Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11011 hozzászólás a témában

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
hát érdekes... ha kijön egy új modell általában mindig rátéved direkt a szemem a papucsokra hogy milyen megoldást alkalmaznak, de ezt én nem venném meg pont azért mert bennem is kérdéseket vetnének fel a tartósság szempontjából.
Vannak érdekes papucsmegoldások és mindig azt mondtam magamban ha nem tetszett egy papucs hogy áhh... a fejlesztõk akik dolgoznak egy adott új formán biztos elég idõt, tudást, és megfelelõ mérõmûszereket vetnek be ahhoz hogy minden a lehetõ legjobb legyen. (lehet nem mindig jön be )

Emlékszem a Discovery ment egy bringás adás amikor pont a Specializedeket (Demo vagy valamilyen hasonló lehetett) mutatták és ott volt egy olyan hidraulikus gépezet ami terhelést adott homlokcsõ-alsócsõ-felsõcsõ kombónak tehát mérték hogy mondjuk egy nap x mennyiségû és erõsségû terhelést kap és azt lebontották évekre hogy minek felel meg. A mûsorvezetõ meg megszólal hogy akkor adjunk neki egy kicsit többet :D ami mittomén valami 100m-rõl való ugrásnak felelt meg és nem tört el csak kicsit eldeformálódott a váz. Na ez már azért valami, azzal tiszta szivvel bevállalok bármit ami képességeimnek megfelel mert tudom hogy nem a bringa fog cserbenhagyni hanem a tudásom ha valalami baj lenne.(de mivel gondolkodom ezért mérlegelek) :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.188 hozzászólás

a képen kékkel jelölt helyen miért "lyukas" a váz. Egy ismerõsömnek ott tört el, és hát ott elég nagy a terhelés szerintem...
Több márkánál is láttam ilyen megoldást

http://community.web...098121559FRqzMw

csak. (passz)
milyen váz volt ami eltört? melyik oldali papucs tört el? tárcsafékkel használta?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
Tud ebben valaki segíteni???

Hello!

Lenne egy kérdésem:
a képen kékkel jelölt helyen miért "lyukas" a váz. Egy ismerõsömnek ott tört el, és hát ott elég nagy a terhelés szerintem...
Több márkánál is láttam ilyen megoldást

http://community.web...098121559FRqzMw
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Engem a Speedbike-ban ért kellemes meglepetés; Merida, Mongoose, Kelly's modellekbõl igen nagy a választék.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.188 hozzászólás

mondjuk általában valóban van lehetõség a boltal megbeszélni a próbát ( fõleg ha direkt erre van is egy mintadarab), de ha nincs akkor azért szerintem kicsit húzzák a szájukat.

mutass egy boltot, ahol van mintadarab minden általuk forgalmazott márkából, annak ha nem is minden típusból, de legalább kategóriánként két-három méret... :) általában egy sincs. ha meg van, akkor próbáld meg kivinni azt az utcára, neadjisten a hegyre.... :)

egyébként érthetõ, hogy nehéz lenne ilyet találni.
persze nem is a boltok feladata (lenne) ennek biztosítása, sokkal inkább a forgalmazóé. õket meg ismerjük. :)

szal a méretpróba általában akkor jön össze, ha van két-három esélyes márka/típus és annak van olyan komolyabb boltja, ahol rá tudsz mászni a kérdéses modellekre. ez viszont ritka mint a fehér zorró. :) kb a specit, a giantot, meridát és konát tudnám hirtelen említeni, mellé a boltok ahol esélyes a dolog (amiket ismerek): speed-way, probike, x-factor, prolog..

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nézd lehet számolgatni meg minden, de érdemesebb valóban kipróbálni.. csak, hát, ugye..

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Ugy érzem ez akkor kényes kérdés...mindenki számára
mondjuk általában valóban van lehetõség a boltal megbeszélni a próbát ( fõleg ha direkt erre van is egy mintadarab), de ha nincs akkor azért szerintem kicsit húzzák a szájukat. A próbát akkor legalább 1 óra alatt el lehet végezni és szerintem is elég ez az idõ ahhoz is hogy esetlegesen minden aprób dolgot a saját testfelépítésünkhoz igazítsunk, kivéve a stucni hosszát.
Akkor akinek több bringája volt de mégsem felelt meg a geoja miért vette meg? Nem ült rá, nem próbálhatta ki? Mert õszintén én nem szeretném a 6. bringám után mondani na ez már jó és vesztettem az eladásokkal több százezer forintot. Ugyhogy erõszakos leszek és csak azért is kipróbálom ha törik ha szakad :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Szerintem azért kipróbálni más is ki tudja. Bolt, haver, fórumtárs ...... Én még egyiken sem ültem mielõtt megvettem. Na az miatt nem sikertörténet. Bár egyiket sem bántam meg. Olyan, mint gimiben a csajok - ez is megvolt. :D

én példul csak így tudtam, hogy +vettem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintem azért kipróbálni más is ki tudja. Bolt, haver, fórumtárs ...... Én még egyiken sem ültem mielõtt megvettem. Na az miatt nem sikertörténet. Bár egyiket sem bántam meg. Olyan, mint gimiben a csajok - ez is megvolt. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Végre valaki.
Pl. a Spec nekem túl hosszú. Megszokni meg lehet, de akkor nem jön be amit Hozé is mondott, kb. fél óra alatt ki kell derülnie.
Azt kell venni, amire ráülsz és neked jó, nem pedig azt, amire azt mondják, hogy az.

ez pontosan így van, csak nincs mindenkinek módja 12 féle vázat végig próbálni....

(és nekünk sem feltétlen volt pénzügyi sikertörténet :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Végre valaki.
Pl. a Spec nekem túl hosszú. Megszokni meg lehet, de akkor nem jön be amit Hozé is mondott, kb. fél óra alatt ki kell derülnie.
Azt kell venni, amire ráülsz és neked jó, nem pedig azt, amire azt mondják, hogy az.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Mikor lesz jó egy váznak a geo-ja? - ez bonyolult kérdés tudom de sajnos annyi bringám nem volt hogy rájöjjek arra hogy mi lenne a tuti nekem. Nyilván lehet ez a dolog megszokás kérdése is. Szeintem amugy sem lehet tökéletes egy váz, mert van amelyik mászásban jobb, van ami lefele jobb, ami jobban fordul... mittoménmégmi :)

De szerintem ezt a temat nem kell bonyolitani sokaig. Lehet meregetni, szogeket nezegetni, meg sok egyebet, de igazabol a valasz ennel sokkal egyszerubb.. a legjobb geo az,amin a legjobban erzed magad, ami a legkenyelmesebbnek tunik neked :)
...Ez lesz keremszeppen...

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Mikor lesz jó egy váznak a geo-ja? - ez bonyolult kérdés tudom de sajnos annyi bringám nem volt hogy rájöjjek arra hogy mi lenne a tuti nekem. Nyilván lehet ez a dolog megszokás kérdése is. Szeintem amugy sem lehet tökéletes egy váz, mert van amelyik mászásban jobb, van ami lefele jobb, ami jobban fordul... mittoménmégmi :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A Scott vázaival van valakinek tapasztalata?

nekem spec volt egy karbon G-zero FX fullim....a geója volt nekem valami qrva szar, egyébként korrekt cucc volt....

de merevseggûvel nincs....

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
A Scott vázaival van valakinek tapasztalata?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A KTM vázaknak pl nemtudom milyen a presztise. Motor téren megbízható márka, és szerintem bicajban is. Nekem ktm em van és megbízható márkának tartom.

a kettõnek semmi köze egymáshoz

vannak érdemtelenül túlértékelt márkák meg vannak ok nélkül lesajnáltak....

neked kell eldönteni melyik szempont mennyt ér

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
A KTM vázaknak pl nemtudom milyen a presztise. Motor téren megbízható márka, és szerintem bicajban is. Nekem ktm em van és megbízható márkának tartom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt tudom már régebbrõl. Nem csak a speci vázzal kapcsolatban írtam, amit írtam.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

OFF

Azért jó, hogy minden úgy mûködik ahogy tanultam, mindenki úgy viselkedik ahogy kell, legalábbis itt a fórumon, marketing szakirányos vagyok.

on

pedig azt nem is írtam hogy nekem pl nem jött be a speci merev váz....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
OFF
:) Azért jó, hogy minden úgy mûködik ahogy tanultam, mindenki úgy viselkedik ahogy kell, legalábbis itt a fórumon, marketing szakirányos vagyok.
on

A sebesség mindent megold.