Mert az egyforgáspontos rendszerek nem tudják kiküszöbölni a tárcsa fék hátsó rész felkeményítõ hatását.
Minél hosszabb az út ez annál jobban érezhetõ.
Vagyis fékezés közben a rendszered nem marad érzékeny.
Pedig ugye pont az lenne az összteló lényege,hogy le tudja követni a talaj egyenetlenségeit.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2010. november 23. - 11:50

Írta 2010. november 23. - 11:42

Igaz. Valamiért õk nem jutottak az eszembe.
Csak elgondolkoztam,hogy miért próbál meg egy csomó gyártó egyre kacifántosabb rugózási rendszereket kifejleszteni és miért nem használják az egyforgáspontos rendszert.
Csak elgondolkoztam,hogy miért próbál meg egy csomó gyártó egyre kacifántosabb rugózási rendszereket kifejleszteni és miért nem használják az egyforgáspontos rendszert.
Írta 2010. november 23. - 02:18

Írta 2010. november 23. - 01:48

Nem tudjátok,hogy miért csak az olcsóbb gépeknél használják az egyforgáspontos rugózást? Nem az olcsósága érdekelne,hanem a technikai oka.
Elõre is köszi.
Elõre is köszi.
Írta 2010. november 22. - 21:59

Amúgy ha jól vettem ki, Firebird-öt is ugyanúgy ajánlják.. bakker tényleg megkéne nyomni már az angolt -.-"
alu az mennyire hátráltat?
Azt tudom, hogy könnyebb, de...?
Acél-t nekem csak azért ajánlottak, mert azt lehet hegeszteni, ha necc van.
Amúgy pofás. Tetszik a geo.
Maxmax a wishlist-en egyenlõre... valaki-nek tapasztalata?
alu az mennyire hátráltat?
Azt tudom, hogy könnyebb, de...?
Acél-t nekem csak azért ajánlottak, mert azt lehet hegeszteni, ha necc van.
Amúgy pofás. Tetszik a geo.
Maxmax a wishlist-en egyenlõre... valaki-nek tapasztalata?
Írta 2010. november 22. - 19:52

havernak van egybe gépként, csak épp nem használja ki így irreleváns lenne megkérdezni a véleményét 
ha bírod az angolt:
Google - commencal maxmax mtbr forum
elsõ találatként kiadott topikokat böngészd.

ha bírod az angolt:
Google - commencal maxmax mtbr forum
elsõ találatként kiadott topikokat böngészd.
Írta 2010. november 22. - 18:19

Commencal Maxmax-rõl még nem hallottam. Valami infót tudtok?
Azok a képek magukért beszélnek
Azok a képek magukért beszélnek

Írta 2010. november 22. - 16:57

Szerintem shredet ne vegyél.
Miért?
Ezért:
meee at home in Sardinia, Italy - photo by matty91arbiter - Pinkbike.com
me.lol:( at river jumps in Ayr, Scotland - photo by Ross666sIdentiti - Pinkbike.com
... at ... in Nowa Sarzyna, Poland - photo by dstreetbiker - Pinkbike.com
Aaron at Budakeszi in Budakeszi, Hungary - photo by HowlerRider - Pinkbike.com
stb...

Ezért:
meee at home in Sardinia, Italy - photo by matty91arbiter - Pinkbike.com
me.lol:( at river jumps in Ayr, Scotland - photo by Ross666sIdentiti - Pinkbike.com
... at ... in Nowa Sarzyna, Poland - photo by dstreetbiker - Pinkbike.com
Aaron at Budakeszi in Budakeszi, Hungary - photo by HowlerRider - Pinkbike.com
stb...

Írta 2010. november 22. - 16:41

Írta 2010. november 22. - 15:28

Ezen lehet segíteni, meg kell nézni a vázat, ami meg át van festve, azt hanyagolni kell. Engem eddig nem húztak be, pedig mindig fénykép+posta kombóval vásároltam. Ellenben ha vennék egy akármit 40 ezerért és 5 helyen repedve lenne, akkor mennék is a feladóhoz. Amiket linkeltem, azokon gyári festék van; és amúgy sem könnyû repeszteni / törni azokat a vázakat. Itthon ennyiért újan nem kapsz ilyen minõségû vázat.
Írta 2010. november 22. - 14:40

Meg van 
Azt gondoltam, hogy alul vannak méretezve... de akkor én nem vagyok tisztába a méretekkel
Hát úgy gyûrném a vázat. 180 még nem megy, fõleg, hogy most 3 éve tekerek újra.
Újat szeretnék... nekem volt egy ismerõsöm aki örömmel festette át a repedéseket, és adta el.
Nekem fóbiám van ez miatt.

