Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

- na meg az 1 1/8-as fejcsõvel és 32-es becsúszókkal a Fox Talas sem tudom, mit bírhat...

Volt olyan idõ,amikor nem volt 32-es Fox talas.Nem volt sokat mozgó,sõt keveset mozgó aluváz sem.Viszont volt acélváz és 8centit mozgó 28-as becsúszós Judy dh villa.És aki avval megtanult,az 1méteren 2métert verne ránk.Úgyhogy hidd el,fogja bírni.A tapered villának semmi értelmét nem látom,a merevségi grafikonok nem hatnak meg.Csak bosszankodni lehet,amiért 2 fejcsapágyat használsz el

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Arpi07: mivel volt a gond a tapered villával, a fejcsõbe találtál nehezen csapágyat (például Cannondale 1.5-ösbe 1 1/8 -1.5-ös átalakítót), vagy egyszerûen szerelni nehezebb?Érdekes, hogy pár nagyobb gyártó kezd rászokni már az XC kategóriában is (Scott a 899-es vázzal, vagy Giant Anthem X SL), néhányan pedig a 120-150 cm-t mozgó kategóriáikat már ilyennel hozták idén (Trek Remedy, Focus Thunder, Cube Stereo stb.). Már-már kezdtem azt hinni, ez a jövõ és érdemes várni, még szép lassan mindenhová "leszivárog" a technika. :)
Egyébként mennyire bírhatja egy 130-at mozgó váz azt, ha valaki cornering-es technikával jövöget le jó meredek utakon a maga 80 kilójával? Szívesen megtanulnám ez a jó kis technikát jobban; csak nem igazán merem az AM 3000-D-vel. Féltem a bicajt (nagyon vigyázok rá) és magamat is - na meg az 1 1/8-as fejcsõvel és 32-es becsúszókkal a Fox Talas sem tudom, mit bírhat...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

olyanom van (már csak váz meg a tejes cucc hiányzik :) )

azért mondom hogy ahoz lehetne viszonyitan egy 15-ös rebát ha lenne pl....(és mivel jövöre a rs is kezdi ezt a marhaságot még van is rá esély) .

fejleszteni kell :D nem mondom el,mennyit szívtam most,mire beraktam a tapered foxot....semmi értelme

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ha jársz felém,próbálhatsz 15-öst.egy reba vagy revelation maxle azért nem rossz :)

olyanom van (már csak váz meg a tejes cucc hiányzik :) )

azért mondom hogy ahoz lehetne viszonyitan egy 15-ös rebát ha lenne pl....(és mivel jövöre a rs is kezdi ezt a marhaságot még van is rá esély) .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

jövõre szerzek egy thru15-ös reba szintû rs-t (amibõl lesz, ha más nem egy összehuzott sector) és kipróbálom menyivel kolbászabb mint a 20as maxle lájt os reba. persze amennyire negativan állok a 15-öshöz lehet azt is érezném ami nincs is :) . de azért nem hiszem. meg a számok is azt súgják. :)

ha jársz felém,próbálhatsz 15-öst.egy reba vagy revelation maxle azért nem rossz :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a 32is csõtengelyes.)

jövõre szerzek egy thru15-ös reba szintû rs-t (amibõl lesz, ha más nem egy összehuzott sector) és kipróbálom menyivel kolbászabb mint a 20as maxle lájt os reba. persze amennyire negativan állok a 15-öshöz lehet azt is érezném ami nincs is :) . de azért nem hiszem. meg a számok is azt súgják. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

meg a prófétának állítható a fejcsõszöge. nekem a 32 rugalmas. persze csõtengellyel más. meg a 36 nehezebb. de ha ez nem számít, akkor gyerünk. ja, meg asszem az sl-bõl tagcserével lehet csinálni 140es prófétát. de erre azért nem esküdnék.

a 32is csõtengelyes.Most egy 200-as van benne 5.valamennyivel,de belefér egy hosszabb utas is.a súly az nem érdekes,ahová nem megyek fel plusz egy kilóval,oda egy 7kilós karbongéppel sem :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
meg a prófétának állítható a fejcsõszöge. nekem a 32 rugalmas. persze csõtengellyel más. meg a 36 nehezebb. de ha ez nem számít, akkor gyerünk. ja, meg asszem az sl-bõl tagcserével lehet csinálni 140es prófétát. de erre azért nem esküdnék.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

36-nak több a beép magassága is arra is figyelj.

Beraktam a 36-ot,így kb akkora a beépítési,mint a leftyvel.Avval olyan kis filigrán volt,így meg endurógép kinézete lett

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
annyira nem vészes....szerintem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Igen,csak a 36nem túlzás-é?(de).Tudom,hogy elég lenne egy 32 is,de hát az emberi mohóság

36-nak több a beép magassága is arra is figyelj.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

centiben mérve akkor ugye lesz egy elöl 130, hátul 120as bicajod. nem rossz az.

Igen,csak a 36nem túlzás-é?(de).Tudom,hogy elég lenne egy 32 is,de hát az emberi mohóság

ja jobban belegondolva nálam is csak a 6-ik (és még nem láttam a jövö évi konákat , úgyhogy még csúszhat lejebb:))

Ha legalább ilyen lesz a design,mint idén,akkor lehet jó

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Túlzás lenne egy Prophet SL-be egy 36talas 130centin?Vagy inkább egy 32?

centiben mérve akkor ugye lesz egy elöl 130, hátul 120as bicajod. nem rossz az.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sajnálom eladni :D
Annyira nem vészes a KTM ára,de tuti hogy nem a 3. jelölt lenne mostmár,talán a 30. 8)

ja jobban belegondolva nálam is csak a 6-ik (és még nem láttam a jövö évi konákat , úgyhogy még csúszhat lejebb:))

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

szerintem sok. lenne egy brutál merev elsõ részed egy ahoz képest kolbász hátsóval.

ktm köszi. igazából "titkos tartalék" 3.ik jelölt lenne, de asszem nehez is vázként szerezni, meg drága is.

Sajnálom eladni :D
Annyira nem vészes a KTM ára,de tuti hogy nem a 3. jelölt lenne mostmár,talán a 30. 8)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

szerintem sok. lenne egy brutál merev elsõ részed egy ahoz képest kolbász hátsóval.

ktm köszi. igazából "titkos tartalék" 3.ik jelölt lenne, de asszem nehez is vázként szerezni, meg drága is.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Valakinek volt (tán Arpi07, de ha másnak van/volt az is érdekel :)) ktm lycan-ja.
esetleg vmi tapasztalat ?

köszi

Szépen mozog :D
Merevnek is elég merev
Csak a vízszintes/közeli felsõcsövektõl kiver a víz.
Rosszat nem tudok rá mondani,de nem vennék mégegyszer

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
jól sejtem, hogy a 2008-as Kona Stabbe is 30,0mm-es a nyeregcsõ kell?

bence5165604

bence5165604

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
helo.
nemtudna valaki mutatni egy linket ahol lehet rendelni specialized p2-õ vagy p3 vázat?
és érdekelne hogy ha rendelek mondjuk egy cowan vázat az élettartam garis?