Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
commencal mini dh vázat használt már valaki!?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Jaja.
Lassan nekem is.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Feltöltött kép
...azért erre már szinte maszatolni tudok.

Titán :) a kedvenc színem!

Ride everywhere.

.

kovi3

kovi3

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
mi a véleményetek errõl a vázról ?
http://products.scot...2000/218173.jpg

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Feltöltött kép
...azért erre már szinte maszatolni tudok.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na ja. olcsosodik, de a 200-1000 euro kozotti kategoriaban alubol jobban megeri dolgozni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez igaz, ettõl függetlenül átmeneti idõszak tanúi vagyunk.
de nem hiszem, hogy a karbon teljesen leváltja az alut. annak ugyanugy meglesznek a felhasználási helyei, ahogy azért kis szinten de az acélnak is megmaradt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de azt se felejtsd el hogy a fejlodes uteme joval gyorsabb, lehet hogy csucsrajaratni az aluminiumot 10-15ev kellett, a karbonhoz fele ennyi sem fog. Foleg hogy minden "nagy" eleg komolyan veszi a temat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Érdemes karbon all mountain vázat venni, vagy maradjak inkább az alu változatnál?(Cube Stereo) Volt aki azt mondta, hogy a karbont még jobban lehet javítani, mint az alut, nekem viszont ezzel az a fenntartásom, hogy a karbonnál nem igazán látni bele az anyagba, hogy mi történik vele egy esés után, esetleg a felületén kevésbé látszik egy sérülés, mint az alunál és talán alattomosabban el tud törni...Vajon melyik idõtállóbb? A legutóbbi vázam két év után szétrepedt (olvastam ilyet, hogy az alu gyûjti a feszültséget és egyszercsak elreped.) Hogy van ez a karbonnál? Ha valaki hozzáértõ fel tudna világosítani azt megköszönném...

ez még nem lefutott meccs.
a karbon alapanyag és a gyártástechnológia sokat fejlõdik, és szerintem késõbb az lesz a válasz, hogy érdemes karbont venni. a scott már most is ugy gondolja, de vannak még páran, akik nem. én sem.
van ismerõsöm, aki javított karbon vázat használ, de minél fejlettebb lesz ez a technológia, a "kisiparosok" annál nehezebben tudnak majd utánamenni a javításban.
a karbon vs. alu szerintem a régi alu vs. acél vitára emlékeztet, '96/'97 táján keztek el minõségi aluvázakat gyártani a nagyok, addig mindeki az acélra esküdött. szóval most jobb a tutira menni, és egy végletekig kiforrott alu vázat venni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Egyik barátom kettétört egy karbonvázat. Mégpedig úgy, hogy ráesett egy sziklára. Nem magasról, csak ilyen botlásszerûen. Igaz nem tegnap volt.

Ride everywhere.

.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pl ha karbon alsóvcsövet odavered, simán javitható pár réteg karbon szövettel, mig a horpadt alsócsõ tuti repedni fog egy idõ után, meg kevesebbet bir ( sörösdoboz, ráálsz elbir, de ha horpadt összeroskad)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a karbon erõsebb, és stressztûrõbb, mint az alu. ha meg odavered, akkor tök mindegy, hogy alu vagy karbon a vázad. amitõl a karbon tönkremegy, az szerintem egy alunak is betesz.

digo97

digo97

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Érdemes karbon all mountain vázat venni, vagy maradjak inkább az alu változatnál?(Cube Stereo) Volt aki azt mondta, hogy a karbont még jobban lehet javítani, mint az alut, nekem viszont ezzel az a fenntartásom, hogy a karbonnál nem igazán látni bele az anyagba, hogy mi történik vele egy esés után, esetleg a felületén kevésbé látszik egy sérülés, mint az alunál és talán alattomosabban el tud törni...Vajon melyik idõtállóbb? A legutóbbi vázam két év után szétrepedt (olvastam ilyet, hogy az alu gyûjti a feszültséget és egyszercsak elreped.) Hogy van ez a karbonnál? Ha valaki hozzáértõ fel tudna világosítani azt megköszönném...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Csak 4,1-4,3mm-t.
Meg lehet érezni simán.

azért irtam 5-öt, mert igy lehet általánosítani :) és egyszerû megjegyezni.
persze minél nagyobb a tengelytáv (vagy fõleg a láncvilla hossz) nyilván annál kisebb ez a szám
de egyetértek, simán megérezni, még egy fél fokot is a fejcsõszögben.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

centinként fél fokot esik/nõ a fejcsõszög és a nyeregvázcsõszög, illetve 5mm-t emelkedik/süllyed a monoblokkház-magasság

Csak 4,1-4,3mm-t.

tehát az én esetemben (22mm) ez kb 1 fokot ill 1 cm-t jelent. szertinem hazudnék ha azt mondanám, hogy menettulajdonságban ezt nagyon megérzném. ezért ha a vázban nem tesz kárt (??) hagyom így egyenlõre. esetleg addig puhábbra fújva használom a telót (nagyobb beülés..)

Meg lehet érezni simán.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg lehet erezni. es a tul sok sag-gel vigyazz, mert konnyebben utod fel a villat.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

centinként fél fokot esik/nõ a fejcsõszög és a nyeregvázcsõszög, illetve 5mm-t emelkedik/süllyed a monoblokkház-magasság

tehát az én esetemben (22mm) ez kb 1 fokot ill 1 cm-t jelent. szertinem hazudnék ha azt mondanám, hogy menettulajdonságban ezt nagyon megérzném. ezért ha a vázban nem tesz kárt (??) hagyom így egyenlõre. esetleg addig puhábbra fújva használom a telót (nagyobb beülés..)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
2 centi szerintem már nem az elhanyagolható kategória.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Ha egy 100-as villához tervezett vázat (trek 8500) 120-assal használok, az mennyire nem tesz neki jót? a gyári fox magaságga (a2c) 471mm az én rebámé 493mm. vagy ez a 22mm difi még az alhanyagolható kategória? (amint nagyszervízre megy, megy bele egy 20mm-es távtartó, de az még odébb van...)