Azt gondoltam, hogy alul vannak méretezve... de akkor én nem vagyok tisztába a méretekkel

Hát úgy gyûrném a vázat. 180 még nem megy, fõleg, hogy most 3 éve tekerek újra.
Újat szeretnék... nekem volt egy ismerõsöm aki örömmel festette át a repedéseket, és adta el.
Nekem fóbiám van ez miatt.
Írta 2010. november 22. - 14:04

A tengelyt integrálták a hajtókarba. Pikk-pakk be lehet szerelni, be a két csésze, át a hajtókar majd rá a másik kar.
Én 197 cm vagyok és a a C4 13". Dirt vázak direkt alulméretesek.
Tabletop nem egy rossz váz. Kérdés, hogy mennyire akarod használni. Pl a 981 szétmenne pár hónap 180tól, fõleg ha még csak gyakorlod. Polarxet nincs a baráti körömben, de rosszakat nem hallottam róla, max annyi, hogy a tárcsafék szemek törnek. A másik kérdés meg az, hogy jó-e a használt váz. Ott a shonky vagy a flipper, elég jó vázak, fõleg az elõbbi.
Én 197 cm vagyok és a a C4 13". Dirt vázak direkt alulméretesek.
Tabletop nem egy rossz váz. Kérdés, hogy mennyire akarod használni. Pl a 981 szétmenne pár hónap 180tól, fõleg ha még csak gyakorlod. Polarxet nincs a baráti körömben, de rosszakat nem hallottam róla, max annyi, hogy a tárcsafék szemek törnek. A másik kérdés meg az, hogy jó-e a használt váz. Ott a shonky vagy a flipper, elég jó vázak, fõleg az elõbbi.
Írta 2010. november 22. - 13:48

BTS-est az áráért néztem. Mindenképp átütõtengelyeset szeretnék. Bocs hülye kérdésért de az integrált szó az pontosan
mit is takar ^^?
Mondjuk a prodigy hátsó háromszögét nem vizsgáltam... de a UMF vázak pl ezért nem tetszettek... még sokan emlegetik a polarx-et
de én nem hiszek benne :\ esetleg?
Da Bomb-ról még valamit tudni? pl hogy magyarországon mennyire beszerezhetõ? meg talán az a kérdés.. hogy már nagyon nem
vagyok tisztában a méretekkel. 13" az nem nagyon kicsi? nekem elvileg 14,5"-olos.. vagy 15" nah azt már nem tudom... elvileg scvimm vázam volt. A lábam belelógott a kerékbe. Még azt hozzá teszem, hogy 186~190 cm vagyok.
Tárcsakfékhez nem ragaszkodok, csak a kinézett vázhoz kellett. Kerekem, stucnim, fékem, villám, és fékem is van.
A vázban a monoblokk menet szét kopott és a váz alumínium volt... A monoblokk meg szarrá ment. Szóval ezeket kéne igazán cserélni. Na meg a kormánycsapágy.
mit is takar ^^?
Mondjuk a prodigy hátsó háromszögét nem vizsgáltam... de a UMF vázak pl ezért nem tetszettek... még sokan emlegetik a polarx-et
de én nem hiszek benne :\ esetleg?
Da Bomb-ról még valamit tudni? pl hogy magyarországon mennyire beszerezhetõ? meg talán az a kérdés.. hogy már nagyon nem
vagyok tisztában a méretekkel. 13" az nem nagyon kicsi? nekem elvileg 14,5"-olos.. vagy 15" nah azt már nem tudom... elvileg scvimm vázam volt. A lábam belelógott a kerékbe. Még azt hozzá teszem, hogy 186~190 cm vagyok.
Tárcsakfékhez nem ragaszkodok, csak a kinézett vázhoz kellett. Kerekem, stucnim, fékem, villám, és fékem is van.
A vázban a monoblokk menet szét kopott és a váz alumínium volt... A monoblokk meg szarrá ment. Szóval ezeket kéne igazán cserélni. Na meg a kormánycsapágy.
Írta 2010. november 22. - 11:02

