Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Lehet hogy ez nem ebbe a topicba való, de egy kis érdekesség történt velem a minap.
Kicsit saras volt a drótszamár ezért hazafelé jövet egy OMW kútnál nagynyomásúval lemostam. A mosás közben eszembe jutott, hogy a kormánycsapágy ( Ritchey integrált) környékét ki kéne hagynom, de addigra már kapott egy kicsit. Vártunk pár percet amíg megszárad a bringa, majd megmozgattam a kormányt és hát éreztem, hogy a zsír nagy részét kimostam. Hazajöttünk, de nem szedtem szét azonnal mert ott állt már a szobámban a Reba, gondoltam majd cserénél zsírzok egy kicsit. Szétszedtem összeraktam, bezsíroztam, de ha frankón meghúztam szorult, ha nem szorult akkor kotyogott. szétszedtem újra alapossabb zsírzás, minden teljes átnézése összeraktam a történet ugyan az. Ezt még eljátszottam vagy kétszer de semmi változás. Gondoltam nincs mit tenni a mosással és a telócserével megérett egy csapágycsere is. Elkezdtem utánanézni a csapágyaknak, de sajna az interáltakkal nincsenek megeresztve a boltok az áraktól meg majdnem leesett az állam.
Hát mondom nincs mese rendelek egy karbon WCS-t igaz az árát remegõ kézzel adom majd oda a kereskedõnek. Elmondtam apámnak a dolgot majd odahozott valami (szerinte) királyságos grafitzsírt. Mondtam neki hogy nem hinném hogy ez lenne a baja és hát egy kotyogás ez nem fog megszüntetni, de csak mondogatta hogy probáljam ki. Szétszedtem a régi zsírt kitörölgettem ahonnan csak tudtam majd összeraktam és láss csodát meg se kottyant. Gondoltam magamban holnap (vagyis ma) megyek majd Visegrádra és ott majd adok neki valami királyságos úton, de a dolog változatlan vagyis meg sem kottyan. Igazából nem értem a dolgot hiszen egy zsírttól nem kéne megjavulni egy kotyogásnak, de nagyon örülök hogy nem kell kormánycsapira költenem.
Csak ennyi...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
jaja bár nem szeretnék. nade bátraké a cseresznye. az a jó h a sajátomat baszom el ha nem sikerül... :D
meg az a gáz h csak úgy fér be h a túlfolyó a kerék felõl van, és így nagyobb a rugózott tömeg. bár 4 kilós hátsó keréknél szerintem ez már nem számit sokat.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Mehet. majd max esztergáltatsz új perselyt. ;)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szóval akkor a persely tágitás mehet a swingeren dörzsárral? az anyagból bõven kijön...

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
http://www.2stagebik...ovegas 2005.wmv
2:38

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
szep, de nemt udom, hogy minek kell 2 rugostag.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Lenne egy kérdésem: Mit befolyásolnak a paupcsok állásai? pl a Meridánál Matts Sport 100 és 300 közötti különbség ?
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Olcsóbb mint a demo, de nem kéne.

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Nemócsó fõ'dím! Hagyad a gané lapátólást, oszt nézzé utánó, izibe de hirtelen!
http://www.2stagebikes.com/

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
örülök h ilyen szépen dolgozik a swinger 4 a demóban. biztos a bighitben se lessz szar :D
nagynehezen összeállt a bighit, felültem rá és tériszonyom volt bakker. pedig még csak egy 200-as tag van benne, nem a 222-es. igaz a legmagasabb állásban.
az mennyire normális h van szerintem egy zsírúj 4-es swingerem, aminek ugyebár a "szemei" elviekben 12 mm-esek mint mindenhol. a bighit fittingjei (v mi) meg nem mennek bele. most akkor dörzsárral tágitsak tizedmiliket a tag fejein, azaz perselyein, vagy a fittinget szûkitsem le. de inkább a tagra szavaznék, de barmolni meg nem akarok. (toloómérõvel nem mértem le, de saccperkábé olyan 1 tized mili lehet a különbség, és ésszel kalapálva se akar belemenni a cumó, de kicsi nyomot hagy benne.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azt ez mi dazsviirem? :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Csak kipróbáltat szabad venni, az hogy azt olvastam róla..lószart sem ér, a sinistert usa-ban mindenki imádja, aztán PFF:D

Aztán nézd meg a Salát aki imádatában ódákat zeng róla!

