Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szerintem ajándékozd a szállító cégnek a vételár fejében. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Hello!

Rendeltem netrõl egy Scott Nitrous vázat, és kiszállításkor sikeresen leejtetteék a dobozt.

A váz fejcsöve behorpadt, és ettõl nem lehet berakni a kormcsapágyat.
Mert már nem kör alakú a csõ.

Szerintetek ezzel lehet vmit csinálni még, vagy buktam a vázat???

köszi: Boti
:bananadan :hehe: :bananadan

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Bár dirtben nem vagyok otthon, de sztem ha töréstõl tartasz akkor hardy S1, az acél azért tartósabb lehet mint az alu. Amugy nemértem mért használtat keresel 25-ért :s1 új 28900- ,Hardy1 team új 27900- ,Polar-x tt új 28700-.
Szerintem azt a párezret már megéri az új, garival. :chin:

Én sem vagyok nem vagyok otthona témában ezért kérdeztem. Azt gondoltam hogy javasoltok valami olyan vázat ami ebbe a keretbe belefér használtan de újonnan drágább és jobb. Amugy s1-t én is néztem lehet az lesz.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Bár dirtben nem vagyok otthon, de sztem ha töréstõl tartasz akkor hardy S1, az acél azért tartósabb lehet mint az alu. Amugy nemértem mért használtat keresel 25-ért :s1 új 28900- ,Hardy1 team új 27900- ,Polar-x tt új 28700-.
Szerintem azt a párezret már megéri az új, garival. :chin:

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Volt UMF-em másfél évig, az alu Hardy, bejött nekem nagyon is, szóval azt ajánlom. A steel haveromnak volt, az is jó váz, streetre nagyon jó mert jó rövid, viszont picit nehéz. Ja és ebbõl csak az újat venném, a réginek a fejcsöve és annak környéke elég gyengus lett, az újak már ránézésre is jobbak. Polar-x-et nem próbáltam, biztos az is jó, személy szerint nekem az uj Table Top a legszimpibb, viszont vitatkozni sztem felesleges h melyik a legjobb ezek közül..:)

És ne csak az alapján válassz h melyik törik. Mert ennyi erõvel Specit, NS-t, Giantet, Cannondale-t stb se kéne venni:)

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

milyne polr xeket láttál törve?
nekem volt 4 db és egyik se tört vagy repedt
én 2006os tabletopokból láttam töröttet, de az egy ritka szar váz, azt meg kell hagyni. meg állítólag a 2004esek törtek, az azelõttiek meg valszeg azért mert régiek és agyonhazsnáltak.

Össz. 4 törött PolarX-t láttam ebbõl 3 '06-os TT volt. A 4. pedig egy 07 es TT volt (tárcasfék konzol eltörött).
Persze ki tudja mennyire volt "rendeltetésszerûen" használva.

Vázas kérdésemre esetleg valaki? Dirt-steet váz használtan 25K-ig?
(Caprine Dualrol jókat hallotam de az is hogy nem fogad nagy tárcsát hátulra)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Hát.. nem tudom. Polar-X bõl már vagy fél tucatnyíit láttam törve ezért erõs elõítéletem van vele szemben.
Wheeler Budy 3/wasp 2?

milyne polr xeket láttál törve?
nekem volt 4 db és egyik se tört vagy repedt
én 2006os tabletopokból láttam töröttet, de az egy ritka szar váz, azt meg kell hagyni. meg állítólag a 2004esek törtek, az azelõttiek meg valszeg azért mert régiek és agyonhazsnáltak.

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Köszi a segítséget! Megoldódott a probléma:)

Szerintem a nyeregcsõbilincs volt a hunyó, az lehetett nagyon koszos.

vékonyan! kend be a nyeregcsövet is zsírral. épphogy elég ha a tenyered zsíros és áttörlöd.
ha ez se segít akkor nézd meg a nyereg-nyeregcsõnél nem-e koszos, tisztítsd meg azt is.
esetleg a nyeregcsõbilincset is.

ha meg semmi akkor nézd meg nincs-e elrepedve valahol a váz.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Valszeg igazad van, én csak tv-ben láttam hogy csinálják(német RTL), csak lestem mit meg tudnak csinálni.
Amúgy befalcolnék ha egy ilyen vázat kukáznom kénehttp://www.cannondal...ge/7VP1_blk.jpg

vákuumos technológia ha jól tudom, és ha egy porschénak jó volt, legyen jó a cannondale-nek is :P
ha a vázra rá tudja fogatni a szerszámot, akkor szerintem ki tudja húzni belõle a horpadást. mindenesetre kárt nem fog tenni benne.