Az tény, hogy csúszópapucsos vázat vegyél, de az a prodigy egy vicc ... olyan gyenge anyagokból készült, hogy pikk pakk széttörik, ha már kicsit komolyabban ugrálsz. Ha elkezdesz forodni, akkor tõböl ki fog törni a hátsó háromszög, irdatlan gyenge egy váz ... tabletop egy fokkal jobb, jóval megbízhatóbb, mint a 981. De pl nekem ilyen van: Da Bomb C4 Reynolds Cro-Mo 2009 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Nem könnyû, de garantáltan hosszú ideig fogom használni. Most csak 40 postával.
Ha csak dirtelsz, akkor felesleges tárcsafék, az más kérdés, hogy a tartósabb felnik többsége már csak tárcsafékes kivitelben kapható.
981 képek:
http://www.bikemaste...y-981-3-250.jpg
http://foto.testbike...4442/2_6589.jpg
TBn egyszerûen tudni kell kiszûrni a normálisabb embereket / véleményeket. Én inkább azokon röhögök, akik a 981et ajánlják.
Ha használt is érdekel akkor tessék:
http://bolha.testbik....php?clid=33491
http://bolha.testbik....php?clid=33566
http://forum.bikemag.../hirdetes-49999
Nem könnyû, de garantáltan hosszú ideig fogom használni. Most csak 40 postával.
Ha csak dirtelsz, akkor felesleges tárcsafék, az más kérdés, hogy a tartósabb felnik többsége már csak tárcsafékes kivitelben kapható.
981 képek:
http://www.bikemaste...y-981-3-250.jpg
http://foto.testbike...4442/2_6589.jpg
TBn egyszerûen tudni kell kiszûrni a normálisabb embereket / véleményeket. Én inkább azokon röhögök, akik a 981et ajánlják.
Ha használt is érdekel akkor tessék:
http://bolha.testbik....php?clid=33491
http://bolha.testbik....php?clid=33566
http://forum.bikemag.../hirdetes-49999
Írta 2010. november 22. - 10:55

ismerõs használja ezt a BTS-t. sokat nem tudok róla, szereti, nem panaszkodott rá.
Írta 2010. november 22. - 08:16

vázban a Prodigy maradjon, hajtómûbõl jó lehet a bts is, esetleg valami shimano integrált....
Írta 2010. november 22. - 02:07

ha egysebire kell akkor keress csúszópapucsos vázat. így megspórolod a láncfeszítõt (és jobb is anélkül)
az a prodigy 9.81 (ha arra gondolsz) messze a legjobb a felsoroltak közül.
(testbikera meg leginkább röhögni érdemes feljárni)
köszi,
ridebike-osok is ezt mondták, hogy testbike-ot ne olvassak

9.81-et néztem nagyon... szóval akkor megéri?
BTS HC PRO vinnél bele?
vagy esetleg valami váz ajánlat 30 és 40 között?
Írta 2010. november 22. - 01:47

ha egysebire kell akkor keress csúszópapucsos vázat. így megspórolod a láncfeszítõt (és jobb is anélkül)
Írta 2010. november 22. - 00:47

Haha
én neten ezt találtam erre gondoltam bts alatt:
Bikepro - BTS HC Pro MTB integrált hajtómû
És dirt-re szeretnék vázat... single-re gondoltam... mondták javaslott lenne már tárcsa fék is.

Bikepro - BTS HC Pro MTB integrált hajtómû
És dirt-re szeretnék vázat... single-re gondoltam... mondták javaslott lenne már tárcsa fék is.
Írta 2010. november 22. - 00:13

BTS HC PRO néven csak porszívót nem gyárt a cég. Mire gondolsz, hátsó agy?
A vázakról meg annyit, hogy attól függ, akarsz-e váltózni vagy sem, és milyen terület érdekel (4x,dirt,street,fr?)
A vázakról meg annyit, hogy attól függ, akarsz-e váltózni vagy sem, és milyen terület érdekel (4x,dirt,street,fr?)