Én is csak ilyenre váltanék:

Feltöltött kép

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Nekem M. barátom ilyen, Xt agyak, váltó, Mammoth Fat felnik (XC-re..:D), most akar vázat meg XT h.mûvet és évente nem teker le 1000km-t sem....mondtam neki inkább vegyen autót vagy motort, de neki nagyobb szüksége van egy szobában álló drága biciklire, ráadásul 30-35 perceket kap az emelkedõkön (Hollóstetõ, kb 700, magas)....de én hiába magyarázom neki hogy ne vegye....és 23 éves...csak hogy lássák mások hogy neki milye van azér kell neki, és 23 éves....mit mondjak neki hogy elhiggye, értelmesebb dologra is költheti a pénzét...?

Mondjuk most nem errõl volt szó:cry:
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

mondjuk en inkabb vennek meg egy olyan demot amibol mar van 25 a fogasnal, de mindegyik tulaj imadja, mint hogy probanyul legyek egy egyedi custom akarmi vazzal, ami aztan vagy jo lesz vagy nem. en emlexem digre es a sinisterre :D

Csak kipróbáltat szabad venni, az hogy azt olvastam róla..lószart sem ér, a sinistert usa-ban mindenki imádja, aztán PFF:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem M. barátom ilyen, Xt agyak, váltó, Mammoth Fat felnik (XC-re..:D), most akar vázat meg XT h.mûvet és évente nem teker le 1000km-t sem....mondtam neki inkább vegyen autót vagy motort, de neki nagyobb szüksége van egy szobában álló drága biciklire, ráadásul 30-35 perceket kap az emelkedõkön (Hollóstetõ, kb 700, magas)....de én hiába magyarázom neki hogy ne vegye....és 23 éves...csak hogy lássák mások hogy neki milye van azér kell neki, és 23 éves....mit mondjak neki hogy elhiggye, értelmesebb dologra is költheti a pénzét...?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondjuk en inkabb vennek meg egy olyan demot amibol mar van 25 a fogasnal, de mindegyik tulaj imadja, mint hogy probanyul legyek egy egyedi custom akarmi vazzal, ami aztan vagy jo lesz vagy nem. en emlexem digre es a sinisterre :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
álom, van alkalmam tapasztalni, és nem csak parkolóbangurulásra:p..:)

jobb váz sose kéne.(max ritkább, egyedibb:p)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ráadásul Atom és Ádám is csak Swingerrel, meg Revox-szal ment vele..... milyen lehet egy DHX-szel?

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Valami negatívum a nyolcassal kapcsolatban?

Tucatbike! :D

Az a baja csak, hogy egy kimerítõ tekerés, lefele zakatolás után borzasztó felcipelni a harmadik emeletre. Ezzel is el lehet, esi úgy, hogy nagyon odaverd magad. Az alsócsõ-n komoly mennyiségû sár tud megtapadni.

A merevségével nincs gond. Lassan 6 hónapja gyûrõm de nem volt vele még baj semmi. Se, kotyogás se csavarodás se flikk-flakk se semmi ami rossz szót érdemelne.

Jelenleg, még a 8-ba swinger4-es+450lb-s rúgó van, ami az én súlyomhoz (101-és 96Kg között) nagyon kevés.
De arra hogy látszódjon a geometria és a rugóstag összhangja tökéletes.
Jelenleg nem nagyon tudom kiemelni az elejét, mert a tag mindent elnyel és ez nem vicc! :)
Nem lehet elrugaszkodni a pedálról, mert kb. olyan, mintha a vízen lévõ
gumimatracról próbálnál felugrani. :D
Ennek ellenére a múltkor tekertem egy sráccal sima emelkedõn, amikor
megkérdezte, hogy lock-oltam-e a tagot, mert annyira nem moccan tekeréskor.
Viszont a Jánoshegyrõl lefele iszonyat tempónál sem érezni semmi egyenetlenséget.
Tudom ez hihetetlenül hangzik de igaz!!
Errõl írta Atom a Bikkmakk 2005 Júliusi számában - " Az elsõ lefele brutális
volt! Baaaaazzzzeeeeegggg... ledozerolták a sziklákat a hegyrõl! A "repülõ szõnyeg" feling fullra bejátszott Már akkor láttam, hogy kedvelni fogom ezt a gépet."

A tag tuti hogy nem lesz lecserélve csak a rugesz 550lb-ra.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hát eddig nagyjából nem találtuk hibáját annak, ami Atomnál volt 1,5 évig és most Ádámnaál van.
de sztem írj Atomnak, az a legtutibb

SX-et próbáld ki majd ha gondolod, de mit is akarsz csinálni pontosan vele (vagy a Demoval) ? :)