Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2011. március 25. - 17:30

Írta 2011. március 20. - 20:47

Lenne a vázakról egy kérdésem, csak úgy kíváncsiságképp. Milyen funkciót szolgál mondjuk egy trekking kerékpárnál az, hogy a felsõ vázrúd, ami a nyeregtõl a kormányig megy, az egyenesen, vagy döntve van a nyereg felé?
Van ennek valami jelentõsége? Esetleg a váz méretétõl függ?
Nekem 52-es vázam van és teljesen egyenesen fut. Nem tudom a kettõ összefüggésben van-e egymással, de általában ritkán látok teljesen egyenesen futó vázakat, fõleg trekkingnél.
Írta 2011. március 19. - 19:25

és még speci stumi fsr (brainest kerülném) speci camber, merida 120, 140
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. március 19. - 19:04

Leginkább Bükk,Mátra erdei utak,ösvények,néhol köves részek.Évi 1-2 alkalommal külföldi hegyvidék,esetleg bikepark.

Ja és sok felfelé is lenne.Erre keresek egy megbízható bringát.Esetleg van jobb ötleted,ötlete valakinek?
Írta 2011. március 19. - 16:55

attól függ te mit értesz AM alattSziasztok!
Mennyire használhatóak ezek all mountainra?
Superior F50 :Full F50 - Superior
Cube ams 125 k18 : Akció
Illetve ti melyiket javasolnátok inkább és miért?
Esetleg valami más ötlet?
Köszi,örülnék ha segítene valaki.
Z

mindkettõ jó választás, próbálj meg ráülni valahol mindkettõre, hogy lásd melyik kényelmesebb.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. március 19. - 00:35

Írta 2011. március 19. - 00:30

Köszi a gyors választ!!! a /51 az mit takar pontosan? átmérõt?
a tag rugóutja, magyarul stroke

Írta 2011. március 19. - 00:24

Írta 2011. március 19. - 00:18

Írta 2011. március 19. - 00:15

Abban kérnék segítséget, hogy mekkora tag kell a howlerbe 190 vagy 200-as? Elõre is köszi!!!
Oldalunk: Endless ride...
Írta 2011. március 18. - 19:11

Én merevfarú vázat keresek, leginkább városi közlekedésre, de hétvégén mennék ligetbe ugrálni, esetleg János hegyre. A keret 35000 Ft.
2008-2009 PolarX 4X vázakat nézegettem. Jók ezek? A gyenge tárcsafék konzol városi legenda vagy igaz?
Írta 2011. március 17. - 21:06

Mennyire használhatóak ezek all mountainra?
Superior F50 :Full F50 - Superior
Cube ams 125 k18 : Akció
Illetve ti melyiket javasolnátok inkább és miért?
Esetleg valami más ötlet?
Köszi,örülnék ha segítene valaki.

Z
Írta 2011. március 12. - 03:05

Írta 2011. március 11. - 02:54

Írta 2011. március 11. - 02:49

Újként vagyok itt,és sorry hogy nem értek annyira a dolgokhoz,és lécci ne nézzetek hülyének,de leírnátok mi a külömbség az XC a CC a 4X és a freeride között,és hogy hogyan ûzik ezeket a kerékpáros ágazatokat?
Mert csak azt tudom hogy a Dirt Jump az az nagyobb ugrálások pl a dombokon azaz terepen,a DH az a lejtõzés elég nagy tempóval szintén terepen,és a trial az a kisebb ugrálások,egyensúlyozások aszfalton és külömbözõ akadályokon,tehát nem terepen.
Köszi ha leírjátok,és fontos lenne,csak hogy tudjam milyen vázat vegyek a jövöben a biciklis tudásomhoz.
Írta 2011. március 10. - 18:53

Írta 2011. március 10. - 15:12

Helló,
mivel más kifejezetten a következõ kérdéssel foglalkozó topicot nem találtam ezért itt tenném fel azt:
tervezem egy túrabringa összerakását, de egyrész költséghatékonyságból, másrészt szélesebb felhasználhatósági kör miatt valami olyasmit szertnék, amibe 26-os kerekek mennek.a meglévõ montimból szinte mindent át tudnék pakolni rá, nem kéne egy egész komplett bringát venni, hanem tulajdonképpen csak egy vázat.A kérdés/kérés a következõ:jól jönne, ha valaki tudna valami olyasmi vázat ajánlani, ami : megfelelõ hosszabb, többnapos túrákra, 26-os kerekek mennek bele, v fékes, van rajta csomagtartóhoz felfogató, ha könnyû, az se baj stb, stb.Tulajdonképp mindenféle véleményre kiváncsi lennék...Amit én találtam, az a Kona Smoke régebbi változata, de olyat mostanában már nem nagyon forgalmaznak, illetve csak a 29-es kerékmérethez valót.Szóval tud valaki valamit?
Üdv!
nem azért, de a smoke sokminden csak nem könnyû
amúgy ha 26-os akkor kb bármely "közép, alsõ középkategóriájú" alu váz
pl
BikeFun - MERIDA - Váz - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA VÁZ 2010 TFS XC 800 V
Kona Cinder Cone (2006)
Magellan Polaris (2008)
mongy , ha nem csak 0 méter szintkülönbségû túrákban gondolkodsz, akkor azért lehet érdemes elgondolkodni tárcsásításon.
és igen erre a célra azért egy cross/trekking bringa lehet jobb választás. -márcsak azért is mert a csomagtartró felfogatás azért jobban ki van találva -tudom akkor telót meg kerekeket is kell cserélni.
Írta 2011. március 10. - 14:17

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. március 10. - 01:05

mivel más kifejezetten a következõ kérdéssel foglalkozó topicot nem találtam ezért itt tenném fel azt:
tervezem egy túrabringa összerakását, de egyrész költséghatékonyságból, másrészt szélesebb felhasználhatósági kör miatt valami olyasmit szertnék, amibe 26-os kerekek mennek.a meglévõ montimból szinte mindent át tudnék pakolni rá, nem kéne egy egész komplett bringát venni, hanem tulajdonképpen csak egy vázat.A kérdés/kérés a következõ:jól jönne, ha valaki tudna valami olyasmi vázat ajánlani, ami : megfelelõ hosszabb, többnapos túrákra, 26-os kerekek mennek bele, v fékes, van rajta csomagtartóhoz felfogató, ha könnyû, az se baj stb, stb.Tulajdonképp mindenféle véleményre kiváncsi lennék...Amit én találtam, az a Kona Smoke régebbi változata, de olyat mostanában már nem nagyon forgalmaznak, illetve csak a 29-es kerékmérethez valót.Szóval tud valaki valamit?
Üdv!