Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
vendég_adanka_*
Írta 2006. július 15. - 18:26
vendég_adanka_*
és hogy mijen teló illene bele?? elõre is köszi a seggícséget
Írta 2006. július 15. - 16:02
Ám meg kell hagyni hogy a Pyxis-t tényleg nagyon jó áron adják el, és tényleg egy jótulajdonságú vázzal állunk szemben! Sõt az összes Magellánnak nagyon jó az árértéke, mellesleg a komplett gépeiket is tényleg jól összerakják és az alkatrészek kiválogatására is nagy figyelmet fordítanak!
Nemrégiben összeállítottam egy listát amin azok a vázak szerepeltek amiket szívesen használnék! Olyan 7 db lehetett a listában... a listán a vázadatok illetve egy kép is szerepelt, az árat is odabiggyesztettem, ám nem tulajdonítottam neki jelentõséget! A Pyxis is szerepelt rajta, pedig mellette olyan vázak is szerepeltem mint pl.: Kona Kula Supreme, ami ugye 200 ezer forintba kerül...
a 2006-os Pyxis nekem nem tetszik, szerintem nem sikerült jól... elrontották, de jövõre sikeres visszatérést várok tõle!
De még ezenkívül nagyon megtetszett a 2006-os Caprine Vertex, ám sajnos adatait nem találom sehol... Jól legyártották, ám szerintem sár nehéz lehet....
A magyar biciklis termékeket tényleg jó áron adják el! Ráadásul a piac õvülése mellett, egyre komolyab termékekkel is találkozhatunk! De még mindig csak 1-2 termék veheti fel a harcot az "igazi" nagy cégekkel!
pl.: Magellán Pyxis
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Írta 2006. július 15. - 15:38
- Anyag (Acel->CroMo->Alu es kulonbozo valtozatok pl. AlMg, Van ahol Ti, Zr (trek) vagyis az otvozoanyag ar fuggvenye, Carbon)
- Osszeallitas modja (Kezzel pl Trek, vagy geppel) Illesztesi modok: kovacsolt, heggesztett.
- A minosegellenorzes merteke (pl. heggesztes ellenorzes/db.)
- Tipus (merev, vagy ossztelos)
- Technologiai ujitasok
- Valtozo falvastagsag, illetve huzott, formazott palcacsovek, egyszeru kerek forma helyett. Ez persze ma mar nem feltetlen okoz akkora arkulonbseget egy megfelelo geppark meglete eseten.
- Marka ismertseg!
- Evjarat.
- Eladasi orszag (es az ott elo kereskedok penzehsege
Termeszetesen ezek kulonbozo mertekben befolyasoljak az arat, de biztos hogy mindegyik befolyasolja.
Amikor vazat veszel azert tampontnak jo, vagy osszehasonlitasi mercenek mas (esetleg korabbi) vazakkal.
Írta 2006. július 15. - 00:02
Kona Caldera 19" - 1980 gr. Egyszerû papucsok, végig kerek csövek, ebben mi 49.000 Ft? A Pyxis-be ennél több technológia szurult, 2/3-ad áron... De még az Altrix Cougar is jobb nála.de mondjuk úgy kb a cruxxszal, ha a súlyokra jól emléxem...de tényleg drágák a matricák..
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. július 14. - 22:23
Ha már vmi alkatrészedben nem igazán bízol, akkor ott már nem lesz dobogó...
Írta 2006. július 14. - 21:42
akkor azt kell venni..../végülis ismerem az érzéstaz számít, hogy a Kona nekem jobban tetszik?
azért erõltetem ennyire:)
mert ahogy elmondjátok, úgy bármelyik vázra mondhatnám, hogy a felét éri mert drága matrica:)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. július 14. - 18:49
de mondjuk úgy kb a cruxxszal, ha a súlyokra jól emléxem...de tényleg drágák a matricák..
az számít, hogy a Kona nekem jobban tetszik?
mert ahogy elmondjátok, úgy bármelyik vázra mondhatnám, hogy a felét éri mert drága matrica:)
Írta 2006. július 14. - 11:25
de mondjuk úgy kb a cruxxszal, ha a súlyokra jól emléxem...de tényleg drágák a matricák..Szerintem a Pyxis, (16.900 Ft). A Kona Nunu a Crater vázzal van azonos szinten van... Drága a matrica...
