Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

sziasztok,

single speed 26" vázat keresek, de kevés sikerrel. Egy on-one inbred-et néztem ki, viszont az én méretemben (16", 174 cm) jelenleg nincs raktáron.

Tudnátok ajánlani hasonló paraméterekkel, szintén relatíve olcsó csúszópapucsos vázat?

köszi,

Gábor

BöszTom

BöszTom

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Sziasztok! 
Sajnos a mostani Scott vázam elég csúnyán megrepedt több helyen is, így egy új váz után vagyok kénytelen nézni. 
Több használt karbon vázba is belefutottam már, és nem tudom hogy érdemes lenne-e használtan karbont venni. Tudom, hogy ez a korábbi felhasználás módjától is függ, de mégis. Például ez a Fuji: http://apro.bikemag....ot-l243469.html
Valakinek van valamilyen tapasztalata, vagy esetleg tanácsa?

rasotamas

rasotamas

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Sziasztok!

Szeretném megszüntetni egy összteleszkópos váz hátsó rugózását. Milyen módszerrel lehet fixálni? Y geometriás aluváz.

Elsőre 2 megoldás ugrik be: A rugóstag "vasdarabra" cserélése és egy hosszabb nyeregcső, ami nem hagyja rugózni.

Van tippetek? Nem teszkós váz.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts

én nem használnék sörözdobozt. ha kézzel még nem tudod mozgatni a csészét, csak az illesztés lett lazább, akkor inkább választanék valami overkill kormánycsapágyat és fémragasztóval beragasztanám örökre.
ha kézzel mozgatva is lötyög, kvázi kiesik a vázból, akkor azzal már tényleg nem nagyon lehet mit kezdeni

Kézzel nem tudtam kihúzni. Akkor valószínűleg ilyen megoldás jöhet szóba amit írtál. Egyetlen hátránya hogy többé már nem lesz cserélhető a k.csapágy. Nem lesz az a kiütő szerszám ami megbírkózna azzal a kötéssel.... :D  Köszönm válaszodat

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

én nem használnék sörözdobozt. ha kézzel még nem tudod mozgatni a csészét, csak az illesztés lett lazább, akkor inkább választanék valami overkill kormánycsapágyat és fémragasztóval beragasztanám örökre.
ha kézzel mozgatva is lötyög, kvázi kiesik a vázból, akkor azzal már tényleg nem nagyon lehet mit kezdeni.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts

egy kukaérett váznál ez már nem mindegy?
a kiszoknyásodott fejcsövet nem tudod megjavítani. mondjuk a sörözdobozos hézagolás egy rakat másik problémat magával fog hozni, de mindegy. excentrikus fejcső, nem párhuzamos csészék, stb...

és ha mondjuk egy hosszabb csészéjű kormánycsapágy menne bele + sörösdoboz. Ilyen vázzal bevállalható lenne egy hegyi menet vagy csak városi közlekedésre alkalmas lenne jó esetben?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

egy kukaérett váznál ez már nem mindegy?
a kiszoknyásodott fejcsövet nem tudod megjavítani. mondjuk a sörözdobozos hézagolás egy rakat másik problémat magával fog hozni, de mindegy. excentrikus fejcső, nem párhuzamos csészék, stb...

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts

Fém sörös/üdítős dobozból vágsz egy hézagoló csíkot a kormánycsapágy nyakára és azzal húzod/ütöd be.

Nem fog megrepedni a homlokcső?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok. 

Adott egy bringa aminek recseg-ropog a kormánycsapágyának az alsó része. Szerelő megállapította, ki van tágulva a váz alsó fejcső része. Milyen megoldások jöhetnek szóba, van valakinek tapasztalata?

Előre is köszi!

Fém sörös/üdítős dobozból vágsz egy hézagoló csíkot a kormánycsapágy nyakára és azzal húzod/ütöd be.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts

Sziasztok. 

Adott egy bringa aminek recseg-ropog a kormánycsapágyának az alsó része. Szerelő megállapította, ki van tágulva a váz alsó fejcső része. Milyen megoldások jöhetnek szóba, van valakinek tapasztalata?

Előre is köszi!

doktormazsi

doktormazsi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni tőletek.

Építeni szeretnék egy országútit. Elképzelésem a vázzal kapcsolatosan Ő lenne ennyiért : http://ebike.hu/term...-orszaguti-vaz/

Méretre 56-os.

Ezek után kerülne rá egy shimano 105-ös 5700/5800 szett. (még nem döntöttem el teljesen)

Vélemények? Más alternatíva?

