Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
úgy volt, de nem tudok kimenni most amcsiba, és ugye április elejére már kéne valami. lenne egy németországból,jó áron,de csak shermannel kompletten adják. úgy meg nem kell.
most van egy jó lehetõség egy 2005ös dhi-re, ha tudok, élek vele. aztán kipróbálom, ha nem válik be,akkor eladom,aztán veszek geminit.
úgy saccolom,hogy kb. 2 kilóval nehezebb lesz,mint a gemini. de hát valamit valamiért.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Egy-két hét és Vole pontos súlyt tud mondani. Tudtommal 150-es, 12-es átütõ, de ebben azért nem vagyok biztos. De ha megjön a cucc ez is kiderül.

Kona: a fékrögzítés is más lett azt hiszem. Legalábbis lenne mit lefaragni róla!

Rocsi: nem az volt, hogy Geminid lesz?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
cc-s:)

ugyanez még mindig nekem is a kérdésem a gt dhi vázzal kapcsolatban.
illetve még az is,hogy milyen hátsóagy megy bele?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
a Lurdyban már rakják össze a 06-os Konákat, egy telefont megérhet a dolog

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A linkplate lett könnyebb, de az nem túl sok könnyítés..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Igenis Fõmufti!:)

Valaki tudja esetleg, hogy a 2006 Kona s.supreme-k mennyivel lettek könnyebbek a 2005ösöknél?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
na csücskök akkor csetelés OFF ;)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Na, akkor ebben hasonlóak vagyunk. Nekem merevben volt mindig a nagy álmom, de azért a GT felirat mindig prioritást élvez. Bár fullyban az intense az igazi szívem csücske.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a jövõ hétre kiderül. szívesen kipróbálnám, mert mindig a gt volt a szívem csücske. 10 éves koromban fater küldött egy gt bmx-et. rotor,csillagküllõ...én voltam a legnagyobb sztár a játszótéren.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Te is fiam, Brutus? Akkor már leszünk vagy négyen a mezõnyben (ha nekem is úgy alakul), bár Gács Peti, meg Tóth Árpi azt hiszem nem a 2005ös verziót nyírják.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
aha. akkor eddig csak azt hittem,hogy értem a idrive-ot. pedig tényleg lehet,hogy ilyet veszek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

õõõõõõõõõ. nem is tudom. ez így logikusan hangzik. de az it megoldja a hajtásból adódó fölös pogózást is? mert az idrive erre is ad megoldást. de persze lehet,hogy megintcsak tévedek.

na errõl beszélünk :)
azért nem pogózik az i-drive, mert a lánc nem "húzza" a vázat, tekintve hogy a rugóút egész hossza alatt (azaz a hátsórész mozgása közben) folyamatosan állandó a lánc(villa)hossz.
namost az IT-ben bár nem emiatt, de ugyanugy változatlan a lánchossz. a láncvillahossz-t mint olyat ebben az esetben nem értelmezzük.
tehát a kérdésedre a válasz: igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Akkor azert volt a Hayes videoban hogy a szervizkamionban mutogattak a vazat. Nagy fejlesztes, megveszik es aruljak :) Nekik volt penzuk, es ok lattak benne hasznot.
Jobban orultem volna ha a B1 vagy valamelyik vazgyarto viszi piacra de hogy egy fekgyarto... ketsegeim vannak :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A hayes úgy megvette hogy már bele is pakolták a proto Dare-be és elvileg abban lesz elõször kapható..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
õõõõõõõõõ. nem is tudom. ez így logikusan hangzik. de az it megoldja a hajtásból adódó fölös pogózást is? mert az idrive erre is ad megoldást. de persze lehet,hogy megintcsak tévedek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

miért ne lehetne? az it váltórendszer, az idrive meg felfüggesztés.

az egy dolog :D
de - az i-drive lényege, hogy a láncvilla változatlan hosszu maradjon (hogy a lánc ne befolyásolhassa a rugózást), igy a monoblokkházat "rángatja" egy közdarab egy excenterben.
IT: mi éltelme lenne mozogni a monoblokkháznak? eleve 2 lánc van, igy a lánc szintén nem befolyásolja a rugózást, mert ahol a forgáspont van, ott van egy lánckerék. igy végérvényesen a lánchossz nem változik (ezért singlespeed)

most magyarázd el nekem, hogy mégis hogy lenne értelme ;)

vole: a hayes megvette a b1 szabadalmát a váltórendszerre vonatkozóan, állítólag kiviszik taiwanra, hogy nagyban csináltathassák.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
A Hondában is fogaskeréksor van a monoblokk fölötti dobozban. Jó, mert zárt, nem koszolódik, meg a megfelelõ súlyeloszlást is segíti.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

felesleges at it-t meg az i-drive-ot összevenni.
és nem is lehet, ha belegondolsz.
két tökéletesen más koncepció.

miért ne lehetne? az it váltórendszer, az idrive meg felfüggesztés.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Eddig a B1 integralt valtorendszere a legjobb megoldas. Nem agyvalto, hanem rendes fogaskereksor + lanc, de nem a kereknel, hanem a monoblokknal.
Regebben volt rola kep, valamelyik kiallitason mutattak be, de sajnos azota sem kerult sorozatgyartasba. Nem tudom miert, pedig eddig az tunik a legjobbnak.

I-Drive + IT ? Valszeg a vilag legrondabb bringaja lenne :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
felesleges at it-t meg az i-drive-ot összevenni.
és nem is lehet, ha belegondolsz.
két tökéletesen más koncepció.