Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

szerintem az alsóba mozog a legtöbbet és ott a legpuhább. ami a monoblokkhoz a legközelebb van

Az alsoban mozog a legpuhábban de abban nem vagyok biztos hogya legtöbbet is mivel ugy hogy nekem hátul 24" volt és 222 es tag ugyis fojton beledarált a nyeregbe az ut végefelé a kerék... szal én középsöben használtam igy puha is meg nem is ér bele semmi semmibe (222es tagnál). annál a sok furatnál ami az elsövázrészen van és a himbakar kapcsolatban pedig a legalso furatban..

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis technikai segítséget szeretnék kérni.
2004-es Magellan Vega DH vázam van.
Nemrég rugóstagot cseréltem benne, egy 215ös manitou tagot cseréltem 200as fox VanR-re. Idáig zavaróan sok volt a váz rugóútja, ráadásul a rugo is tul puha volt. Állítható progresszivitással rendelkezõ tagot szerettem volna, de most erre a VanR-re volt lehetõségem.
Viszont most, hogy keményebb a rugó, és a váz geometriai beállításain is változtattam, mintha kicsit tul rövid lenne a rugóút...:)
A nagyker honlapján ovlastam, hogy a vázat 200as taggal ajánlják, és így az elérhetõ rugóút: 190-210mm. Én ebbõl arra következtettem, hogy a lengõkaron lévõ 3 tag állítási lehetõség adja a 190-200és210mm-es rugóutat.
Ha helyes a következtetésem, melyik lyuknál mozog a legtöbbet a váz, és ez az állítás változtat-e a tag "keménységén"? Ha nem ezzel az állítással lehet a rugóutat variálni (mert van elég sok lehetõség) akkor kérek valakit írja le nekem, hogy hogyan tudom változtatni ezt. (talán a hátsókeréknél a tám és láncvilla találkozásánál levõ 3 állítási lehetõséggel?)
Elõre is köszönöm!

szerintem az alsóba mozog a legtöbbet és ott a legpuhább. ami a monoblokkhoz a legközelebb van

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis technikai segítséget szeretnék kérni.
2004-es Magellan Vega DH vázam van.
Nemrég rugóstagot cseréltem benne, egy 215ös manitou tagot cseréltem 200as fox VanR-re. Idáig zavaróan sok volt a váz rugóútja, ráadásul a rugo is tul puha volt. Állítható progresszivitással rendelkezõ tagot szerettem volna, de most erre a VanR-re volt lehetõségem.
Viszont most, hogy keményebb a rugó, és a váz geometriai beállításain is változtattam, mintha kicsit tul rövid lenne a rugóút...:)
A nagyker honlapján ovlastam, hogy a vázat 200as taggal ajánlják, és így az elérhetõ rugóút: 190-210mm. Én ebbõl arra következtettem, hogy a lengõkaron lévõ 3 tag állítási lehetõség adja a 190-200és210mm-es rugóutat.
Ha helyes a következtetésem, melyik lyuknál mozog a legtöbbet a váz, és ez az állítás változtat-e a tag "keménységén"? Ha nem ezzel az állítással lehet a rugóutat variálni (mert van elég sok lehetõség) akkor kérek valakit írja le nekem, hogy hogyan tudom változtatni ezt. (talán a hátsókeréknél a tám és láncvilla találkozásánál levõ 3 állítási lehetõséggel?)
Elõre is köszönöm!
Jani

nottika

nottika

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
A többi cucc: bike positive kormány+stucni(DH)-s, fsa hajtómû+s-type felnik(fehérek)+novatec agyak stb..

nottika

nottika

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy 2007es hardy 4-es vázam.
Szeretnék telót cserélni bent, ki is néztem egyet: manitou stance flow.
Light-os DH ra szeretném használni.megbirkózik ezzel a telóval a váz?

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
:o
Mázlista vagy!
Nekem az az álom bringám :o
A túlzást saját szempontomból értettem:)( kevés pénzem volt ahoz hogy olyat vegyek) :))))

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nekem high octane van. miért lenne túlzás? az egyik legkönnyebb dh váz, 140-240 mm között variálható úttal, állítható szögekkel.
eddigi legjobb váz, amin ültem.

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Hát nekem maga a Scott a edvenc márkám:)
Most dirt rõl(Scott YZ 4 esem volt) váltottam dh bringára és a Scott nak a High Octane váza igencsak túlzás lenne már a mi kis országunkba:)
Vagy van az FX de abból meg nem találtam...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
pl. az én scott-omon acél betétbe tekered a csavart, nem a váz anyagába. de többek között ezért kerül többe egy scott, mint egy magellan.

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Vagy a menetelt részek készülhetnének cromo ból:)
Lehet nehezebben lehetne kivitelezni de tartósabb lenne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehetne azt h a csavar vmi gyengébb alu lenne, és akkor az szakadna nem menet, jó persze gyenge ez a kapcsolat de 1-2 helyen nem lenne hülyeség

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a csavar acél, a váz alu...

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Hát nekem foggalmam sincs:)
Elég bosszantó ,hogy most vettem a vázat(igaz használtan) és rögtön szétesik =/

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

sok alkatrésznél nem értem miért a nem a csavar van gyengébb anyagból....
sztem sok olyan része van a kerónak ahol nem lenne necces. és egy csavar azért olcsóbb mint mondjuk egy linkplate vagy egy stucni pl...

Szerintem csakis üzleti megfontolásból!:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Hát ha mûködik akkor nagyon köszi az ötletet:)

sok alkatrésznél nem értem miért a nem a csavar van gyengébb anyagból....
sztem sok olyan része van a kerónak ahol nem lenne necces. és egy csavar azért olcsóbb mint mondjuk egy linkplate vagy egy stucni pl...

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Hát ha mûködik akkor nagyon köszi az ötletet:)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

veszel egy olyan hosszú csavart, ami átéri a kettõ közötti távolságot, és egy anyával meghúzod.

nekem ponzt ugyan ez a szitu volt és énis igy tudtam csak megoldani... nemszép látvány de müködik....

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Ezt a megoldást még nem próbáltam de szerintem nem.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
akkor a második megoldás. viszont nem ártana a két sin közé egy távtartó a csavarra, hogy ne feszítsd meg a vázat. vagy az átmenõ csavar sem fér el?

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Igen én is erre gondoltam csakhogy a váz miatt nem fér oda az anya mivel belül kidomborodik:S