Everling Rudolf
1147 Budapest, Kerékgyártó u. 38.
252 90 01

ja egy kicsit nehézkesen dolgozik, de ha nekiáll, akkor megcsinálja tökéletesre. egy próbát megér, jobb mint kukázni azt a mûremeket.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ezt a verziót eddig nem is láttam:

http://cgi.ebay.co.u...1QQcmdZViewItem

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Nem hiszem hogy ez jó megoldás lenne mert túl erõs anyag. Azért egy motorháztetõ vékonyabb, gyengéb.. (dolgoztam már vele)

Valszeg igazad van, én csak tv-ben láttam hogy csinálják(német RTL), csak lestem mit meg tudnak csinálni.
Amúgy befalcolnék ha egy ilyen vázat kukáznom kénehttp://www.cannondal...ge/7VP1_blk.jpg

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Hát.. nem tudom. Polar-X bõl már vagy fél tucatnyíit láttam törve ezért erõs elõítéletem van vele szemben.
Wheeler Budy 3/wasp 2?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Nem hiszem hogy ez jó megoldás lenne mert túl erõs anyag. Azért egy motorháztetõ vékonyabb, gyengéb.. (dolgoztam már vele)

Tudnátok ajánlani valami jó drit-street vázat? Használtam ~25K-ig.
Amiket én néztem: pl. Wenson 9.5/9.9/caprine X-onlee/Kona Scrap esetleg ha találok hardy s1-t.

polar x? bár abból csaka 2005ös a jó, a 2007es sztem drága, a 2006os szar, a régebbiek meg régik. de mindenesetre akárhány vázat próbáltam ilyne olcsóbbat messze a polar x geoja jött be a legjobban.

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

:lol1: Ez jó
Amugy vannak olyan technikák, pl. autok jégverés utáni festés nélküli egyengetése, amit kívülrõl ilyen ráragasztott kis pöckök kifelé megrántásával csinálnak, ami talán mûködhetne. Bár ezek a módszerek vashoz vannak, az alu más tészta mert ridegebb, ergo lehet rosszabbul viseli az egyengetést. Szerintem keress meg egy ilyen céget, õk majd megmondják hogy megy-e a dolog. Egyébként ha csak horpadt, az esélyesebb, de ha az anyag élben megtört, akkor valszeg felejtõs. Konkrét céget nem ismerek.

Tudnátok ajánlani valami jó drit-street vázat? Használtam ~25K-ig.
Amiket én néztem: pl. Wenson 9.5/9.9/caprine X-onlee/Kona Scrap esetleg ha találok hardy s1-t.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

a rénszarvast?

:lol1: Ez jó
Amugy vannak olyan technikák, pl. autok jégverés utáni festés nélküli egyengetése, amit kívülrõl ilyen ráragasztott kis pöckök kifelé megrántásával csinálnak, ami talán mûködhetne. Bár ezek a módszerek vashoz vannak, az alu más tészta mert ridegebb, ergo lehet rosszabbul viseli az egyengetést. Szerintem keress meg egy ilyen céget, õk majd megmondják hogy megy-e a dolog. Egyébként ha csak horpadt, az esélyesebb, de ha az anyag élben megtört, akkor valszeg felejtõs. Konkrét céget nem ismerek.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a rénszarvast?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Sziasztok!

Szálítás közben csúnyán meghorpadt a bicajom alsó vázcsöve, kb. 10 centire a középrésztõl. Létezik hazánkban mûhely ahol javítanak ilyesmit vagy tegyem be a vitrinbe, miután kiengedtek a neurológiáról? Egy Cannondale Scalpelrõl van szó különben. Elõre is köszönöm a segítséget.

Everling Rudolf-ot kérdezd meg, bár azt nem tudom, hogy biciklivel foglalkozik-e, de autón elég hatásos volt :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Yasec talán, de nem lenne olcsó és nem lenne gyors sem :)
Annyira horpadt, hogy nem is tudod használni? Mert lehet, hogy esztétikailag nem szép, de ha használható kár lenne vitrinbe tenni, ha nem képletesen értetted.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

öregúr

öregúr

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!

Szálítás közben csúnyán meghorpadt a bicajom alsó vázcsöve, kb. 10 centire a középrésztõl. Létezik hazánkban mûhely ahol javítanak ilyesmit vagy tegyem be a vitrinbe, miután kiengedtek a neurológiáról? Egy Cannondale Scalpelrõl van szó különben. Elõre is köszönöm a segítséget.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
a nyergek elejen szokott lenni egy csavar, ami ha kilazul, ugy recseg, mintha a vaz el lenne repedve. meghuzod oszt annyi.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain