Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem van eladó váz

ON :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Áh értem, és most milyen vázat tudnál / tudnátok ajánlani abba a kategóriában amit az képviselt (és kb nem sokkal különbözõ árral)?

mire kell?csak dh?mennyi a max keret?villád már van?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Áh értem, és most milyen vázat tudnál / tudnátok ajánlani abba a kategóriában amit az képviselt (és kb nem sokkal különbözõ árral)?
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ILLMATIC DH vázról tudna valaki szólni pár szót? Kb mennyi az új ára (ha megszûnt mennyi volt), tartósság, vélemények mert nem találtam róla tulajdonképpen semmi információt. Kérlek írjatok róla pár szót, vagy pl Magellán Vegához ill. Kona Stinkyhez képest merre van?

uj ara az mar nem nagyon van neki, kb egy evig lehetett kapni. Talan 2002-ben? nem emlekszem. Az akkor Magellan Vega az pontosan ugyanolyan volt. Csak mas matrica volt rajta.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Nem is az a baj, hogy nincs középen, hanem ferde (nem függõleges a talajjal). Ezért szar beállítani, mert az aggyal együtt a tárcsa is ferde....

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
ILLMATIC DH vázról tudna valaki szólni pár szót? Kb mennyi az új ára (ha megszûnt mennyi volt), tartósság, vélemények mert nem találtam róla tulajdonképpen semmi információt. Kérlek írjatok róla pár szót, vagy pl Magellán Vegához ill. Kona Stinkyhez képest merre van?
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fel fordulat a hajtasoldali kulloanyakon oszt` hali.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Nekem sincs középen a kerék a polarisomnál(van tárcsám) de nekem a tárcsa jól áll és csak a kerék van rosszul befûzve szal nekem nem a vázzal van a gond. Amugy meg a tárcsa felé van eltolódva a kerék.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

23.5 colos MTB vázamba keresek merev villát legalább 24-25cm-es nyakkal. A budapesti boltokban ilyen hosszú nyakkal csak újatb találtam, de az kb. 10.000.- pénz. Ez nekem kicsit sok.
Van ötletetek, hogy hol találnék ilyen villát Bp.-en 10.000.- alatt?

köszi
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Tényleg egy utolsó kérdés: Merida '08 TFS 900 v. '07 Pyxis? Ami igazából nem tetszik a meridában az a -(lehet hülyének néztek) minus 200gramm félintegráltal együtt-.

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

http://ebike.hu/term.../mtb/merev/5149

az lenne a kérdésem, hogy irja h csapágyházszélesség: 73mm. akkor ehhez mekkora méretü monoblokk kell? nem találok sehol, csak 113 meg 118mm-eset.

73mm széles kell bele. a 113/118-as érték a tengelyhosszra vonatkozik.

Petiii

Petiii

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
http://ebike.hu/term.../mtb/merev/5149

az lenne a kérdésem, hogy irja h csapágyházszélesség: 73mm. akkor ehhez mekkora méretü monoblokk kell? nem találok sehol, csak 113 meg 118mm-eset.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Meg ha, sík úton megyek erõsebb tempóban akkor recseg, ha van még emelkedõ is, akkor az emberek rendesen hátra néznek olyan hangos, azt hiszik vmilyen falubike jön mögöttük:-)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Engem nem zavar ha pont nem középen van a kerék, hanem ferdén állt benne ha teljesen mind a kettõ oldal be volt rakva, ezért én korigáltam az egyik oldallal, hogy egy picit lejebb tettem, így középen volt a kerék, nem hiszem, hogy a kerékkel lenne a gond, mert akkor akárhogy állítanám nem lenne nyíl egyenes, így meg, ha a jobb oldalt (fogas oldal) 2-3 mm lejjebb van, mint a másik oldal akkor tökéletes... ja meg persze olyan rugalmas, hogy a tárcsa ha nem ülök rajta akkor hozzá ér a fékpofához, de ha rá ülök akkor pont középen van.... Csalódtam ebbe a polarisba:-(

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor 8-as lenne benne, de a tárcsa is a kerékkel együtt ferde... Sztem a váznál nincs egy szinten a két oldal, mást nem tudok elképzelni...

Most ferdén áll a kerék a vázban vagy nem pont középen van, nem mind1. Akármelyik eset is áll fent, egyik sem okoz 8-ast. Tedd be a hátsókereket a vázba, a gyorszárat ne húzd be és forgasd a tengelyt pl. a bal tengelycsonknál fogva. Ha számottevõen változik a kerék síkja akkor el van hajolva a tengely. Ha nem ferde, akkor mérd meg h. a felni pl. jobb oldala milyen messze van a támvillától, aztán fordítsd meg a kereket és tedd be megint és mérd meg ugyanazon a ponton a felni és a jobb támvilla távolságát, ha a két érték megegyezik, akkor középre van fûzve a kereked. Szóval ha bebizonyosodik h. nem a tengely hajlott meg és középen van a felnid, akkor a vázzal van a gond.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Akkor 8-as lenne benne, de a tárcsa is a kerékkel együtt ferde... Sztem a váznál nincs egy szinten a két oldal, mást nem tudok elképzelni...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hi!

Szerintetek normális, ha a vázba beteszem a kereket és pont nem középen van a kerék? Beállítás után nem mozdult még el eddig.... Csak havernak is ua. váza van mint nekem (polaris 06) és õ csak belerakja a kereket és kész, én meg miliméterezek a tárcsa miatt... köszi

Meg kellene nézni h. középre van-e fûzve a kerék v. el lett cseszve.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
scott octane váznak a fejcsõállítós mizériához mekkora kulcs kell?
Valami ötlet? Rocsi??!!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Én két-három éve használom a Pyxisem (fekete Team) 85 kg-val és semmi baja, úgyhogy ne aggódj.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Az lenne a kérdésem. hogy a Leader Fox dragstar milyen stilusu váz? Dirt street?

inkább dirt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.