Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ugy van ez mint minden mas markanal, ami nagy multiceg kezebe kerul. amig az alapito faszi csinalta [asszem Gary Turner, innen a GT] addig nyilvan a minoseg volt a fontos, meg hogy elegedettek legyenek a felhasznalok. viszont novekedett a ceg, aztan tobbszor tulajdonost valtottak, ha pedig egy befektetocsoport a tulajdonos, nem egy bringas, akkor mas szempontok kerulnek eloterbe. vagyis szempont. profit. a profit erdekeben pedig lehet kihelyezni a gyartast a tavolkeletre, sporolni amin csak lehet, tomegtermelni az olcso hulladekot, es nem fejleszteni a csucs-gepeket, stb.

ott van a Turner, az Ellsworth, Litespeed, Yeti, Intense, Foes, ok kicsik maradtak, es inkabb termelnek kevesebb profitot [vagy eppen vesztesegesek] de nem "egetik" magukat acera-alivio szintu bringakkal csak hogy a cashflow meglegyen.

Helló!

A GT-sek úgy látszik nincsenek itten. Azt szeretném megkérdezni, hogy mikortól kezdõdött ennek a márkának a silányulása. A régebbiek, még Easton alucsövekbõl készültek, mostanság meg... Az az érzésem mintha Kinai gagyi volna... Vagy csak én vagyok a hisztis??

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Spoon, nem bonyolult az Orbea regisztráció. Ki kellett tölteni a személyes adataimat majd be kellett írni a vázamon alul lévõ sorozatszámot (úgy néz ki mint bármelyik élelmiszeren a kód). Komoly rendszerük van, mert amint beírtam kidobta, hogy Orbea Onix Bira kék 51-es bringa. Küldtek egy visszaigazoló mailt, azóta néha jön Orbea hírlevél. Ennyi.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Helló!

A GT-sek úgy látszik nincsenek itten. Azt szeretném megkérdezni, hogy mikortól kezdõdött ennek a márkának a silányulása. A régebbiek, még Easton alucsövekbõl készültek, mostanság meg... Az az érzésem mintha Kinai gagyi volna... Vagy csak én vagyok a hisztis???
Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Talan a Trek (meg nem erositett boltos forrasbol) vallal meg orokgarit, de azok is furcsa rendszerben. Elfogadjak a karigenyt de nincs sehol rogzitve, hogy mikor kapod meg a csere vazat. Az Orbea a forgalmazo szerint viszont normalisan kezeli a vaz garancia problemakat. Eddig ennyit tudok.
Fentebb valaki tett egy megjegyzest a Specialized garira. Ez most megerositi vagy elveti azt amit en tudok, hogy mar nem adnak ra elettartam garit? Ha nem baj nem nyalaznam at azt a topicot is (koszi!)

Az elso vasarlonak adott garanciak nevhez/adatokhoz kotottek. Az Orbeanal sajat nevvel kell regisztralni a gyarto honlapjan. Ha esetleg olyan lesz elmeselem hogy hogyan is zajlik :)

konánál is örökgari van a vázra

orbeánál annyira nem rémlik hogy nagyok lennének fulliban....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

oke, csak ez nem geometria. a forma meg alak meg csovastagsag az maximum esztetika. erre probaltam ravilagitani

oké értem!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Talan a Trek (meg nem erositett boltos forrasbol) vallal meg orokgarit, de azok is furcsa rendszerben. Elfogadjak a karigenyt de nincs sehol rogzitve, hogy mikor kapod meg a csere vazat. Az Orbea a forgalmazo szerint viszont normalisan kezeli a vaz garancia problemakat. Eddig ennyit tudok.
Fentebb valaki tett egy megjegyzest a Specialized garira. Ez most megerositi vagy elveti azt amit en tudok, hogy mar nem adnak ra elettartam garit? Ha nem baj nem nyalaznam at azt a topicot is (koszi!)

Az elso vasarlonak adott garanciak nevhez/adatokhoz kotottek. Az Orbeanal sajat nevvel kell regisztralni a gyarto honlapjan. Ha esetleg olyan lesz elmeselem hogy hogyan is zajlik :)
Sp

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ezek utan gondolkozok egy elettartam garis vazon, eddig az Orbearol tudom hogy az. Kona es a Specialized mar nem az. Valaki tud meg ajanlani?

Esetleg használtan vehetsz olyat, ami még élettartam garis volt. Más kérdés, h gyakorlatilag lehetetlen lesz érvényesíteni.
Vagy Trance? Az újakat nem ismerem, de a régebbiek elég masszívak...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Bingó. Ezért van ott a nemde és a kérdõjel. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Speczik is az elsõ tulajnak, nemde?

Nem olvasod a topikját.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

amit a kép alapján látok,a váz formájából vastagságából,alakjából arra mondom,hogy tetszik.

oke, csak ez nem geometria. a forma meg alak meg csovastagsag az maximum esztetika. erre probaltam ravilagitani
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ne vegyél rá mérget csak azért mert boltos. Eszméletlen nagy böszmeségeket hallottunk már boltosoktól.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

a one twenty durván túlépített darab, (2800g fölött tag nélkül)

Orulok hogy van vmi nekik ami jobb. Itt a jo ido es szeretnek tekerni. Ehh... na majd kiderul. Koszi! Specit arulo figura mondta hogy azokrol is visszavontak mar az elso tulaj orokgarit. Es ugy tudja a konaknal is ez van. Bringabotos, csak tudja mi az abra.
Sp

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Speczik is az elsõ tulajnak, nemde?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ok, de ez így mégsem a legjobb. Maczerás és veszélyes. Nem járna jobban egy túlépítettebb darabbal?

a one twenty durván túlépített darab, (2800g fölött tag nélkül) jó eséllyel nekem is az lesz (90+ a legjobb súlyom)

100 kiló amúgy nem súly azt a legcsirkébb cc race vázakon kívûl bárminek bírni kell.
az am3000 tényleg rossz széria volt.

konák meg tudtommal élettartamosak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ok, de ez így mégsem a legjobb. Maczerás és veszélyes. Nem járna jobban egy túlépítettebb darabbal?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Merida nem adott meg súlykorlátot.....és egy 100kg-os embert simán el kéne bírnia....

Spooon: Meridából az újak jók, de azok nagyon, Transmission, OneTwenty.....ezeket bátran bevállalnám....én is 100kg vagyok

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Ezek utan gondolkozok egy elettartam garis vazon, eddig az Orbearol tudom hogy az. Kona es a Specialized mar nem az. Valaki tud meg ajanlani?
Sp

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kotomi, "amit a kép alapján látok,a váz formájából vastagságából,alakjából arra mondom,hogy tetszik". Ez mind szép és jó, csak ezt nem a váz geometriájának hívják. A váz geoja szerintem a fejcsõ és nyeregcsõ szög, tengelytáv, felsõcsõhossz, nyeregcsõhossz, homlokcsõhossz, stb.

Utoljára meridából törve magnéziumot láttam, mondjuk abból 2-t is, de úgy tûnik tartják magukat a minõséghez. Részvétem, vegyél valami túlépítettebb vázat.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Lehet kapsz erõsebb alut is.

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Hûdedurva. 100kg-nál még ajánlotta a Merida a vázakat?

egen.. :/ de most aki ekkora az ne bicajozzon?? :) vagy vissza az acel vazhoz?
Sp