Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

171 centi, 100as stucni, de magamhoz képest rövid kar...ültem ma a mostani 16os meridán, kicsinek érzem, valahogy "be vagyok zsúfolva", nyújtoznék még egy kicsit...de a 18as meg már hosszú....ejj ejj, pedig ez egy jó kis váz...

17-es pixis vagy crux vagy kona ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

16-os Merida Kittinek volt jó 168 centijéhez, 105-ös stucnival.

171 centi, 100as stucni, de magamhoz képest rövid kar...ültem ma a mostani 16os meridán, kicsinek érzem, valahogy "be vagyok zsúfolva", nyújtoznék még egy kicsit...de a 18as meg már hosszú....ejj ejj, pedig ez egy jó kis váz...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
16-os Merida Kittinek volt jó 168 centijéhez, 105-ös stucnival.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

van az apróban egy gyöngyházfehér hfs4000-es merida, vadonat új,(bontatlan) 16os, 35ezerért...szerintetek?

szerintem kicsi..egyébként annyiért jó vétel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
van az apróban egy gyöngyházfehér hfs4000-es merida, vadonat új,(bontatlan) 16os, 35ezerért...szerintetek?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Tigger a Specialized oldalán van egy nagyon jó kis videó a Stumpjumperrõl.
Még a zenéje is tök jó. Ha nem láttad még neked kötelezõ darab:)
A Youtube-n is fennt van.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
na ma bepróbálhattam Dave Stumpjumperét ( ex Biker/ BBB) és nagyon ütõs a geo meg nagyon bejött , bár cseppet rövid volt....

és így elsõ komolyabb túra alkalmával rá kellett jöjjek, hogy nemlesz jó valahogy ez 100mm - Deluxe párosítás..:(

Dave: vegyél Authort, mert szééép:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
na ma bepróbálhattam Dave Stumpjumerét ( ex Biker/ BBB) és....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Dave, pont jó a mostani vázad.

pont jó kompromisszum....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

bár mondjuk ez +/- 10es stucnival meg íves kormánnyal van...theztõl most vettem +/-5 fokos szintén 100as stucnit meg egyenes kormányt, lehet azzal máshogy érzem majd.

de azért majd ha lesz alkalmam, akkor megnézek egy 17es pyxis vázat meg egy konát.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
kihagytam egy fél mondatot Dave írásából:p szal nekem nem 4cm van a maxig, hanem addig van kihúzva:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
uígy van 18as serpensem, gondolkodom a 19es vmin;) pyxis nem túl drága, xtc v kona a további favorit sztem

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
most 16os meridám van, 400as nyeregcsõbõl a jelzésig (ameddig ajánlott max. kihúzn) még 4 centi van és egy 100as stucni van elöl. szerintem kicsi, bár a zacsiérintõs módszer alapján a 18as meg nagy.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
viszont a meridából sztem nagy lesz Neki a 18-as , 16-os meg lehet kicsi.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

mi a könnyû? de most komolyan, mi számít könnyû váznak...?

sima kona kula pl szimpi...(és van 17es belõle ;)) meg a pyxis is. vagy a hfs 4000-es fehér merida.

(most egy merida kalahari 580 van, erre építgettem eddig, de mostmár mindent lecseréltem, van egy városira való alkatrészem, már csak a vázat kéne lecserélnem...de a felszereltséghez képest nagyon nehezet meg nem akarok venni, de nagyon drágát sem)

A 2007es HFS 20"-as méretben a kcs. csészékkel együtt 1622g(saját mérés), szóval azok nélkül 1,58kg lehet, 18"-asa van PTamásnak, szerintem lemérette, ezügyben írj neki privit. Az tény hogy az újabbakból némelyikhez a 2007eshez képest kb. 100g-mal kisebb adatot írnak, ami talán még magyarázható az elsõ3szögben történt változtatásokkal. A Konához nem értek, a Pyxis meg nehéz (én a Pyxis és a HFS között tököltem, de a HFS könnyebb, van hozzá korrekt kcs. és 5év gari).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

1400és 1500 között van(asszem 1460) a hfs, jól tudja Tigger... és 54000 egy-két webshopban, bár a bikelandnál van 1 db olcsóbb is (igaz Daveridernek az nagy lenne, 20colos)

a katalogadata 1383 /18"/ szal kb reális lehet az 1460..

amúgy sztem egy teljesen korrekt váz...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
1400és 1500 között van(asszem 1460) a hfs, jól tudja Tigger... és 54000 egy-két webshopban, bár a bikelandnál van 1 db olcsóbb is (igaz Daveridernek az nagy lenne, 20colos)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Paff, nemtom melyik a legjobb merida, sztem olyan nincs is :) ;)
DE emléxem egy bikmakk cikkre tavaly-tavalyelõttrõl amikor mondták h. jó-jó, de nehéz, 1700 felett. Hogy azóta könnyítettek rajta, lehet, nemtom.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Mintha a HFS 1700 gr. felett lenne, de lehet h. tévedek...
:)

1500 körül vagyon az -márha az a legjobb alu merida, a franc tudja megjegyezni a jelöléseket-