Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2011. január 19. - 19:32

egyenlõre a marzóval lesz,mert a boxxerhez nem kaptam 10-es olajt..meg a nyakcsõ is necces..
“A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp”
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2011. január 19. - 15:55

en is a boxxert tolnam az orcajaba
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. január 19. - 14:54

Ahogy mondod,a z150 pár cm magasabb tengely-nyakcsõ kezdésig mérve mint a boxxer a legalacsonyabb állásban..
asszem öszerakom mindkettõvel aztán vissza jövök .)
aham,olyaséle lesz..tekerés most annyira úgysem menne,térdszalag rehabot nem hiszem hogy pont ezzel a fajta bringázással kéne orvosolni
szóval a komolyabb tekerések majd tavasztól
asszem öszerakom mindkettõvel aztán vissza jövök .)
aham,olyaséle lesz..tekerés most annyira úgysem menne,térdszalag rehabot nem hiszem hogy pont ezzel a fajta bringázással kéne orvosolni

szóval a komolyabb tekerések majd tavasztól
Írta 2011. január 19. - 14:48

Náááájsz csojsz, Miszter!
Szerintem, ha leméred a Boxit és a Marzót, a beépítési magasságok közti különbség sokkal kisebb lesz, mint a rugóútban lévõ különbség, legalábbis a régebbi szimplavállas Marzók baromi magasak voltak a duplavállas egyéb telókhoz képest. Ez alapján én inkább a Boxit csattintanám bele.
Gondolom, 1 tányéros-terelõs setup lesz, az már úgyis eldönti, hogy a komolyabb emelkedõkön nyeregben jutsz-e fel...
Szerintem, ha leméred a Boxit és a Marzót, a beépítési magasságok közti különbség sokkal kisebb lesz, mint a rugóútban lévõ különbség, legalábbis a régebbi szimplavállas Marzók baromi magasak voltak a duplavállas egyéb telókhoz képest. Ez alapján én inkább a Boxit csattintanám bele.
Gondolom, 1 tányéros-terelõs setup lesz, az már úgyis eldönti, hogy a komolyabb emelkedõkön nyeregben jutsz-e fel...
Írta 2011. január 19. - 13:54

veretõs tekerõs 
dh itthon meg néha marbor

dh itthon meg néha marbor
Írta 2011. január 19. - 13:43

Írta 2011. január 19. - 13:38

szerintem kezdésnek vegyél használtat..nagyon faszás gépeket ki lehet fogni az apróból is ,nem ám ebay meg pinkbike...
sose késõ,tavalyi dirt be voltak 50-70 körüli "taták" akik nyáron azzal szórakoztatják magukat, hogy EU összes bike parkját végigjárják..
M tuti jó neked..
más
reign x lett belõle végül..z150em vagy a 20at mozgó boxxerem tegyem bele? jól érzem hogy kb a kettõ között kéne...de 3. villát nem veszek .)
sose késõ,tavalyi dirt be voltak 50-70 körüli "taták" akik nyáron azzal szórakoztatják magukat, hogy EU összes bike parkját végigjárják..
M tuti jó neked..
más
reign x lett belõle végül..z150em vagy a 20at mozgó boxxerem tegyem bele? jól érzem hogy kb a kettõ között kéne...de 3. villát nem veszek .)
Írta 2011. január 18. - 16:21

Sziasztok!
Már régóta szeretnék elkezdeni DH-zni (kb 14 éves korom óta most 23 vagyok), talán lassan összejön a dolog...
Egyenlõre az informálódási fázisnál tartok, és szeretném a segítségeteket kérni pár dolog megválaszolásban:
-173cm 68-70kg hoz milyen vázméret illk,
-400e huf ot tudok max a bringára szánni neten kona stinky 10 tünt szimpatikusnak eddig, megéri az árát?
- egy totál kezdõnek érdemes egyáltalán ennyi pénzt belevágni az elején, illetve 23 éves fejel nekikezdeni?
-tudtok valami olyan weboldalt ajánlani akár angolt ahol egy kezdõknek dh-freeride témában sok hasznos info van összegyüjtve?
-Bármiféle tanácsot szivesen látnék, kösz elõre is.
Egy másik topicba írtam eredetileg bocs hogy ide is bemásolom ott egy választ kaptam(lent idézettet) amit köszönök, talán itt többen is lesznek.
Stp1: "nekem kb. ugyan ekkora magassághoz M-es Stab van, szerintem jó lenne az M-es méret neked is.
Young Talent és Canyon gépeket 2000-2300euroért tudsz már újonnan is venni, ha belefér még a gyûjtögetés én inkább választanám azt mint egy használtat. "
Megnéztem õket, sajna a keretbõl nem futja egyelõre, a 2010 es kona amit néztem egy 15.5" új(400.000 ért) nem használt de már csak ebben a méretben van ami az ottani oldal szerint mediumnak felel meg, ezért érdekelne hogy ez a magasságomnak megfelelhet-e, illetve megérné-e az árát.
Már régóta szeretnék elkezdeni DH-zni (kb 14 éves korom óta most 23 vagyok), talán lassan összejön a dolog...
Egyenlõre az informálódási fázisnál tartok, és szeretném a segítségeteket kérni pár dolog megválaszolásban:
-173cm 68-70kg hoz milyen vázméret illk,
-400e huf ot tudok max a bringára szánni neten kona stinky 10 tünt szimpatikusnak eddig, megéri az árát?
- egy totál kezdõnek érdemes egyáltalán ennyi pénzt belevágni az elején, illetve 23 éves fejel nekikezdeni?
-tudtok valami olyan weboldalt ajánlani akár angolt ahol egy kezdõknek dh-freeride témában sok hasznos info van összegyüjtve?
-Bármiféle tanácsot szivesen látnék, kösz elõre is.
Egy másik topicba írtam eredetileg bocs hogy ide is bemásolom ott egy választ kaptam(lent idézettet) amit köszönök, talán itt többen is lesznek.
Stp1: "nekem kb. ugyan ekkora magassághoz M-es Stab van, szerintem jó lenne az M-es méret neked is.
Young Talent és Canyon gépeket 2000-2300euroért tudsz már újonnan is venni, ha belefér még a gyûjtögetés én inkább választanám azt mint egy használtat. "
Megnéztem õket, sajna a keretbõl nem futja egyelõre, a 2010 es kona amit néztem egy 15.5" új(400.000 ért) nem használt de már csak ebben a méretben van ami az ottani oldal szerint mediumnak felel meg, ezért érdekelne hogy ez a magasságomnak megfelelhet-e, illetve megérné-e az árát.
Írta 2011. január 18. - 15:13

