Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
http://community.web....98121559FRqzMw

a képen kékkel jelölt helyen tört el, ahol a lyuk látszódik és asszem Hacker tört el...

És hol törik pontosan? Nekem Mobster van, de a másik esélyes a Pyxis 07 lett volna, szal...

Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
láncvilla keresztmerevítõjénél tört el a hegesztés mellett az enyém

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És hol törik pontosan? Nekem Mobster van, de a másik esélyes a Pyxis 07 lett volna, szal...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

nem törik belõle több mint pixis teambõl

ezzel most szíven ütöttél :) de sajnos igaz, nekem is egy évet bírt ki a 2005-ös

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nem törik belõle több mint pixis teambõl
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Fenyvesi Tomi eltört tavaly egyet. Sõt, még asszem a tesója alatt is megreccsent egy, aki van vagy 14-15 éves ;) A csúcs CC merev vázat, nemtom mi a neve...

Persze õk versenyeznek, de akkoris...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
He? Mi? Milyen Kelly's váz törik??? És hol?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
A törött váz egy Kelly's váz, sõt nekem is Kelly's van, a lyukak ugyanúgy megvannak, csak ki van töltve anyaggal, szóval én nem parázok :)
Elkezdtem nyomozni más vázaknál mi a szitu és valóban a Giant XTC-nél, Magellan Pyxisnél is ilyen a kialakítás...
A Giantékról azért feltételezem hogy nem kóklerek, de ha ott hajlamos(?) törni a váz miért spórolnak azzal a kis anyaggal. Amúgy nem tom mennyire jellemzõ hogy ott töni szokott a váz...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

én meg pont azt hallottam egy bringaszerelõtöl hogy a haverjának volt egy Xtc-je és elcsavarodott az egész... lehet tényleg anyaghiba
meg az is baj lehet ugye ha taiwanba nem figyelnek oda a dolgokra ugyhogy itt megint sok összetevõt lehetne vizsgálni. Mint mondottam volt én azért bízom a mérnökökben és a mögöttük álló teknikben

Ez a váz ugy nézem elég könnyû, ilyet árultak az ebayon is és valami 1500-max1600 g ugyhogy itt az ember súlytényezõje is felmerül és hogy mire meddig akarja használni szerintem...

akkor arra varrjál gombot hogy én 110 kilóval 1380 grammos vázat használok, nem is feltétlen kimélõs üzemmódban, és köszöni szépen jól van...

afelõl meg nyugodt lehetsz hogy tojvánban oda figyelnek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet ez is valamilyen "fogasos legenda". :)

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

én meg pont azt hallottam egy bringaszerelõtöl hogy a haverjának volt egy Xtc-je és elcsavarodott az egész... lehet tényleg anyaghiba
meg az is baj lehet ugye ha taiwanba nem figyelnek oda a dolgokra ugyhogy itt megint sok összetevõt lehetne vizsgálni. Mint mondottam volt én azért bízom a mérnökökben és a mögöttük álló teknikben

Ez a váz ugy nézem elég könnyû, ilyet árultak az ebayon is és valami 1500-max1600 g ugyhogy itt az ember súlytényezõje is felmerül és hogy mire meddig akarja használni szerintem...

csavarodott??

mire-meddig használja az ember: ez xc-s (verseny)váz. vajon mire használja az ember? :chin:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

....ezt én nem venném meg pont azért mert bennem is kérdéseket vetnének fel a tartósság szempontjából.....

a vicc az egészben az, hogy amit nézegetünk, az egy giant xtc. nem nagyon hallottam arról, hogy eltört/repedt volna akár a papucsnál, akár máshol. annak ellenére, hogy legkevesebb négy (ennyit biztosan tudok),de inkább valamivel több évig gyártották ezzel a papuccsal. az új, 2007/2008-as váz is hasonló papuccsal készül, így gondolom nem sok baj volt vele, mert akkor nem hagyták volna így...
meg azért a giant nem egy kispályás matricagyár... :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jah meg Specire élettartam gari van, ha minden igaz..

csak elsõ tulajdonosnak, csak visszaküldött helyesen kitöltött regisztrációs lappal. de van :)

OFF
:) Azért jó, hogy minden úgy mûködik ahogy tanultam, mindenki úgy viselkedik ahogy kell, legalábbis itt a fórumon, marketing szakirányos vagyok.
on

és még én nem is szóltam igazából egy szót sem :)
de örülök, hogy van specialized kultusz pl, és szó se róla, igyekszem mindent megtenni, hogy maradjon is.

Végre valaki.
Pl. a Spec nekem túl hosszú. Megszokni meg lehet, de akkor nem jön be amit Hozé is mondott, kb. fél óra alatt ki kell derülnie.
Azt kell venni, amire ráülsz és neked jó, nem pedig azt, amire azt mondják, hogy az.

felültem a stumpimra, és éreztem, hogy ezt nekem gyártották.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
hat ha valami csavaró hatás érte akkor csak van ott terhelés :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nincs ott olyan nagy terhelés... egyszerûen elfáradt az anyag vagy anyag/gyártási hibás volt, esetleg valamilyen csavaró hatás érte.

A sebesség mindent megold.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
hát érdekes... ha kijön egy új modell általában mindig rátéved direkt a szemem a papucsokra hogy milyen megoldást alkalmaznak, de ezt én nem venném meg pont azért mert bennem is kérdéseket vetnének fel a tartósság szempontjából.
Vannak érdekes papucsmegoldások és mindig azt mondtam magamban ha nem tetszett egy papucs hogy áhh... a fejlesztõk akik dolgoznak egy adott új formán biztos elég idõt, tudást, és megfelelõ mérõmûszereket vetnek be ahhoz hogy minden a lehetõ legjobb legyen. (lehet nem mindig jön be )

Emlékszem a Discovery ment egy bringás adás amikor pont a Specializedeket (Demo vagy valamilyen hasonló lehetett) mutatták és ott volt egy olyan hidraulikus gépezet ami terhelést adott homlokcsõ-alsócsõ-felsõcsõ kombónak tehát mérték hogy mondjuk egy nap x mennyiségû és erõsségû terhelést kap és azt lebontották évekre hogy minek felel meg. A mûsorvezetõ meg megszólal hogy akkor adjunk neki egy kicsit többet :D ami mittomén valami 100m-rõl való ugrásnak felelt meg és nem tört el csak kicsit eldeformálódott a váz. Na ez már azért valami, azzal tiszta szivvel bevállalok bármit ami képességeimnek megfelel mert tudom hogy nem a bringa fog cserbenhagyni hanem a tudásom ha valalami baj lenne.(de mivel gondolkodom ezért mérlegelek) :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

a képen kékkel jelölt helyen miért "lyukas" a váz. Egy ismerõsömnek ott tört el, és hát ott elég nagy a terhelés szerintem...
Több márkánál is láttam ilyen megoldást

http://community.web...098121559FRqzMw

csak. (passz)
milyen váz volt ami eltört? melyik oldali papucs tört el? tárcsafékkel használta?

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
Tud ebben valaki segíteni???

Hello!

Lenne egy kérdésem:
a képen kékkel jelölt helyen miért "lyukas" a váz. Egy ismerõsömnek ott tört el, és hát ott elég nagy a terhelés szerintem...
Több márkánál is láttam ilyen megoldást

http://community.web...098121559FRqzMw

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Engem a Speedbike-ban ért kellemes meglepetés; Merida, Mongoose, Kelly's modellekbõl igen nagy a választék.

X