Hali! engem az érdekelne ha a mûgyantás fékbetétem fémesre cserélem milyen változás várható?az a bajom hogy rezonál a hátulja fékezéskor (shimano m575 fék avid g3 tárcsával)
már minden elképzelhetõ praktikát bevettettm. most azon vagyok a hogy a betéteket cserélném ilyenre , hátha ez jobbna izlik neki? létezik hogy ettõl a rezonancia megszûnik?
Nagyon sok oka lehet, hogy egy fék miért is rezonál. Az én elsõm is elkezdett, aztán egy tárcsacsere (használtat használtra) megoldotta. Elõfordulhat ugyanis, hogy a kopott tárcsán olyan felületi egyenetlenségek vannak, amin a pofa elkezd "rezegni". A fémes betétek hajlamosabbak a rezonanciára, tehát kevés az esélye annak, hogy ez megoldja. A tapasztalat azt mondja, hogy egy szétszedés, megpucolás, összeszerelés, úgy, hogy kontaktpasztát teszel minden fémalkatrész közé, szinte mindig megoldja. A kontaktpaszta lehet zsír is, ha tudsz vele finoman bánni - pl egy keveset (mint egy CPUnál) a fékpofa hátlapjára is lehet kenni.
Fémes pofák esetében általában a "bemelegedve jobban fog, de addig rosszabbul" elv érvényes. Tovább tartanak, s rossz idõben különösen ajánlottak.