Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
MInden shimano kar párosithato az összes shimano nyereggel

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Hú köszi a segítségeket. erre az olajvezeték kérdésre valahogy nem is gondoltam, én is félek picit tõle , bár Rocko6 linkjében elég jól megoldották a Wilsonokon. szerintem mûködik is nekik. egyébként nem olyan drágák az új xt fékkarok. már 11 e ft körül lehet venni / db németektõl. mondjuk itthon biztos drága.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

nekik sikerült: » 2011 Devinci Wilson Review and Video - Sick Lines – mountain bike reviews, news, videos | Your comprehensive downhill and freeride mountain bike resource
amúgy meg: https://www.google.h...iper m785 lever

Legalább kiderült h fizikálisan összeépíthetõk.

Bár számomra még mindig kérdéses a hosszútávú biztonságos használhatósága :S

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
nekik sikerült: » 2011 Devinci Wilson Review and Video - Sick Lines – mountain bike reviews, news, videos | Your comprehensive downhill and freeride mountain bike resource
amúgy meg: https://www.google.h...iper m785 lever

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok!

az elsõ generációs 4 dugós saint féktestet (M810) össze lehet kombinálni az új M785 ös xt fékkarral? nagyon bejönnek érzésre ezek az új xt fékkarok, viszont a féktestet meg nem szeretném lecserélni.

Hali

Hét necces a dolog, ugyanis:

Az M810es fékek SM-BH80-SB fékcsõvel dolgoztak. Amik kicsit vastagabbak voltak már mint az elõtte használt 63as fékcsövek. Ami persze annak volt köszönhetõ h a 810as fékkar sokkal nagyobb nyomást tudott produkálni.
Na most az M785 ös fékek meg megint másik fékcsövet használnak, SM-BH90-SB. Ilyennel még nem volt dolgom, de szerintem különbözik vagy a max nyomásban, vagy átmérõben. Hát ez egyike sem jó neked, mivel vagy nagyobb nyomást fog adni a fékkar a fékcsõ + féknyeregnek (mint amire tervezték), vagy egyszerûen nem fogod tudni összerakni rendesen.

Igazából nem tudtam válaszolni a kérdésedre, de remélem a leírt pontos típusok szerint te is tudsz keresgetni választ a kérdésedre.

De szvsz, nem lesz jó :S Meg drága mulatság is lenne M785 fékkarok venni.

Üdv

reptsi

reptsi

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Egy Specialized Hardrock-ot hajtok gyari tektro mechanikus fekekkel, fejleszteni szeretnek hidraulikusra, mit ajanlotok?

Elore is koszonom!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Sziasztok!

az elsõ generációs 4 dugós saint féktestet (M810) össze lehet kombinálni az új M785 ös xt fékkarral? nagyon bejönnek érzésre ezek az új xt fékkarok, viszont a féktestet meg nem szeretném lecserélni.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hát lehet vele játszani.
Ha már feladtad vegyél ki 1-2ml olajat a rendszerbõl.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts
így próbáltam..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
A fékrögzítõ csavarokat meglazítod, a féket behúzod és eközben a csavarokat meghúzod kicsit, erõsen rögzíted a féket a csavarokkal.
Elvileg így a fék beállította magát a megfelelõ helyre.
Sok sikert !
Marci

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts
sziasztok!

a következõ próblémára ha tudtok választ adni, kivele:
adott egy gyakorlatilag újnak mondható dt kerék, új slx fék, új rt-81 rotor, új reba teló.
mikor összeraktam a bringát nem ért bele a fékbetét a tárcsába. bringa kipróbál, shimano javaslata szerint kb 20 erõs fékezés mondjuk 25km/óráról. utána már hallottam hogy bele-bele ér. elmentem ma egy kisebb kört is tekerni, a tárcsa nem izzott :D viszont most már sehogy sem sikerül úgy beállítani a féket, hogy ne érjen a tárcsába a fékbetét. nyilván nem ez miatt nem fogok tudni feltekerni egy adott úton, de ha van ötletetek hogy ezt hogyan szüntethetném meg érdekelne. azért egy új rendszernél illene úgy mûködnie a dolgoknak hogy nem folyamatosan fékez a fék :)

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

És ezen kívül mi köztük a különbség?
A képek azt tükrözik, amit eladásra szánnak? Csak mert akkor még kevésbé értem, a kép szerint mindegyikhez adják az esetleges fékcsõ rövidítés esetén szükséges fémtüskét, meg tömítõgyûrût, de az olcsóbbnál ezt mintha nem írnák.

megjöttek, volt a pakkban minden, ami a képeken. igaz csõsatuból és a másik sárga bleed blockból, csak egy szett járt hozzá.
viszont, a leírtakkal ellentétben gyantás pofával jött nem szinteressel.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Kisherceg.... kész vagy:D most már értem mit keresett egy Avid matrica a dobozban:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
nem, igazából vacak. mindannyian avidot használunk, amit azért kaptunk, hogy az slx-et reklámozzuk. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Ez az SLX tényleg ennyire jó fék? Avid CODE R-nél jobb?

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
szerintem semmi. de, amint megérkezik, kiderül. :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
És ezen kívül mi köztük a különbség?
A képek azt tükrözik, amit eladásra szánnak? Csak mert akkor még kevésbé értem, a kép szerint mindegyikhez adják az esetleges fékcsõ rövidítés esetén szükséges fémtüskét, meg tömítõgyûrût, de az olcsóbbnál ezt mintha nem írnák.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
ugyanez, bordás pofával olcsóbb: Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - Werkstattverpackung - BIKE-COMPONENTS.DE
én is ilyet rendeltem, innen.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
ez elég jó, szvsz
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

785-ös XT van fémes Shimano betéttel és CleanSweep G3 tárcsával, nincs vele semmi baj.

itt 666 slx, g3 tárcsákkal, kitûnõ.

Köszi fiúk, akkor már csak keresnem kell egy jóárasított szettet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."