Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Nem találtam jobb helyet a kérdésemnek, bocs ha off.

A RockShox hátsó maxle tengely rögzítésénél mire kell figyelni? Most erõsen döntött jobbos kanyarban a féktárcsa elkezd csilingelni. Rosszul rögzítettem a tengelyt?

Köszi

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
anno tesómnak is letört. szereztem neki egy kis darab 7005ös alut. Kivágta az alakot fúrt bele menetet utána semmi baja nem volt vele. Persze ez relatív mert a gyári az mégis csak gyári. Csak ez meg ingyé volt.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
sikerült szerezni váltótartó fület a Mongoose-omra,Magellan gyártmány.Szóval akinek Mongoose-ra kellene az nyugodtam nézegesse meg a Magellanra valókat is!

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

azért az 58-as nem kicsi....konkrétan nekem ahhoz létra kéne a 176 centimmel.

Igen, de én már túllépem a 2 m határt, a 22 colos gépemen is maxig nyúzom a 410 millis Thomson nyeregcsövem... :] Így is a 62 és 64 közt hezitáltam.

Melyik Merida van 61-esben?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ezzel a Meridával is az a gondom, hogy túlzottan trekking, magasan ül az eleje. Egyébként a Meridák olyan kicsik, hogy tényleg csak példálozni lehet velük, pedálozni én nem tudnék. :]

azért az 58-as nem kicsi....konkrétan nekem ahhoz létra kéne a 176 centimmel.

sõt 61 es is van, a meg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

yasec? kona sutra?

sztem gyonyoru

Szerintem ez a Dew Deluxe szebb, gyöngyörû a bal hátsó vázmerevítése (kizárólag tárcsafékes). Ki is próbáltam a 62 centist a nagykerben:

Feltöltött kép

Nagyon magasan van a kormánya (ki tudja mennyire megoldás a gyûrûk kiszedése és a más fokkal rendelkezõ kormányszár használata), de így is majdnem megvettem. Hasonló a Hoss-om geometriája is, nem lenne sebességben nagy elõrelépés. Pedig gyakorlatilag az enyém light változata minden szempontból, még színben is. :] Érdekes, hogy nagyon messze van a felsõ és az alsó csõ, a képen viszont összeér, olyan pici vázat fényképeztek.

A yasec, meg hát.. az már túlzás árban, pedig az lenne a nyerõ.

a fintesz gépek gyakorlatilag egyeneskormányos versenygépek, mtb váltókarokkal, és 3 tányéros hajtómûvel. Nem olyan az áttételezése, mint a versenyeknek, de tudtommal legalább 48-as, de inkább 53-as nagytányérral.

u.i.: tam én nem cx-re gondoltam a cross bringák alatt, hanem a sportosabb trekkingekre, pl: http://www.bikefun.h..._tfs_800-v.html

Az mindegy, hogy mivel szerelik, megoldom magamnak, a Hone hajtókaromon is 48-as nagytárcsa figyel. :] Ezzel a Meridával is az a gondom, hogy túlzottan trekking, magasan ül az eleje. Egyébként a Meridák olyan kicsik, hogy tényleg csak példálozni lehet velük, pedálozni én nem tudnék. :]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
itt a pont
sajnos teljesen igazad van :-/
még ami szép, amikor a versenyvázaknál ott van, hogy versenyszerû használatra nem vonatkozik a garancia... 'nyád. akkor mi a rendeltetésszerû használat, a boltba járás?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Szerintem az a ráció benne, hogy amiket élettartam garival adnak, azok olyan áron kerültnek a polcokra, h ha minden 3. delikvens ki is cserélteti a vázat, még akkor is megéri :)
.. :)

- laikus okfejtés

de úgysem cserélteti

benyelik az elsõ tulajos dumát, és azért jól megszámolva abban a körbrn aki használja is aktivan a bicajt kb 1% akinek 5-6 év múlva amikor megreccsenhet egy váz még a tulaj birtokában van....azt a 100 bicóra esõ 10 dollárt meg amibe egy váz van nekik simán bevállalják...

zúzos vázakra meg szokik korlátos garancia lenni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem az a ráció benne, hogy amiket élettartam garival adnak, azok olyan áron kerültnek a polcokra, h ha minden 3. delikvens ki is cserélteti a vázat, még akkor is megéri :)
Meg tegye fel a kezét, akinek itt öregedett el cucca! Nekem 7 év alatt heti sok óra kerózással csak egy vázat és egy telót sikerült nyugdíjazni, de még azokat is használtan vettem már. Szóval mire eljutna ide a termék, addigra rég lecserélték, ha mégsem, akkor kevés embernek jut eszébe garit érvényesíteni, meg hol van addigra már a vásárlást igazoló számla, stb... :)

- laikus okfejtés

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De! Érdekes kérdés, amikor úgy hirdetnek valamit, hogy élettartam garis. Egyrészt a fogyasztók megtévesztése az, hogy nem teszik hozzá, h szerintük csak az elsõ tulajnak,

Általában hozzáteszik, hogy csak az elsõ tulajnak (egy kis kötekedés a tanulmányaim alapján :) ) de ha nem tennék hozzá, akkor sem biztos, hogy fogyasztó megtévesztése lenne, ez az "érintett piac" jellemzõitõl is függ. De kipróbálhatjuk, jelentsük fel valamelyik nagykert :D .

meg nem biztos, hogy egyáltalán lehetséges így garanciát vállalni, mivel az a termékre, és nem a vásárlóra szól, így a termék átruházásával a vele járó jogosultságokat is átruházza az ember. Ergo, legalábbis nálunk, olyan, h névre szóló garikártya, nem létezhetne.

Ez így valóban érdekes kérdés.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
igen ki

amúgy ez sztem inkább FR felé hajlik mint a DH felé....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

de én nem is értem ezt az élettartam garit
ha valaki zúzza 10 év után eltör akármilyne vázat.
és ha vki dh fr vázat vezs, jo esetben nem a vitrinben tárolja hanem zúzza.
tehát ah veszek ujonnan élettartam garis vázat zúzom 10 évig és akkor eltörik mert megfárad az anyag kicserélik?

Igen.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
de én nem is értem ezt az élettartam garit
ha valaki zúzza 10 év után eltör akármilyne vázat.
és ha vki dh fr vázat vezs, jo esetben nem a vitrinben tárolja hanem zúzza.
tehát ah veszek ujonnan élettartam garis vázat zúzom 10 évig és akkor eltörik mert megfárad az anyag kicserélik?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
csináltatsz.
www.obudabringa.hu

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
tanácsotokra megnéztem egy boltban a váltótartó fület,de nem volt,még megpróbálom máshol is.és mi van akkor egyébként ha nincs sehol?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

hát de sztem a stab többet mozog meg jobb a tag is benne. mondjuk tény hogy egyedibb ez.

az igaz hogy többet mozog de az dh váz nem ijen pörgös forgos ugri bugris slop style szal ha vmi ijesmire kéne ( gondolom ) akor a trek jobb választás...
sztem...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

hát de sztem a stab többet mozog meg jobb a tag is benne. mondjuk tény hogy egyedibb ez.

azér nem attól függ egy váz ára h mennyit mozog. Nemis egy kategória. Ez freeride az dh

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Névre szól a gari kártya.

Ez érdekes kérdés. Korábban az egyes forgalmazók azt az alapvetõen jogellenes és hamis, ugyanakkor számukra kedvezõ felfogást terjesztették a fórumon, hogy a garancia csak az elsõ tulajnak van, függetlenül attól, hogy a törvényi minimum garanciáról van szó, vagy extraként vállaltról, ami persze a termék árába bele van építve.
Ennek mostanra szerencsére vége, sokan képben vannak már, és tudják, hogy ha használtan vesznek mondjuk egy Specialized vázat, és az garanciális idõn belül, rendeltetésszerû használat mellett eltörik, akkor azt a problémát a forgalmazó köteles orvosolni.
De! Érdekes kérdés, amikor úgy hirdetnek valamit, hogy élettartam garis. Egyrészt a fogyasztók megtévesztése az, hogy nem teszik hozzá, h szerintük csak az elsõ tulajnak, meg nem biztos, hogy egyáltalán lehetséges így garanciát vállalni, mivel az a termékre, és nem a vásárlóra szól, így a termék átruházásával a vele járó jogosultságokat is átruházza az ember. Ergo, legalábbis nálunk, olyan, h névre szóló garikártya, nem létezhetne.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

öö az új ára is 400körül van. Szerintem minõségbe is van olyan mint a stab suprem.Elég robosztusak azok a forgáspontok

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Névre szól a gari kártya.