Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

sõt ugyanonnan a támvilla láncvilla összekötés a t.fékoldalon :)

Tényleg :) Piros Stumpi :(

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Valahonnan ismerõs az alsó vázcsõ- fejcsõ csatlakozása
http://bikemag.hu/im..._04-500x295.jpg

arn, bankot robbantottál?

sõt ugyanonnan a támvilla láncvilla összekötés a t.fékoldalon :)

most vagy jól megnézték mit gyártanak azt szóltak hodakában hogy ilyet kéne csionálni nekünk is

vagy hodakában megnézték hogy mit gyártanak ezek ott a szomszédban, aztán azt mondták hogy olyantot tudunk mi is nektek :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Mondjuk most a szkandi Merida mozgatja a fantáziám

Valahonnan ismerõs az alsó vázcsõ- fejcsõ csatlakozása
http://bikemag.hu/im..._04-500x295.jpg

arn, bankot robbantottál?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

akkor le voltam maradva :)

és hogy vált be ( a zajongáson kívûl ) ?

nem maradtal le, mert eddig nem irtam rola. csak mostanra allt ossze - a pattogast kiveve.

tenyleg teljesen mas, mint a pitch - sokkal jobban tudok vele maszni, es aszfalton is megvan az a sebesseg, amit hianyoltam a pitchbol (lock, propedal, etc). 140mm ide vagy oda. a geo itt is nagyon jo, de annyira azert nem balanszirozott a felfuggesztes, mint a pitchen (ott vmit baromira eltalaltak), ill sokkal kevesbe merev. foleg a fox villavall tunik nagyon filigrannak, amit erezni, de szerencsere az iranyithatosagnal kevesbe (biztos a villaszog kompenzalja).

roviden: epp abban jo, amit a pitchbol hianyoltam, es nem sokkal kevesebb nehezebb terpen sem, foleg az en stilusomban :) a pitch tank volt ehhez kepest. jo vele turazni, fitnesszelni is: sokoldalubb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a pitch dobozban, masfel hete van egy stumpjumper (2010 comp).

akkor le voltam maradva :)

és hogy vált be ( a zajongáson kívûl ) ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

asszimetrikus láncvillának mi az elõnye?

Merevebb, a csavaró hatással, valamint az oldalról érkezõ erõhatásokkal szemben.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

van amelyike nem asszimetrikus? vagy mit jelent ez pontosan?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

de most lemaradtam valamirõl ? most pitch-ed van vagy közben lett stumpid ?

a pitch dobozban, masfel hete van egy stumpjumper (2010 comp).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

mennyire? csak lelazitani, vagy full ripityomra szedni? en annyit csinaltam, hogy ami csapagyas, ott csavar ki, a rogzito csavarra kentem zsirt (a muanyagozott menetes reszre nem), igy kevesbe jut be a por, ahol nem, ott meg atkentem a mozgo reszeket is. amikor megkaptam csak vegig ellenoriztem, par tiz kmig nem is volt semmi. kormanyagy csekk, hatso agynal a konuszt be kellett allitani, de kb ennyi. fekeket es hajtomuvet csereltem.

pitchel nem volt semmi sose, de az sokkal masszivabb cucc, mint a stumpjumperem. ott sose volt egy nyekkenes sem (igazabol az egyetlen pattogasmentes vazam volt eddig).

nem voltam ott -pont szabadnapos votam- csak mondta a srác. de csapágyakat is kiszedte. tán még cserélni is kellett egyet, pedig gyakorlatilag új volt.

de most lemaradtam valamirõl ? most pitch-ed van vagy közben lett stumpid ?

Mondjuk most a szkandi Merida mozgatja a fantáziám...De az új Konákat még megvárom.

fullyból csak Anthem vagy Epic.

merida lehet jó is méret. 18-as kb egy centivel rövidebb mint a 19-es kona.

vajon a szkandi kona is asszimetrik láncvilla lesz, meg tapered fejcsõ ? (második vszínû (nem meglepõ módon egy soron készülnek))

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

jól kell választani. és akkor nincs gond a fullikkal sem :)

szervizes srác mondta anno pár stumpi fsr után hogy a specinél célszerû dobozból egybõl full szétszedni a cuccost forgáspontokat, pucolni kenni amit lehet mert ritka ratyin vannak összerakva

mennyire? csak lelazitani, vagy full ripityomra szedni? en annyit csinaltam, hogy ami csapagyas, ott csavar ki, a rogzito csavarra kentem zsirt (a muanyagozott menetes reszre nem), igy kevesbe jut be a por, ahol nem, ott meg atkentem a mozgo reszeket is. amikor megkaptam csak vegig ellenoriztem, par tiz kmig nem is volt semmi. kormanyagy csekk, hatso agynal a konuszt be kellett allitani, de kb ennyi. fekeket es hajtomuvet csereltem.

