kategóriában az AM 3000 D-nél masszívabbat (legalábbis az ideinél (vagy most transmissionnak híják ? sose tom megjegyezni) ) nem sokat fogsz találni.
120-asban meg nem kell messze menni kb a merida one20 a legmaszívabb cucc. ami még hasonló a canyon nerve xc, ghost , ktm lycan, cube ams.
de mindegyiknél merevebb (igaz nehezebb is) a merida.
de a túrás tropikban írtad hogy nem nagyon kedveled az erõsen meredek, köves lejtõket. akkor minek masszívabb cucc ?
én mondjuk mindenesetre egy telócserével kezdeném valami 20-as átütõre. ha kell az útállítás akkor pike-ra. és az nem is olyan drága. ha nem akkor egy átütös recon vagy revelation. vagy a 36-fox float az összebutithaó 160-ról 100 ig centinként.
ha meg atommerev cucc kell akkor pl. igaz 6"-t mozog.
V
természetesen fox 36-al
Trans-Mission most, és tetszene; hajjaj!

No, ami a köves, meredek lejtõket illeti: nekem kifejezettem egy hely nem tetszett, az a bizonyos Szuszogó. De ott van például a "J-hegy pirosa", ami szintén csupa kõ és kihívás - és imádom! Végre már le is le merek jönni rajta - igaz, csak araszolgatva, szép lassan.

Teleszkóp terén az útállítás nem lényeges nekem, a Talas-on is alig-alig használom, szinte mindig 120-on van. Agyalok jó sokat majd még ezen, mi lehetne majd jó, lehet, hogy kérdezek még pár hülyeséget is:) és köszi az infókat! Nem mostani projekt lesz a gépcsere (fully), jövõre sem biztos, hogy belefér a keretbe. Acálvázas merevfarú most jobban izgat, amit csak hobbiversenyzésre használnék és csak jövõre. A terv: vennék egy 1-2 éves, nem túl lestrapált, kb. Deore (nagyon max. SLX, ha tényleg nem nagyon drága) szintû bicajt, amirõl átszereltetnék mindent az acélvázra és abba lenne egy átütõs teleszkóp, 100-as úttal - na ez a terv!