Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok,

jelenlegi 20"-as vázamat: altes-kind.de – ver 6 » Cube LTD CC 2006 (Messemodell) szeretném egy ilyen 18"-asra cserélni: Cube LTD Race 2010 - Chili Sport kerékpár üzlet és szerviz, Debrecen

A bringák össztömegérõl van adat, viszont a vázak súlyát sajnos nem találtam meg.

Tudna valaki segíteni, milyen nehezek lehetnek?

Köszönöm elõre is!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem a te stílusod szentem. Shoshi Enduro-ját kéne vinned, ha nem lenne olyan töpörtyû.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: ::-40%::09 Merida ONE-FIVE-O HFS-3800D
ezt a vázat próbálta valaki?

36al, saint szettel lenne szerelve, mindenhova feltekerõs,de le is jövõs bringának..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Feltöltött kép

o az amugy. a 17.5" 1760gramm. 40 fontot csak meger? felintegralt Cane Creek kormanycsapaggyal egyutt. Termeszetesen vadi uj :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

vizszintes. cso kozeptol cso kozepig. nekem eleg picinek tunik a 17.5, de haver 174centijevel 15"-os Whyte-ot hasznal, es szerinte a 19" tul nagy.

a kisebb vaz konnyebb is lenne :D

az baromi rövid
mi ez trekking váz ?:)

19-es mképp

nem tudom haverod hogy tud 15-össel. én is 174 vagyok de 15ös vázhoz már eleve barom hosszú nyeregcsõ kéne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

van olcson wheeler vaz, es ugy dontottem veszek egyet. 17.5" 560-as felsocsovel vagy 19" 580.

inkabb 19 ugye? 177cm vagyok atlagos meretu karokkal es labakkal. Az XTC-m is 19-es volt, de most haverom elbizonytalanitott. hatranyulas nelkuli nyeregcso es 90-100mm stucni lesz benne.

19, egyértelmû.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vizszintes. cso kozeptol cso kozepig. nekem eleg picinek tunik a 17.5, de haver 174centijevel 15"-os Whyte-ot hasznal, es szerinte a 19" tul nagy.

a kisebb vaz konnyebb is lenne :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

van olcson wheeler vaz, es ugy dontottem veszek egyet. 17.5" 560-as felsocsovel vagy 19" 580.

inkabb 19 ugye? 177cm vagyok atlagos meretu karokkal es labakkal. Az XTC-m is 19-es volt, de most haverom elbizonytalanitott. hatranyulas nelkuli nyeregcso es 90-100mm stucni lesz benne.

ez vizszintes felsõcsõhossz vagy "valós" csõmentén mért?

ha elöbbi akkor szvsz 19 ha útóbbi akkor 17
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

RAUH-Welt
B E G R I F F

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
használ valaki 09-es speci endurót?
vélemények,tapasztalatok érdekelnek...
köszi
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Ha könnyen akarsz bunnyzni, manualozni, akkor crmo vázat vegyél, olyat, aminek rövid a hátsó háromszöge. Én 196 cm vagyok, nekem pl bejön a dabomb c4, vagy umf steel, esetleg hasonló vázak. Ha 4xezni akarsz, akkor inkább alut vegyél. De minden a felhasználástól függ, ha dirt/street érdekel, akkor érdemes ssezni, azaz csúszópapucsos vázat nézni. 4xre ajánlott a váltó. Ha csak hobbi szinten crossoznál, akkor hagyd a váltót, bár ez pályafüggõ. A polarx nem rossz, de a papucsról jókat még nem nagyon hallottam. Én pl. ilyet vennék:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Giant 14" stp kék
vagy itt van ez:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Author Prokop 4x/Gulyás Misi/
Ezek elég jó vázak, jobbak, mint amiket néztél, fõleg a második; az tényleg baráti ár érte.

