam a fékkart tárcsa nélkül. Korábban már tanácsolták, hogy csináljam így, mert nem mindig megfelelõen állítja a kopás után magát a fék. Így is tettem és most jó. ;)

nemtom ki mondta neked ezt a hulyeseget... ha ezt csinalod parszor, beesik a dugattyu, es kifolyik az olaj. ha kiszeded a kereket, nyomd vissza dugattyukat. ha ugy sem jo, akkor a fekkarnal nyisd meg a rendszert, nyomd vissza a dugattyukat, tedd vissza a kereket, huzd ra parszor a fekkart, majd zard le a rendszert.

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Pedig egy Hope M4/tech M4-el jobban járnál

Szegény tora-val mit mûvelne...de ha ma lúd legyen kövér, akkor m6... :)

(Elnézést a dupla post-ért)

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

a 445on nemtom hogy allitottal betettavolsagot, mert nem lehet, esetleg az olajmennyiseggel lehet kicsit varialni. ha a fekkartavolsagra gondolsz, az meg nem igazan befolyasol semmit, azt egyszer allitod be (behuzva kb parhuzamos a kormannyal). szvsz vidd el legteleniteni vhova.

lehet a fekkopasbol adodoan kellene lerezetelni a dugattyuk allapotat.

Kiszedtem a kereket és behúztam a fékkart tárcsa nélkül. Korábban már tanácsolták, hogy csináljam így, mert nem mindig megfelelõen állítja a kopás után magát a fék. Így is tettem és most jó. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem nyugodtam bele, így kimentem és ránéztem a fékre még egyszer és most már sikerült jobbá varázsolni. Eléggé nyúlós volt már és nagyon késõn keményedett fel fékkar, így még állítottam egy kicsit a betétek távolságán (bele is izzadtam :) ) és végül kaptam egy harapós féket, hasonlót mint újkorában volt. Persze még így sem az igazi, mert kb. kicsit félút elõtt keményedik fel, de sokkal jobb mint a negyedénél.
Nem tudtam nagyon precízen belõni...de legalább most megnyugodtam és elszállt az az érzés, hogy másikat kell vennem, mert nem fog eléggé. (Azért kipróbálnék egy Hope mt4-et, függetlenül a stílustól összehasonlításképpen :) )
Szóval, lehet nem most lesz szervizelés sem, mert nincs baja. Betét is legalább 60%-os.

a 445on nemtom hogy allitottal betettavolsagot, mert nem lehet, esetleg az olajmennyiseggel lehet kicsit varialni. ha a fekkartavolsagra gondolsz, az meg nem igazan befolyasol semmit, azt egyszer allitod be (behuzva kb parhuzamos a kormannyal). szvsz vidd el legteleniteni vhova.

lehet a fekkopasbol adodoan kellene lerezetelni a dugattyuk allapotat.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Magura akart lenni. Az örömben elhagyott a koncentráció. :D

Pedig egy Hope M4/tech M4-el jobban járnál :)

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Hope mt4-et

Magura akart lenni. Az örömben elhagyott a koncentráció. :D

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Nem nyugodtam bele, így kimentem és ránéztem a fékre még egyszer és most már sikerült jobbá varázsolni. Eléggé nyúlós volt már és nagyon késõn keményedett fel fékkar, így még állítottam egy kicsit a betétek távolságán (bele is izzadtam :) ) és végül kaptam egy harapós féket, hasonlót mint újkorában volt. Persze még így sem az igazi, mert kb. kicsit félút elõtt keményedik fel, de sokkal jobb mint a negyedénél.
Nem tudtam nagyon precízen belõni...de legalább most megnyugodtam és elszállt az az érzés, hogy másikat kell vennem, mert nem fog eléggé. (Azért kipróbálnék egy Hope mt4-et, függetlenül a stílustól összehasonlításképpen :) )
Szóval, lehet nem most lesz szervizelés sem, mert nincs baja. Betét is legalább 60%-os.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Na ezt magyarázd már el nekem ugyanis az isopropil alkohol és a tárcsafék tisztító egy és ugyan az.

Tudom mi mibõl áll melóhelyen van 8-10 fajta a loctitetõl elkezdve a john deere ig minden fajta. Sõt meg van határozva hogy mit mire lehet használni. Gondolom én valami adalék anyag nem tetszett a fékemnek a féktisztítóból . Nekem a féktisztító után nem fogott semmit a fék az alkohol után meg igen. Nekem ez a tapasztalatom ...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ugyan így voltam mint Te hogy nem volt elegendõ a fék.. Azt kaptam egy tanácsot. 98%os izipropil alkohollal lemostam a tárcsát meg a betéteket. Akkor fogott utána megint. Majd egy kedves haver hülyeségbõl fújt a fékbetétre féktisztítót .Dobhattam el a betétet. Meg annyit csináltam amikor kicsi volt a fékhatás hogy egy egy csepp olajat tettem a féknyeregnél a dugattyúkra. Azóta patent

Na ezt magyarázd már el nekem ugyanis az isopropil alkohol és a tárcsafék tisztító egy és ugyan az.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

elkeserítõ. maradok a hayes-nél :D

Elkeserítõ. Maradok a BB7-nél :D

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Biztos jobbat akar? :)

SLX-et dicsérik itten és az XT semmivel sem jobb nála. Sõt.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Én itt szoktam venni: Isopropyl alkohol

Ez jó is lesz, köszi!!!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Pesten hol lehet ilyen izopropilt kapni? Kipróbálnám.

Én itt szoktam venni: Isopropyl alkohol

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Pesten hol lehet ilyen izopropilt kapni? Kipróbálnám.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager