Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2008. május 22. - 20:30
A RockShox hátsó maxle tengely rögzítésénél mire kell figyelni? Most erõsen döntött jobbos kanyarban a féktárcsa elkezd csilingelni. Rosszul rögzítettem a tengelyt?
Köszi
Írta 2008. május 22. - 19:52
Írta 2008. május 22. - 19:06
Írta 2008. május 21. - 21:28
Igen, de én már túllépem a 2 m határt, a 22 colos gépemen is maxig nyúzom a 410 millis Thomson nyeregcsövem... :] Így is a 62 és 64 közt hezitáltam.azért az 58-as nem kicsi....konkrétan nekem ahhoz létra kéne a 176 centimmel.
Melyik Merida van 61-esben?
Írta 2008. május 21. - 21:26
azért az 58-as nem kicsi....konkrétan nekem ahhoz létra kéne a 176 centimmel.Ezzel a Meridával is az a gondom, hogy túlzottan trekking, magasan ül az eleje. Egyébként a Meridák olyan kicsik, hogy tényleg csak példálozni lehet velük, pedálozni én nem tudnék. :]
sõt 61 es is van, a meg
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. május 21. - 21:21
Szerintem ez a Dew Deluxe szebb, gyöngyörû a bal hátsó vázmerevítése (kizárólag tárcsafékes). Ki is próbáltam a 62 centist a nagykerben:yasec? kona sutra?
sztem gyonyoru
Nagyon magasan van a kormánya (ki tudja mennyire megoldás a gyûrûk kiszedése és a más fokkal rendelkezõ kormányszár használata), de így is majdnem megvettem. Hasonló a Hoss-om geometriája is, nem lenne sebességben nagy elõrelépés. Pedig gyakorlatilag az enyém light változata minden szempontból, még színben is. :] Érdekes, hogy nagyon messze van a felsõ és az alsó csõ, a képen viszont összeér, olyan pici vázat fényképeztek.
A yasec, meg hát.. az már túlzás árban, pedig az lenne a nyerõ.
Az mindegy, hogy mivel szerelik, megoldom magamnak, a Hone hajtókaromon is 48-as nagytárcsa figyel. :] Ezzel a Meridával is az a gondom, hogy túlzottan trekking, magasan ül az eleje. Egyébként a Meridák olyan kicsik, hogy tényleg csak példálozni lehet velük, pedálozni én nem tudnék. :]a fintesz gépek gyakorlatilag egyeneskormányos versenygépek, mtb váltókarokkal, és 3 tányéros hajtómûvel. Nem olyan az áttételezése, mint a versenyeknek, de tudtommal legalább 48-as, de inkább 53-as nagytányérral.
u.i.: tam én nem cx-re gondoltam a cross bringák alatt, hanem a sportosabb trekkingekre, pl: http://www.bikefun.h..._tfs_800-v.html
Írta 2008. május 21. - 20:57
sajnos teljesen igazad van :-/
még ami szép, amikor a versenyvázaknál ott van, hogy versenyszerû használatra nem vonatkozik a garancia... 'nyád. akkor mi a rendeltetésszerû használat, a boltba járás?
Írta 2008. május 21. - 20:55
de úgysem cseréltetiSzerintem az a ráció benne, hogy amiket élettartam garival adnak, azok olyan áron kerültnek a polcokra, h ha minden 3. delikvens ki is cserélteti a vázat, még akkor is megéri
..
- laikus okfejtés
benyelik az elsõ tulajos dumát, és azért jól megszámolva abban a körbrn aki használja is aktivan a bicajt kb 1% akinek 5-6 év múlva amikor megreccsenhet egy váz még a tulaj birtokában van....azt a 100 bicóra esõ 10 dollárt meg amibe egy váz van nekik simán bevállalják...
zúzos vázakra meg szokik korlátos garancia lenni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. május 21. - 20:50
Meg tegye fel a kezét, akinek itt öregedett el cucca! Nekem 7 év alatt heti sok óra kerózással csak egy vázat és egy telót sikerült nyugdíjazni, de még azokat is használtan vettem már. Szóval mire eljutna ide a termék, addigra rég lecserélték, ha mégsem, akkor kevés embernek jut eszébe garit érvényesíteni, meg hol van addigra már a vásárlást igazoló számla, stb...
- laikus okfejtés
Írta 2008. május 21. - 19:17
De! Érdekes kérdés, amikor úgy hirdetnek valamit, hogy élettartam garis. Egyrészt a fogyasztók megtévesztése az, hogy nem teszik hozzá, h szerintük csak az elsõ tulajnak,
Általában hozzáteszik, hogy csak az elsõ tulajnak (egy kis kötekedés a tanulmányaim alapján ) de ha nem tennék hozzá, akkor sem biztos, hogy fogyasztó megtévesztése lenne, ez az "érintett piac" jellemzõitõl is függ. De kipróbálhatjuk, jelentsük fel valamelyik nagykert .
meg nem biztos, hogy egyáltalán lehetséges így garanciát vállalni, mivel az a termékre, és nem a vásárlóra szól, így a termék átruházásával a vele járó jogosultságokat is átruházza az ember. Ergo, legalábbis nálunk, olyan, h névre szóló garikártya, nem létezhetne.
Ez így valóban érdekes kérdés.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. május 21. - 18:52
Írta 2008. május 21. - 18:47
de én nem is értem ezt az élettartam garit
ha valaki zúzza 10 év után eltör akármilyne vázat.
és ha vki dh fr vázat vezs, jo esetben nem a vitrinben tárolja hanem zúzza.
tehát ah veszek ujonnan élettartam garis vázat zúzom 10 évig és akkor eltörik mert megfárad az anyag kicserélik?
Igen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. május 21. - 18:40
ha valaki zúzza 10 év után eltör akármilyne vázat.
és ha vki dh fr vázat vezs, jo esetben nem a vitrinben tárolja hanem zúzza.
tehát ah veszek ujonnan élettartam garis vázat zúzom 10 évig és akkor eltörik mert megfárad az anyag kicserélik?
Írta 2008. május 21. - 18:39
Írta 2008. május 21. - 18:35
Írta 2008. május 21. - 18:29
hát de sztem a stab többet mozog meg jobb a tag is benne. mondjuk tény hogy egyedibb ez.
az igaz hogy többet mozog de az dh váz nem ijen pörgös forgos ugri bugris slop style szal ha vmi ijesmire kéne ( gondolom ) akor a trek jobb választás...
sztem...
Írta 2008. május 21. - 18:24
hát de sztem a stab többet mozog meg jobb a tag is benne. mondjuk tény hogy egyedibb ez.
azér nem attól függ egy váz ára h mennyit mozog. Nemis egy kategória. Ez freeride az dh
Írta 2008. május 21. - 18:16
Névre szól a gari kártya.
Ez érdekes kérdés. Korábban az egyes forgalmazók azt az alapvetõen jogellenes és hamis, ugyanakkor számukra kedvezõ felfogást terjesztették a fórumon, hogy a garancia csak az elsõ tulajnak van, függetlenül attól, hogy a törvényi minimum garanciáról van szó, vagy extraként vállaltról, ami persze a termék árába bele van építve.
Ennek mostanra szerencsére vége, sokan képben vannak már, és tudják, hogy ha használtan vesznek mondjuk egy Specialized vázat, és az garanciális idõn belül, rendeltetésszerû használat mellett eltörik, akkor azt a problémát a forgalmazó köteles orvosolni.
De! Érdekes kérdés, amikor úgy hirdetnek valamit, hogy élettartam garis. Egyrészt a fogyasztók megtévesztése az, hogy nem teszik hozzá, h szerintük csak az elsõ tulajnak, meg nem biztos, hogy egyáltalán lehetséges így garanciát vállalni, mivel az a termékre, és nem a vásárlóra szól, így a termék átruházásával a vele járó jogosultságokat is átruházza az ember. Ergo, legalábbis nálunk, olyan, h névre szóló garikártya, nem létezhetne.
Írta 2008. május 21. - 17:49
öö az új ára is 400körül van. Szerintem minõségbe is van olyan mint a stab suprem.Elég robosztusak azok a forgáspontok