Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

mondjuk általában valóban van lehetõség a boltal megbeszélni a próbát ( fõleg ha direkt erre van is egy mintadarab), de ha nincs akkor azért szerintem kicsit húzzák a szájukat.

mutass egy boltot, ahol van mintadarab minden általuk forgalmazott márkából, annak ha nem is minden típusból, de legalább kategóriánként két-három méret... :) általában egy sincs. ha meg van, akkor próbáld meg kivinni azt az utcára, neadjisten a hegyre.... :)

egyébként érthetõ, hogy nehéz lenne ilyet találni.
persze nem is a boltok feladata (lenne) ennek biztosítása, sokkal inkább a forgalmazóé. õket meg ismerjük. :)

szal a méretpróba általában akkor jön össze, ha van két-három esélyes márka/típus és annak van olyan komolyabb boltja, ahol rá tudsz mászni a kérdéses modellekre. ez viszont ritka mint a fehér zorró. :) kb a specit, a giantot, meridát és konát tudnám hirtelen említeni, mellé a boltok ahol esélyes a dolog (amiket ismerek): speed-way, probike, x-factor, prolog..

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nézd lehet számolgatni meg minden, de érdemesebb valóban kipróbálni.. csak, hát, ugye..

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Ugy érzem ez akkor kényes kérdés...mindenki számára
mondjuk általában valóban van lehetõség a boltal megbeszélni a próbát ( fõleg ha direkt erre van is egy mintadarab), de ha nincs akkor azért szerintem kicsit húzzák a szájukat. A próbát akkor legalább 1 óra alatt el lehet végezni és szerintem is elég ez az idõ ahhoz is hogy esetlegesen minden aprób dolgot a saját testfelépítésünkhoz igazítsunk, kivéve a stucni hosszát.
Akkor akinek több bringája volt de mégsem felelt meg a geoja miért vette meg? Nem ült rá, nem próbálhatta ki? Mert õszintén én nem szeretném a 6. bringám után mondani na ez már jó és vesztettem az eladásokkal több százezer forintot. Ugyhogy erõszakos leszek és csak azért is kipróbálom ha törik ha szakad :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Szerintem azért kipróbálni más is ki tudja. Bolt, haver, fórumtárs ...... Én még egyiken sem ültem mielõtt megvettem. Na az miatt nem sikertörténet. Bár egyiket sem bántam meg. Olyan, mint gimiben a csajok - ez is megvolt. :D

én példul csak így tudtam, hogy +vettem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintem azért kipróbálni más is ki tudja. Bolt, haver, fórumtárs ...... Én még egyiken sem ültem mielõtt megvettem. Na az miatt nem sikertörténet. Bár egyiket sem bántam meg. Olyan, mint gimiben a csajok - ez is megvolt. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Végre valaki.
Pl. a Spec nekem túl hosszú. Megszokni meg lehet, de akkor nem jön be amit Hozé is mondott, kb. fél óra alatt ki kell derülnie.
Azt kell venni, amire ráülsz és neked jó, nem pedig azt, amire azt mondják, hogy az.

ez pontosan így van, csak nincs mindenkinek módja 12 féle vázat végig próbálni....

(és nekünk sem feltétlen volt pénzügyi sikertörténet :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Végre valaki.
Pl. a Spec nekem túl hosszú. Megszokni meg lehet, de akkor nem jön be amit Hozé is mondott, kb. fél óra alatt ki kell derülnie.
Azt kell venni, amire ráülsz és neked jó, nem pedig azt, amire azt mondják, hogy az.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Mikor lesz jó egy váznak a geo-ja? - ez bonyolult kérdés tudom de sajnos annyi bringám nem volt hogy rájöjjek arra hogy mi lenne a tuti nekem. Nyilván lehet ez a dolog megszokás kérdése is. Szeintem amugy sem lehet tökéletes egy váz, mert van amelyik mászásban jobb, van ami lefele jobb, ami jobban fordul... mittoménmégmi :)

De szerintem ezt a temat nem kell bonyolitani sokaig. Lehet meregetni, szogeket nezegetni, meg sok egyebet, de igazabol a valasz ennel sokkal egyszerubb.. a legjobb geo az,amin a legjobban erzed magad, ami a legkenyelmesebbnek tunik neked :)
...Ez lesz keremszeppen...

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Mikor lesz jó egy váznak a geo-ja? - ez bonyolult kérdés tudom de sajnos annyi bringám nem volt hogy rájöjjek arra hogy mi lenne a tuti nekem. Nyilván lehet ez a dolog megszokás kérdése is. Szeintem amugy sem lehet tökéletes egy váz, mert van amelyik mászásban jobb, van ami lefele jobb, ami jobban fordul... mittoménmégmi :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A Scott vázaival van valakinek tapasztalata?

nekem spec volt egy karbon G-zero FX fullim....a geója volt nekem valami qrva szar, egyébként korrekt cucc volt....

de merevseggûvel nincs....

