Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nekem a dalmáciai terep 80 %-ra koptatta 1 hét alatt az új XT-t, de a maradék 20 % itthon azért még sokat kibírt (5 hónapot). A borda hiányozna? Nem tudom, elõtte is jól elvoltam nélküle, én nem érzek különbséget. Ma már komoly problémám van vele, kb. a hátlap fog már a tárcsán, remélem gyors a posta. Egy tartalékom volt itthon, az megy elõre, azzal a hétvégét átvészelem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
borda nem fog hianyozni az uj xtrol? ez a kevlaros amugy mennyivel tartosabb?

en mar jo ideje femeset hasznalok, a mostani slxben is bevalt.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Ez így rendben is van, egyetértek, de jelen esetben nem szívesen veszek 8 pár fékpofát, 4 ilyet és 4 olyat. :D

Ööö... azt láttátok, hogy lehet egyesével is rendelni...?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ez így rendben is van, egyetértek, de jelen esetben nem szívesen veszek 8 pár fékpofát, 4 ilyet és 4 olyat. :D

Én megtettem, s már mindegyik párra van vevõ, ugyanis igen nagy a hiány (új XT-XTR-SLX-bõl), szóval elboltoljuk egymás között. Esetleg beszéld össze valakivel. (például a barátnõm régi XT/XTR-el megy)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Én az elõre szinteres, hátulra organikus (vagy kevlaros) verzió híve vagyok. Elég sok profi megy így, szóval õket "másolom", de tényleg jó kombináció. :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én az elõre szinteres, hátulra organikus (vagy kevlaros) verzió híve vagyok. Elég sok profi megy így, szóval õket "másolom", de tényleg jó kombináció. :D

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Nekem velük jó tapasztalataim vannak, és baromi olcsók:
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts
(nagyjából a négyes pakk kerül annyiba, mint máshol egy darab fékpofa...)

Melyiket használtad vagy próbáltad? Személy szerint a szinteres és a kevláros között hezitálok, hogy melyiket rendeljem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ma a HHH sikerült egy defektet összeszednem, kerék ki, javítás kerék vissza, átütõtengely a helyére és indulás. Semmi szarakodás a gyors zárral és a tárcsafék állítgatásával. Éljen az átütõtengely.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Köszönöm a tippet, szimpi, már rendelem is. ;)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Nekem velük jó tapasztalataim vannak, és baromi olcsók:
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts
(nagyjából a négyes pakk kerül annyiba, mint máshol egy darab fékpofa...)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A 2012-es XT fékhez milyen utángyártott (organikus) fékpofát ajánlanátok? A 2011-es XTR jól sejtem, hogy azonos fékpofát használ? Eddig a BBB és a Koolstop volt a S-nál olcsóbb alternatíva, mivel a Swissstop valami aranyáron van.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

ezt "odaát" találtam. számomra megdöbbentõ, de legalábbis meglepõ.

Biztos én vagyok a sötét, de mi is? :)

Jaaah, az adapter eltolása?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
ezt "odaát" találtam. számomra megdöbbentõ, de legalábbis meglepõ.

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
semmi baj nincs vele
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Srácok ez a betét nagyon szar lenne elõre?
ZOGGIE HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉK BETÉT - Bringa Butik Webáruház

Kerékfûzésre spórolok és elkopott a fékbetétem, mit gondoltok?:)

Köszi a segítséget!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Magura fékhez roppantógyûrû vmelyik pesti bolt? tipp?

Fék | Fékalkatrész | Egyéb 2. oldal | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Én már vettem náluk, igaz most elvileg nincsen, de egy telefont megér.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Magura fékhez roppantógyûrû vmelyik pesti bolt? tipp?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Kicsit amatör kérdésem lenne, de már régóta foglalkoztat: Mi húzza vissza a fékkart hidraulikus féknél, fékezés után alapállásba?

A dugattyúkat a tömítõkarmantyú, de magának a fékkarnak szerintem van kis rugója általában.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Kicsit amatör kérdésem lenne, de már régóta foglalkoztat: Mi húzza vissza a fékkart hidraulikus féknél, fékezés után alapállásba?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Sziasztok
Van 2 darab Hayes nine fékem. Az elsõ betétjei kopottabbak, mint a hátsó, gondoltam megcserélem õket, de aztán vissza is cseréltem, mert így a hátsó fékkart markolatig kellett húzni, hogy fogjon a fék, mert kisebb a betéten az anyag. Most viszont, hogy vissza cseréltem, a hátsó (amibe nagyobb a betét), szinte egybõl fog. Tudom, hogy önbeálló, de hiába huzogatom. Nem zavar, mert ugyan úgy fog, de szeretném érteni hogyan mûködik. Jól sejtem, hogy ha markolatig lehet húzni a kart, akkor olajat kell bele még önteni, hogy rövidebb legyen a kar útja? De akkor miért lett rövidebb a kar útja, ugyan azzal a betéttel (miután beraktam az elsõ betéteket, és vissza a régit)?