Köszönöm!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

az meg esetleg hasonlít azért van mert ez a 4forgáspontos horst link nevű forgáspontrendszer szabadalmát megvette a speci a kitalálotól (Horst Leitner) és minden ilyen váz után a gyártó a specinrűek fizet jogdíjat.

...ha a vázat vagy a kerékpárt az Egyesült Államokban értékesíti. Nincs világszabadalma rá. Ahogy sok más egyébre se, mint azt tapasztalhattuk az elmúlt fél-egy év során. :D

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

hát reba nehezen lehet dual air mert vagy 2 éve nincs már dual air-es rendszer a rs-nál.

???
Egyébként nem a Dual Airt hiányoltam, csak nekem úgy tűnik, az Impact SL szériában mostanság használt villák minőségileg/tudásban nincsenek még a közelében sem a Dual Airnek.
(ahogy elnéztem, csak a csillapítás állítható rajtuk, se rugóerősség, se remote lockout se... szóval sok dolog hiányzik)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Speci régebben sem gyártott?
Amikor a cápát vettem, nézegettem a Speciket is, akkor nekem az jött le, hogy ők saját vázra építkeznek, ezért is lepett meg a hasonlóság.
Sajnos a haibike.de-n nem találtam erre vonatkozó infót.
Viszont azt látom, hogy az Impact SL sorozat alaposan megdrágult, ugyanakkor a felhasznált alkatrészek minimum egy kategóriával alacsonyabbat képviselnek - pl. SLX helyett Deore váltó(vagy csak a váltókar?), első villa ugyan RS Reba, de közelében sincs a a Dual Airnek. A rugóstag is valami gyengébb darab... :(

hát reba nehezen lehet dual air mert vagy 2 éve nincs már dual air-es rendszer a rs-nál.

lehet valamikor az idők kezdetén még volt saját gyártás de már évek óta gyakorlatilag mindenki bérgyártásban készítteti a vázait. a különbség az hogy saját tervezés vagy ráböknek a katalógusból egy modellre.

az meg esetleg hasonlít azért van mert ez a 4forgáspontos horst link nevű forgáspontrendszer szabadalmát megvette a speci a kitalálotól (Horst Leitner) és minden ilyen váz után a gyártó a specinrűek fizet jogdíjat.

Edited by Bikertigger, 2014. July 17. - 14:40.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

mivel a speci sem gyárt egy darab vázat sem így biztos nem.

de fairly, hodaka, atlantic, astro és még több tucat ...és akkor a nagyok mint giant, merida (specinek pl a merida gyártja az alu vázak jelentős részét))

Speci régebben sem gyártott?
Amikor a cápát vettem, nézegettem a Speciket is, akkor nekem az jött le, hogy ők saját vázra építkeznek, ezért is lepett meg a hasonlóság.
Sajnos a haibike.de-n nem találtam erre vonatkozó infót.
Viszont azt látom, hogy az Impact SL sorozat alaposan megdrágult, ugyanakkor a felhasznált alkatrészek minimum egy kategóriával alacsonyabbat képviselnek - pl. SLX helyett Deore váltó(vagy csak a váltókar?), első villa ugyan RS Reba, de közelében sincs a a Dual Airnek. A rugóstag is valami gyengébb darab... :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Gyártót is tudsz esetleg?
(Speci biztosan nem, mert amelyiknek a "koppintása", az csak geometriájában hasonlít, egyébként elég sok eltérés van köztük)

mivel a speci sem gyárt egy darab vázat sem így biztos nem.

de fairly, hodaka, atlantic, astro és még több tucat ...és akkor a nagyok mint giant, merida (specinek pl a merida gyártja az alu vázak jelentős részét))

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Cseng-tien-zhung, de lehet, hogy Nien-Csij-En.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Loctite 243 (kék) menetrögzítő

Köszi.

Jajj... most nézem az árát: mitől ilyen drágák ezek? :(
10ml 3500Ft...

Edited by SokadikX, 2014. July 17. - 11:44.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

kutya közönséges katalógusváz.

(Speci biztosan nem, mert amelyiknek a "koppintása", az csak geometriájában hasonlít, egyébként elég sok eltérés van köztük)

Edited by SokadikX, 2014. July 17. - 11:43.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Haibike e szerint szarul van tervezve? :(
Mondjuk elég ritka darab. Itt a fórumon, mióta regisztráltam, talán két vagy három cápással találkoztam és az övék is másfajta.
(egyébként első ránézésre egy Specialized koppintásnak tűnik :) )

kutya közönséges katalógusváz. ezen annyit tervezett a vedora hogy hol legyen a felirat. ilyennél meg bele lehet nyúlni jól tervezett cuccba meg kevésbé jóba. na ez az utóbbi.