Nem is értem miért Papa?!hát annyira nem remeg a kezem miatta

beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D
Írta 2011. január 16. - 19:33

hát annyira nem remeg a kezem miatta

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. január 16. - 15:29

Bandi még engem is felhivott a szaros vázad miatt
jó lesz az ;-)
ott álltam mellette:)
és valld be.. alig várod, hogy szétboríthasd az equalizer-t:D
Írta 2011. január 16. - 13:21

A jobb oldalon lévõ összes Focus
FOCUS Bikes: Tapered Headtube
Merida One Twenty
Singletrack | 2011 Merida Bikes Preview
FOCUS Bikes: Tapered Headtube
Merida One Twenty
Singletrack | 2011 Merida Bikes Preview
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. január 16. - 13:15

Anthem X Advanced SL 0 (2011) - Bikes | Giant Bicycles | United States
Cypher 1 (2011) - Bikes | Giant Bicycles | United States
Cypher 1 (2011) - Bikes | Giant Bicycles | United States
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. január 16. - 13:10

Köszi szépen! Igen, tapered fejcsövesekre gondoltam. Bár ilyen nagy vonalakban én is meg tudok említeni párat (scott, giant,) de sajnos pontos típusok kellenének... micsoda igények, mi?
Ha beugrik, vagy összefutsz ilyenekkel kérlek írd meg!

Írta 2011. január 16. - 12:01

Tudtok szélesedõ fejcsöves cc vázakat mondani nekem? Elõre is megköszönöm!
mármint taper ?
némely merida pl, karbon speci, tán trek ha jól emléxem .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 16. - 03:09

Írta 2011. január 15. - 15:52

Bandi még engem is felhivott a szaros vázad miatt 
jó lesz az ;-)

jó lesz az ;-)
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. január 15. - 14:47

köszönöm a tippeket, ötleteket, úgy néz ki, hogy a Ransom lesz a befutó. a tag miatt nem aggódok, dhx air-t megtuningolva az rp tagok kamrájával tökéletesen mûködik(mtbr-en olvasgatva..).
egyébként 2 esélyes Slayer-t találtam még, ~230 ill. 190ezres áron, elõbbit a 2009es évjáratból(már nem Kanadából) dhx air-rel, utóbbi 2008as, tag nélkül.
átmenetileg biztosan a vanilla marad, de ha nem lesz túlságosan orraesõs, akkor valószínûleg marad is. éés ha minden jól alakul, 2-3héten belül már egyben lesz(koppkopp).
egyébként 2 esélyes Slayer-t találtam még, ~230 ill. 190ezres áron, elõbbit a 2009es évjáratból(már nem Kanadából) dhx air-rel, utóbbi 2008as, tag nélkül.
átmenetileg biztosan a vanilla marad, de ha nem lesz túlságosan orraesõs, akkor valószínûleg marad is. éés ha minden jól alakul, 2-3héten belül már egyben lesz(koppkopp).
Írta 2011. január 14. - 22:59

Cyclocross és országúti vázak között milyen érdemi különbség van.
Pl ha egy cyclocross vázra épített bringával indulnék országúti versenyen akkor milyen hátrányom lenne a többiekkel szemben.
Elsõsorban egy edzõbringát szeretnék, amivel alkalomadtán elindulnék egy-két amatõr kupafutamon (eddig csak montiztam)
Jõvõ télen pedig Cyklocross-oznék vele némi átalakítással.
Pl ha egy cyclocross vázra épített bringával indulnék országúti versenyen akkor milyen hátrányom lenne a többiekkel szemben.
Elsõsorban egy edzõbringát szeretnék, amivel alkalomadtán elindulnék egy-két amatõr kupafutamon (eddig csak montiztam)
Jõvõ télen pedig Cyklocross-oznék vele némi átalakítással.
Írta 2011. január 13. - 12:02

Annyiból már Ibis Mojo-t is meg lehet oldani
Majd jövõre!

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"