Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2011. március 19. - 19:04
Leginkább Bükk,Mátra erdei utak,ösvények,néhol köves részek.Évi 1-2 alkalommal külföldi hegyvidék,esetleg bikepark.
Ja és sok felfelé is lenne.Erre keresek egy megbízható bringát.Esetleg van jobb ötleted,ötlete valakinek?
Írta 2011. március 19. - 16:55
attól függ te mit értesz AM alattSziasztok!
Mennyire használhatóak ezek all mountainra?
Superior F50 :Full F50 - Superior
Cube ams 125 k18 : Akció
Illetve ti melyiket javasolnátok inkább és miért?
Esetleg valami más ötlet?
Köszi,örülnék ha segítene valaki.
Z
mindkettõ jó választás, próbálj meg ráülni valahol mindkettõre, hogy lásd melyik kényelmesebb.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. március 19. - 00:35
Írta 2011. március 19. - 00:30
Köszi a gyors választ!!! a /51 az mit takar pontosan? átmérõt?
a tag rugóutja, magyarul stroke , ami 2" (pontosan 50,8 mm). csak a 200-as (7,875") szemtávú tagokból létezik 2" utas, meg 2,25 " (kb 57 mm) . gyárilag a 2" stroke-uvall volt szerelve. elvileg meg lehet próbálni a nagyobb utast is, csak elképzelhetõ hogy bele fog verni a linkplate a nyergvázcsõbe. cserébe a váz rugóútja megnõ kb 110mm-re. (2,25x1,9x25,4) aki akrja számolja ki.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. március 19. - 00:24
Írta 2011. március 19. - 00:18
Írta 2011. március 19. - 00:15
Abban kérnék segítséget, hogy mekkora tag kell a howlerbe 190 vagy 200-as? Elõre is köszi!!!
Oldalunk: Endless ride...
Írta 2011. március 18. - 19:11
Én merevfarú vázat keresek, leginkább városi közlekedésre, de hétvégén mennék ligetbe ugrálni, esetleg János hegyre. A keret 35000 Ft.
2008-2009 PolarX 4X vázakat nézegettem. Jók ezek? A gyenge tárcsafék konzol városi legenda vagy igaz?
Írta 2011. március 17. - 21:06
Mennyire használhatóak ezek all mountainra?
Superior F50 :Full F50 - Superior
Cube ams 125 k18 : Akció
Illetve ti melyiket javasolnátok inkább és miért?
Esetleg valami más ötlet?
Köszi,örülnék ha segítene valaki.
Z
Írta 2011. március 12. - 03:05
Írta 2011. március 11. - 02:54
Írta 2011. március 11. - 02:49
Újként vagyok itt,és sorry hogy nem értek annyira a dolgokhoz,és lécci ne nézzetek hülyének,de leírnátok mi a külömbség az XC a CC a 4X és a freeride között,és hogy hogyan ûzik ezeket a kerékpáros ágazatokat?
Mert csak azt tudom hogy a Dirt Jump az az nagyobb ugrálások pl a dombokon azaz terepen,a DH az a lejtõzés elég nagy tempóval szintén terepen,és a trial az a kisebb ugrálások,egyensúlyozások aszfalton és külömbözõ akadályokon,tehát nem terepen.
Köszi ha leírjátok,és fontos lenne,csak hogy tudjam milyen vázat vegyek a jövöben a biciklis tudásomhoz.
Írta 2011. március 10. - 18:53
Írta 2011. március 10. - 15:12
Helló,
mivel más kifejezetten a következõ kérdéssel foglalkozó topicot nem találtam ezért itt tenném fel azt:
tervezem egy túrabringa összerakását, de egyrész költséghatékonyságból, másrészt szélesebb felhasználhatósági kör miatt valami olyasmit szertnék, amibe 26-os kerekek mennek.a meglévõ montimból szinte mindent át tudnék pakolni rá, nem kéne egy egész komplett bringát venni, hanem tulajdonképpen csak egy vázat.A kérdés/kérés a következõ:jól jönne, ha valaki tudna valami olyasmi vázat ajánlani, ami : megfelelõ hosszabb, többnapos túrákra, 26-os kerekek mennek bele, v fékes, van rajta csomagtartóhoz felfogató, ha könnyû, az se baj stb, stb.Tulajdonképp mindenféle véleményre kiváncsi lennék...Amit én találtam, az a Kona Smoke régebbi változata, de olyat mostanában már nem nagyon forgalmaznak, illetve csak a 29-es kerékmérethez valót.Szóval tud valaki valamit?
Üdv!
nem azért, de a smoke sokminden csak nem könnyû
amúgy ha 26-os akkor kb bármely "közép, alsõ középkategóriájú" alu váz
pl
BikeFun - MERIDA - Váz - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA VÁZ 2010 TFS XC 800 V
Kona Cinder Cone (2006)
Magellan Polaris (2008)
mongy , ha nem csak 0 méter szintkülönbségû túrákban gondolkodsz, akkor azért lehet érdemes elgondolkodni tárcsásításon.
és igen erre a célra azért egy cross/trekking bringa lehet jobb választás. -márcsak azért is mert a csomagtartró felfogatás azért jobban ki van találva -tudom akkor telót meg kerekeket is kell cserélni.
Írta 2011. március 10. - 14:17
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. március 10. - 01:05
mivel más kifejezetten a következõ kérdéssel foglalkozó topicot nem találtam ezért itt tenném fel azt:
tervezem egy túrabringa összerakását, de egyrész költséghatékonyságból, másrészt szélesebb felhasználhatósági kör miatt valami olyasmit szertnék, amibe 26-os kerekek mennek.a meglévõ montimból szinte mindent át tudnék pakolni rá, nem kéne egy egész komplett bringát venni, hanem tulajdonképpen csak egy vázat.A kérdés/kérés a következõ:jól jönne, ha valaki tudna valami olyasmi vázat ajánlani, ami : megfelelõ hosszabb, többnapos túrákra, 26-os kerekek mennek bele, v fékes, van rajta csomagtartóhoz felfogató, ha könnyû, az se baj stb, stb.Tulajdonképp mindenféle véleményre kiváncsi lennék...Amit én találtam, az a Kona Smoke régebbi változata, de olyat mostanában már nem nagyon forgalmaznak, illetve csak a 29-es kerékmérethez valót.Szóval tud valaki valamit?
Üdv!
Írta 2011. március 07. - 21:12
Miért anyira jol rugoznak??? De nekem egyáltalán nem tetszik. Mindegy mindenkinek más tetszik.
Igen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. március 07. - 16:47
A teleszkópok, amik neked nem tetszenek, a világ legjobb teleszkópjai.
Miért anyira jol rugoznak??? De nekem egyáltalán nem tetszik. Mindegy mindenkinek más tetszik.
Írta 2011. március 06. - 23:08
Persze az általa használt anyaggal ezt nem lehet megtenni, merevebb cucc kell hozzá.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."