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
köszönöm a gyors tippeket! észben tartom vásárlásig! :) gigathx!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a fully és karbon vázak ugyanúgy bírják a nehéz bringást mint a hardtail? Nem tudom, azért kérdezem.
Használtan is vállalnám, csak a legoptimálisabb választást szeretném magamnak!
Ha van olyan tipped ami tuti nem lehet mellényúlás a számomra akkor azt nagyon megköszönném!
(azért az ár nem a csillagos ég sajnos)

karbon felára nem éri meg sztem ha nem akarsz versenyezni

de pl:
BikeFun - MERIDA - Váz - 22" - NINETY-SIX - 2010 - MERIDA VÁZ 2010 NINETY-SIX HFS 3000 D

ha kicsit csapatósabban is szereted

BikeFun - MERIDA - Váz - 18" - ONE-TWENTY - 2010 - MERIDA VÁZ 2010 ONE-TWENTY HFS 3800 D

vagy
ebbe kell vmi jobb rugóstag
Vz 08 Four 18' Kk Fehr - vzak / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK

használtba meg pl :

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Kona Four Deluxe 18" FOX RP2 Alig használt!

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Eladó egy Terek Fuel Ex 7 váz
szintén kicsit többet mozog

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: giant

vagy specialiozed epic, fsr xc. stumpi fsr

ilyenek

persze méretre figyelni

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
a fully és karbon vázak ugyanúgy bírják a nehéz bringást mint a hardtail? Nem tudom, azért kérdezem.
Használtan is vállalnám, csak a legoptimálisabb választást szeretném magamnak!
Ha van olyan tipped ami tuti nem lehet mellényúlás a számomra akkor azt nagyon megköszönném!
(azért az ár nem a csillagos ég sajnos)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Srácok tervezem lecserélni magellan polaris vázamat a télen, de tanácstalan vagyok, segítenétek?
100+ kilót elbíró fõként XC-s tekeréshez keresek jó megoldásokat. A súly miatt a fully kizárva? Karbon kizárva?
Olyan vázat keresek amit csak vázként meg is lehet venni a hazai piacon (esetleg neten)
Mi lehet a legjobb válsztás, már ha van ilyen... thx.

mért lenne kizárva ?
vázként itthon megvehetõ viszont aránylag szûk kör

(kona merida néhány trek modell )

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Srácok tervezem lecserélni magellan polaris vázamat a télen, de tanácstalan vagyok, segítenétek?
100+ kilót elbíró fõként XC-s tekeréshez keresek jó megoldásokat. A súly miatt a fully kizárva? Karbon kizárva?
Olyan vázat keresek amit csak vázként meg is lehet venni a hazai piacon (esetleg neten)
Mi lehet a legjobb válsztás, már ha van ilyen... thx.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Sziasztok!

Dirt-Street-4x-re kellene egy váz, nem vagyok profi, nincsenek nagy igényeim. Legutóbb egy Kona Shred-em volt, 15,5"-ban. A geo-ja nagyon nem tetszett...és nagy is volt.

Most amit kinéztem:

Egy 2006-os csúszópapucsos Polarx Manual, 14,5-ös. Így néz ki: kép/
Az ára is jó, a festés is tetszik, és a Polarx-et is szeretem, de olyan nagynak tûnik, pedig 14,5-ös... Infót nem találtam róla. Szerintetek milyen, a Konánál jobb lehet?

A másik pedig egy 2007-es Hardy 1, kicsit drágábban, 14,5"-ban, de ez már nem tûnik nagynak, jól is néz ki, de a Hardy-kat azért nem szeretem, mert minden második dirt-ös UMF-el jár...

A PolarX-et venném, ha tudnám, hogy kb. olyan érzés kihúzni az elejét, mint a Hardy-nak.
Kipróbálni nem tudom :(

187cm magas vagyok.

A lényeg, hogy könnyen lehessen vele bunny-zni, manual-ozni :)

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts
köszi szépen.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
IS (international standard), mint akkoriban majd minden gépnek

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani hogy a 2006-os Kona Kula Supreme váznak milyen a tárcsafék felfogatási rendszere? (Vagy hogy nevezzem)
Most szeretnék tárcsafékre váltani és ránézésre nem tudom még megmondani. Neten meg nem találtam róla infót.

köszi a segítséget