Írta 2006. július 13. - 20:52
Szerintem a Pyxis, (16.900 Ft). A Kona Nunu a Crater vázzal van azonos szinten van... Drága a matrica...kona nunu vázról mit tudni? xc-re jó? bírja a strapát? 25-öt megér használtan? ugyanennyiért láttam pyxist is, csak azé. nem tudom, h meik a jobb köszi
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. július 13. - 20:32
2004-es fire mountain van a probike árlistán 27-ért, lehet van más is pár hónapja volt sok régebbi konájuk jó áron....
pixis, egyébként könnyebb váz...
mom parkban , lurdyban a faktorban is akadhat 03,04-es 05-ös váz...jelentõs engedménnyel - fõleg a momban-
egyébként mikori nunu ?
az 27990, nekem meg sok picit:(
a nunu nrm tom, mikori. ilyen piros/narancs színû. alkudom majd a erre is meg a pyxis-re is. a kormánycsapágyat a nehéz belealkudni:P
Írta 2006. július 13. - 20:28
Írta 2006. július 13. - 20:10
2004-es fire mountain van a probike árlistán 27-ért, lehet van más is pár hónapja volt sok régebbi konájuk jó áron....és hol kapok 20-25 körül új konát? én hallgatok szívesen az okos szóra:) nem garasoskodom, de ennyim lenne r kb. xc-re meg városi használatra kéne a bringa. ha olcsóbb a váz, több jut telóra:
tehát hol és milyen kona vázat tudok venni olcsóért?
köszi
ja és majd azé alkudok a nunuból is. nekem még 17-18-at is megérne, ha lemegy addig. viszont a képek alapján ritka jó állapotban van. egy kõfelverõdés nyomot nem láttam rajta.
ja és a ha 2003-as a nunu, akkor az is belefér a 2-3 évesbe:)
pixis, egyébként könnyebb váz...
mom parkban , lurdyban a faktorban is akadhat 03,04-es 05-ös váz...jelentõs engedménnyel - fõleg a momban-
egyébként mikori nunu ?
Írta 2006. július 13. - 20:05
a konára mondtam........30 alatt lehet új kona vázakat kapni, 2-3 éves modelleket, nehogy már egy használtat 15-nél többért adjanak.....nunu meg 2003 ban volt utoljára, ráadásul a legalapabb recreational váz, tán még tárcsafékszem sincs rajta /vmi spéci egyedi piacos volt 04-ben de sztem nálunk nem /
és hol kapok 20-25 körül új konát? én hallgatok szívesen az okos szóra:) nem garasoskodom, de ennyim lenne r kb. xc-re meg városi használatra kéne a bringa. ha olcsóbb a váz, több jut telóra:
tehát hol és milyen kona vázat tudok venni olcsóért?
köszi
ja és majd azé alkudok a nunuból is. nekem még 17-18-at is megérne, ha lemegy addig. viszont a képek alapján ritka jó állapotban van. egy kõfelverõdés nyomot nem láttam rajta.
ja és a ha 2003-as a nunu, akkor az is belefér a 2-3 évesbe:)
Írta 2006. július 12. - 23:23
a konára mondtam........30 alatt lehet új kona vázakat kapni, 2-3 éves modelleket, nehogy már egy használtat 15-nél többért adjanak.....nunu meg 2003 ban volt utoljára, ráadásul a legalapabb recreational váz, tán még tárcsafékszem sincs rajta /vmi spéci egyedi piacos volt 04-ben de sztem nálunk nem /miért az? színe? erõsebb?
szerintem nem gyári, de amúgyis csak a váz az eladó
alkudni meg próbálok
a pyxis pár hónaposan ér 25-öt?
Írta 2006. július 12. - 22:35
szerintem a pyxis
miért az? színe? erõsebb?
szerintem nem gyári, de amúgyis csak a váz az eladó
alkudni meg próbálok
a pyxis pár hónaposan ér 25-öt?
Írta 2006. július 12. - 22:23
drága...max 15kona nunu vázról mit tudni? xc-re jó? bírja a strapát? 25-öt megér használtan? ugyanennyiért láttam pyxist is, csak azé. nem tudom, h meik a jobb
köszi
Írta 2006. július 12. - 22:20
kona nunu vázról mit tudni? xc-re jó? bírja a strapát? 25-öt megér használtan? ugyanennyiért láttam pyxist is, csak azé. nem tudom, h meik a jobb!
Ez a vázak évjáratától és attól függ hogy mennyire vannak elamortizálódva...
Festékhibák, esetleges orpadások avagy titkolt recedések a hegesztés mentén, amit ha jól kimosnak észre sem lehet venni...
Vigyázni kell nagyon a használt cuccokkal...
Szerintem nézd meg alaposan és kérdezd ki hogy mire használta a tulaj, illetve ha a gép még össze van építve, magadtól is rájössz majd a rajta lévõ cuccok alapján... Akkor jársz a legjobban ha a gyári felszereléssel találsz rá, mert ez akkor azt jelenti hogy az illetõ nincs benne olyan mélyen a témában...
Írta 2006. július 12. - 21:42
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 12. - 20:56
köszi
Írta 2006. július 11. - 07:49

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére