Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11011 replies to this topic

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
ez biztos hogy nem ugyanaz a scutum meg a colt kis módosításokkal?
meg szerintem nem véletlen hogy "enduro" váz, de leeht hogy igazad van, majd elválik.
deneb helyett valszeg én is ilyet vennék, de scutum elég ritka használtan, ezért mondtam denebet mert az mindig van eladó

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

jó az igaz, jól mozog az tény, bár sztem az erõssége nem a legjobb, meg ha jól tudom ez a váz a scamp colt még egy kicsit kikönnyítve.
mondjuk szerintem ebben az árkategóriában a bighit sport a legjobb választás, lehet nem mozog annyira szépen, de legalább egybe van és erõs, törött repedt bighitrõl még nem hallottam

ERROR ! A scamp colt es a scutum ket kulombozo vaz, csak nagyon hasonlitanak egymasra. Miert amugy helyes villamerettel es helyes felhasznalasi teruleten uzott Scutumot hallottal eltorve ? Enduro vazat nem is arra terveztek hogy leugorj vele 8. emeletrol es nem Marzo Super T-re van tervezve. Ja es a 203 as tarcsa is tepi a hatuljat rendesen, de mivel 160 asban is van boven eross ahoz hogy megfogjon egy hatso kereket , nem is kell ra. Es legalabb olyan eross mint a Deneb, csak nem olyan csunya. Es ugyanott taiwanban heggesztettek ahol a specialized bighit sportot.
...Ez lesz keremszeppen...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
jó az igaz, jól mozog az tény, bár sztem az erõssége nem a legjobb, meg ha jól tudom ez a váz a scamp colt még egy kicsit kikönnyítve.
mondjuk szerintem ebben az árkategóriában a bighit sport a legjobb választás, lehet nem mozog annyira szépen, de legalább egybe van és erõs, törött repedt bighitrõl még nem hallottam

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

de ha dh-ra is akarod használni, nem lenne egyszerûbb várni még kicsit hozzátenni egy kicsit és venni pl egy denebet vagy bighit sportot? ezekkel még lehet dirtölni meg trükközni is meg minden.

Vagy irjuk a listahoz a Scutumot is! Eszmeletlen mit kibir alattam :D (82 kg) Dh/Freeride style
...Ez lesz keremszeppen...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Sziasztok

Szerintetek megérné egy 2007 Mongoose fireball váz helyére egy Specialized P.3 L es méretû vázat venni?
A specialized be max hány mm telót érdemes belerakni?
Magyar DH ra még mehet? van olyan erõben mint a hardy 1?
Elõre is köszi a választ

de ha dh-ra is akarod használni, nem lenne egyszerûbb várni még kicsit hozzátenni egy kicsit és venni pl egy denebet vagy bighit sportot? ezekkel még lehet dirtölni meg trükközni is meg minden.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Szívesen:)

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
okés thx a helpet THOMM

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nem lesz gáz, mert nekem is L-es volt 178cm-hez. Bár én nem szeretem a BMX méretû gépeket.

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Ösztelósra nincs pénzem...az a gond
És szerintetek az L es méret nem nagy? (183 cm vok) nem lesz tõle nehezebb az irányíthatósága szûk kanyarokban?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A P3 nem szereti a kicsi villát. Nekem is volt, és 120-assal volt normális a geometria. Ugyan dirt váz, de egy Gold Labellel számomra irányíthatatlan volt. A fireball helyett mindenképpen megéri cserélni, ha dirt a cél!
Egy Hardy1-tõl minden képpen jobb. Magyar DH-ra? Nem igazán merev váz kellene, bár sokan azzal mennek. A 120-as villa miatt átmenetinek jó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
arra a hardy-ra gondolsz, amibõl tonnaszám vittünk a méhtelepre, mert törötten visszahozták?
szerintem gondolkozz egy kicsit ezen a kérdésen, és ne halgass a fogasnál pizzát zabáló okosakra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok

Szerintetek megérné egy 2007 Mongoose fireball váz helyére egy Specialized P.3 L es méretû vázat venni?
A specialized be max hány mm telót érdemes belerakni?
Magyar DH ra még mehet? van olyan erõben mint a hardy 1?
Elõre is köszi a választ

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
A kormányfej igazából csak esztétika, kinek mi tetszik, csak akkor szokták a funkcióját kihasználni a negatívnak, ha nincs már hézagoló amit ki lehetne venni, de lejebb szeretnék tenni, erre jó példa a merida jó magas kormánycsapágya.... Egy olyan nyereg, ahol számít, hogy hol vannak a rögzítõk, akkor az már régen rossz...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ezért is írtam ide, mert nem annyira a nyereg, vagy a kormány topic-ba tartozik. Érdekes egyébként mgfigyelni, hogy a kétféleképpen szerelhetõ kormányszárat szinte csak a Kelly's fordítja lefelé. A nyereggel kapcsolatban én is arra jutottam, hogy ugye jobb lehetõség szerint a mono fölött elhelyezkedni, de egy nagyon kihúzott csõnél a nyerevvázcsõ szöge miatt már így is eléggé hátul ülünk. A másik dolog pedig a nyereg rögzítése a nyeregcsövön. Gondolom minél inkább megtaláljuk a sínpár közepét annál kényelmesebb (rugalmasabb) az egész...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hi! Lehetne most képletekrõl, meg szögekrõl beszélni, de az egész igazából egyéntõl függ... Attól függ mit akarsz csinálni, pl.: A sportos geometria: kb. 5-8 vagy akár 10 cm is lehet a differencia kormány ill. a nyereg között, természetesen nem feltétlen az a kényelmes, amikor magasan van a kormány, speciel nekem 3-4 cm-el van lejebb a kormány és tökéletes. A nyereg pozícióról is lehetne sokat írni pl.: minél hátrébb van az ülés a monoblokkhoz képest, annál fárasztóbb a tekerés, de mondom ez teljesen egyén függõ, nem lehet adatokra támaszkodni, a kormány kb. olyan széles legyen mint a válad, szerintem egy 580-600mm-es kormány mindenkinek jó, tekerj ilyen-olyan beállítással és rájössz...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Elnézést, és majd megpóbálom meglelni a májusit...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Bikemag 2005. május

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ha valahol alaposan ki van vesézve a dolog dobna valaki egy linket, mit és hogyan kell eállítani az anatómiai adottságaimhoz? Gondolok a nyereg tologatására, a +/- kormányszár helyzetére, stb. Elnézést, ha rossz helyre írtam...

Elõre is köszi,
X

Hát elég rossz helyre írtad, mivel eddig közel se arról volt szó, amire te kíváncsi vagy.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ha valahol alaposan ki van vesézve a dolog dobna valaki egy linket, mit és hogyan kell eállítani az anatómiai adottságaimhoz? Gondolok a nyereg tologatására, a +/- kormányszár helyzetére, stb. Elnézést, ha rossz helyre írtam...

Elõre is köszi,
X

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ezzel az erõvel akkor bármely, nagyjából hetente elõforduló kérdésre minden alkalommal kisregényeket fogunk írni?