pitchel nem volt semmi sose, de az sokkal masszivabb cucc, mint a stumpjumperem. ott sose volt egy nyekkenes sem (igazabol az egyetlen pattogasmentes vazam volt eddig).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Mondjuk most a szkandi Merida mozgatja a fantáziám...De az új Konákat még megvárom.

fullyból csak Anthem vagy Epic.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem nincsen eddig több gondom a fully-val mint a merevvel volt.... :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Régen én is idegeskedtem, most meg már lesz@rom, igaz nekem a fék csinálja. Többek között az állandó szerelés elkerülése miatt nem lesz mostanság fullym.

jól kell választani. és akkor nincs gond a fullikkal sem :)

szervizes srác mondta anno pár stumpi fsr után hogy a specinél célszerû dobozból egybõl full szétszedni a cuccost forgáspontokat, pucolni kenni amit lehet mert ritka ratyin vannak összerakva

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Régen én is idegeskedtem, most meg már lesz@rom, igaz nekem a fék csinálja. Többek között az állandó szerelés elkerülése miatt nem lesz mostanság fullym.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Én is aggódtam, mert azt hittem valamelyik forgáspont recseg az Epicen, aztán a hajtómûre terelõdött a gyanú. Szétszedtük bekentünk, de ugyanúgy recsegett....aztán szerencsére jött haver ötlete, hogy hátsó a tartóbakos sor recseg a CK alu kazettatestén. Bingó, egy kis kenés után megszûnt. Pedig már a hajtómûcserén gondolkodtam.

itt tuti, hogy ez recseg, mert ha leoldom a csavart, majdnem megszunik a pattogas. ha erosebbre huzom, akkor jobban. gondolom a csavar rogziti a feszitett helyzetet. mi feszitheti meg az egeszet ezen kivul? szedjem szet ripityomra a cangat? korabban nem csinalta, es nem ugy tunik, mintha a vaz akarna kettenyilni.

biztos megoldható
csak arra gondoltam, hoy az enyém is -mindegyik- csörög zörög recseg ropog nyikorog idönként. csak engem spec pont nem érdekel :)

en megorulok, ha vmi nem flottul mukodik a cangan - ezalol csak a varosi kecske kivetel. azert mashogy allok egy sokszazezres es egy partizezres bringahoz.

serulhet egy vaz a pattogastol?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ennyire remenytelen? amikor legutobb nem foglalkoztam ilyennel, akkor korberepedt a vaz nyeregcsove (egy merev crmo vaz). igy meg mindig azon a velemenyen vagyok, hogy akkor zorog, ha vmi nyomora van.

negy ossztelosombol eddig harom nyekergett vhol - az egyiket tudtak orvosolni.

biztos megoldható

csak arra gondoltam, hoy az enyém is -mindegyik- csörög zörög recseg ropog nyikorog idönként. csak engem spec pont nem érdekel :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én is aggódtam, mert azt hittem valamelyik forgáspont recseg az Epicen, aztán a hajtómûre terelõdött a gyanú. Szétszedtük bekentünk, de ugyanúgy recsegett....aztán szerencsére jött haver ötlete, hogy hátsó a tartóbakos sor recseg a CK alu kazettatestén. Bingó, egy kis kenés után megszûnt. Pedig már a hajtómûcserén gondolkodtam.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

egy jó mp3 player csodákra képes :)

ennyire remenytelen? amikor legutobb nem foglalkoztam ilyennel, akkor korberepedt a vaz nyeregcsove (egy merev crmo vaz). igy meg mindig azon a velemenyen vagyok, hogy akkor zorog, ha vmi nyomora van.

negy ossztelosombol eddig harom nyekergett vhol - az egyiket tudtak orvosolni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

par napja el kezdett pattogni az ossztelos vazam. vegulis a tag egyik forgaspontja csinalja: amikor nyomo terhelest kap, akkor befeszul, es amikor visszahuzom akkor pattanik egyet. attisztitottam, zsiroztam az osszes forgaspontot, probaltam alatetezni, de megszunetetni nem tudtam teljesen - meg ugy pattog a legkevesbe, ha tobb zsirt kap, es lazabban hagyom a csavart.

lenne valakinek mas tippje, hogy mit probaljak meg? baromira elvezem a cangat, de nagyon idegorlo, hogy pattog neha.

egy jó mp3 player csodákra képes :)