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
A Scott vázaival van valakinek tapasztalata?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A KTM vázaknak pl nemtudom milyen a presztise. Motor téren megbízható márka, és szerintem bicajban is. Nekem ktm em van és megbízható márkának tartom.

a kettõnek semmi köze egymáshoz

vannak érdemtelenül túlértékelt márkák meg vannak ok nélkül lesajnáltak....

neked kell eldönteni melyik szempont mennyt ér

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
A KTM vázaknak pl nemtudom milyen a presztise. Motor téren megbízható márka, és szerintem bicajban is. Nekem ktm em van és megbízható márkának tartom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt tudom már régebbrõl. Nem csak a speci vázzal kapcsolatban írtam, amit írtam.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

OFF

Azért jó, hogy minden úgy mûködik ahogy tanultam, mindenki úgy viselkedik ahogy kell, legalábbis itt a fórumon, marketing szakirányos vagyok.

on

pedig azt nem is írtam hogy nekem pl nem jött be a speci merev váz....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
OFF
:) Azért jó, hogy minden úgy mûködik ahogy tanultam, mindenki úgy viselkedik ahogy kell, legalábbis itt a fórumon, marketing szakirányos vagyok.
on

A sebesség mindent megold.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
májerfaktora nulla..:D ez jóó :D pedig tényleg nem rosszak, spanomnak van egy flx-e ami alu de a hátsó 3szög carbon és szép, kidolgozásban is jó, súlyban is, merida innovációban is ott van de a faktor... :D na most kaptam fényt a presztizsrõl az hiányzik nála. Véleményem szerint a bringáknál és egyéb árucikknél is az a presztizs hogy hány darab jön veled szembe...mert hogy behoztad a Meridát ez a végkövetkeztetés jött le nekem valamiért.
A Scott-al mi a helyzet bringákon belül?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

na igy azért már kezd összeállni a kép...thanks Bikertigger
akkor a következõ kérdésem:)
Milyen gyártó/k van/nak akkor a Specihez hasonló szinten mind anyagban, innovációban, kidolgozásban, geoban?
Nyilván nem lehet egy gyártó mindenben jobb a másiknál de ebben ugyérzem azért lehet egy kicsit általánosítani.

Azért kérdezek ilyeneket mert ugy látom hogy itt M.o-on egy általános Speci kultusz van ami nem mondom hogy baj, csak érdekel mi miért.

nézd merev vázban nagy csodát tenni nem nagyon lehet

szvsz tömegtermelt itthon is kapahtó alu cc vázak közül magasan a speci a legjobb, mind geóban mind anyag , mind gyártástecnologia területén, és van belõle méretválaszték is. nagyon jók az új giant -tavalytól- vázak is, súlyban geóban elég hasonló a specihez, ( elég közel is készülnek 1máshoz :) )viszont szûkebb a méretválaszték. az easton csöszettes meg a szkandium konák szintén jók, plusz méret is kb a konából van a legtöbb. van aki a szereti a treket is, biztos jók.aztán cannondale, bár nem tudom mennyire lehet itthon kapni a felsõ kategóriás vázaikat (a hivatalos forgalmazónál gondoltam, nem az én amúgy tudok hozni vonalra)....

meg van még kismillió de egy s-works specivel egy lapon említhetõ azért nem sok, pl qrva jók a felsõ kategóriás merida vázak is csak a májerfaktora nulla

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
OFF
a presztizs amugy egy fura dolog, mert mondjuk egy markanak - bringakbol nem vagyok elegge kepben, ezert inkabb autos peldaval tudom megtamasztani - a presztizset nagyban emeli az ara, tehat attol is presztizs egy marka, mert draga.
hozza teszem, h. ezzel igy semmi bajom, csak egy gondolat volt.
ha lenne penzem, akkor autobol csak audit vennek, bringabol meg a dragak kozul amire epp kedvem tamad (speci, norco, mittomen).
ON

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
na igy azért már kezd összeállni a kép...thanks Bikertigger
akkor a következõ kérdésem:)
Milyen gyártó/k van/nak akkor a Specihez hasonló szinten mind anyagban, innovációban, kidolgozásban, geoban?
Nyilván nem lehet egy gyártó mindenben jobb a másiknál de ebben ugyérzem azért lehet egy kicsit általánosítani.

Azért kérdezek ilyeneket mert ugy látom hogy itt M.o-on egy általános Speci kultusz van ami nem mondom hogy baj, csak érdekel mi miért.