Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
én AMS 125-el mentem, azzal semmi baj nem volt....

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A Cube AMS 100 tényleg szarul mozog? Ha igen, miért?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts

Ma megpróbáltam meghajtogatni egy alu 96-et, de nem sikerült.
Mozgást továbbra sem tudom kipróbálni, mert gondolom az aluban lévõ X-Fusion másképp dolgozik, mint a karbon DT.

Nagyon szépen dolgozik az X-fusion tag is. Nem nagyon éreztem különbséget terepen. Biztos van, de nem lényegi. A DT- ben sincs semmilyen csillapítás platform (mint a ProPedal vagy SPV). Mindkettõ Lockout-os és finoman mozog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi Tigris. Na az Epic-et ne keverjük ide. :D
Egyébként szabvány Fox tag lesz benne, vagy külön gyártanak valamit a Spec.-nek? Mert akkor tök mindegy, csak más lesz ráírva. Az is kérdés, hogy mikor érkeznek és, hogy lesz e csak váz?

Mozgást továbbra sem tudom kipróbálni, mert gondolom az aluban lévõ X-Fusion másképp dolgozik, mint a karbon DT.

természetreen spec braies tag

de vszinû nem véletlen tértek vissza. amúgy régi tagokkal nem volt gond

hogy lesz e váz azt Rob tudná.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Köszi Tigris. Na az Epic-et ne keverjük ide. :D
Egyébként szabvány Fox tag lesz benne, vagy külön gyártanak valamit a Spec.-nek? Mert akkor tök mindegy, csak más lesz ráírva. Az is kérdés, hogy mikor érkeznek és, hogy lesz e csak váz?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Már nem emlékszem tisztán, de szerintem alu volt (abból volt csak tesztgép), lehet a carbon jobban sikerült. Holnap megkérdezem tõle.

Még annyi, hogy az anthemnél elõfordulhat, hogy beleér a lábad a támvillába egy picit, ha nagyon befelé áll a sarkad.

A 96-nál meg a láncvillába és még nem is kell, hogy nagyon befelé álljon a sarkad.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Tigga': átküldenéd nekem is? Nickempontkona@gmél.com

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Boltból, 5 év garival lenne mindkettõ. Csak így veszek.

Nekem eddig az Epic a referencia. Az piszkosul jó váz, csak hát......

Azt nagyon megköszönném Tigris, rendes vagy. :) oleeatx,kukac,citromailponthu

azért ne feledd idén már újra fox tag az epicben

úgyhogy elküldtem az epices oldalt is :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
közeli barátom egy éve gyûr egy anthemet, nagyon elégedett.
Mászáskor is okos, lefelé is okos. Világért nem ülne vissza merevre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi. Azért érdekelne, mert utálom azt az érzést. Mondjuk nekem pont egy Giant volt olyan, a VT.
Ezt a karbon vázat viszont dícsérik. Persze valakiknek a mozgása nem jön be. De merevségi, vagy anyagproblémákról eddig nem hallottam.

Szerintem nálam ilyen probléma nem lesz, mert a másik irányba vagyok csámpás. :)

Alut tesztelt és a mozgása sem tetszett neki.

A sebesség mindent megold.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Akkor a Merida egyértelmûen.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Tudom h nem annyira mérvadó a véleményem, de én a Meridát venném....

én is most vettem egy karbon össztelóst, és nem bántam meg...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Boltból, 5 év garival lenne mindkettõ. Csak így veszek.

Nekem eddig az Epic a referencia. Az piszkosul jó váz, csak hát......

Azt nagyon megköszönném Tigris, rendes vagy. :) oleeatx,kukac,citromailponthu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
amúgy az aktuális fritz újságban (mountbike) pont tesztelve van a 2 tipus -igaz a anthembõl is szén- és a meridának a középcsapágynál mért merevsége lényegeen nagyobb mint a gianté. -ha kell beszkennelem elküldöm, német neked úgysem probléma :) -

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Nekem volt alu Anthem keróm és próbáltam karbon 96-ot, terepen.
Tényleg azt vedd amelyik tetszik és jól érzed magad rajta. Maratonra, cc-re tökéletes mindkettõ. A fékezés közben felkeményedés dologra szerintem ebben az út tartományban nem kell nagyon adni, mert úgysem fogsz ezzel a keróval meredek kõkertben 50-rõl 15-re lassulni vagy kifékezett mandinerbe túl gyorsan érkezni. A 96 karbon verzióban könnyebb mint az Anthem (L-es 2600 g körül). Ha van gari akkor én a 96-ot venném a helyedben. Ha nincs akkor érdemes elgondolkodni a sérülékenységen. De szerintem a mai karbonok már elég sokat bírnak. Persze egy rossz kõ bármit elintézhet.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Köszi.
Végre egy teszt, amit olyan ír, aki teker is. Ráadásul nem is akárhogy.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
bikemag nemrég tesztelte, azt írták oldalirányban nagyon merev....biztos nem hülyeségbõl....is ugy kell igazán merevnek lennie

http://bikemag.hu/ke...rbon-flx-3500-d

ha még nem olvastad

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

na azert a VT az kimondottan langolt kolbasz kategoria volt. tanultak belole es azota kicsit jobban odafigyelnek a hatsoresz-elsoresz integritasra :)

Tudom, nem is összehasonlítani akartam õket. A Trance sem hajlongott nekem.

Viszont a karbon 96-rõl sem hallottam ilyen véleményt. Sõt így ránézésre nem is tudom elképzelni, hogy mitõl lenne olyan.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na azert a VT az kimondottan langolt kolbasz kategoria volt. tanultak belole es azota kicsit jobban odafigyelnek a hatsoresz-elsoresz integritasra :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Köszi. Azért érdekelne, mert utálom azt az érzést. Mondjuk nekem pont egy Giant volt olyan, a VT.
Ezt a karbon vázat viszont dícsérik. Persze valakiknek a mozgása nem jön be. De merevségi, vagy anyagproblémákról eddig nem hallottam.

Szerintem nálam ilyen probléma nem lesz, mert a másik irányba vagyok csámpás. :)