Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
csodálom türelmetek...

mongoose fairlane bár ne mleátom jól a fejcsövet szal lehet valiant is vagy mi..

enduró,freeride

hölfelé is tekersz,meg lefelé is tudod neki adni az ívet,nem kell félteni.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
Milyen típusú az amit a logóm ábrázol?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a kerékméret egyezik, és egységes.
26'.
és van a magasságfüggõ méretezés, mely a váz méretét szabja meg.
a nyeregvázcsõ magassága (és ezzel egyben arányosan változik a felsõcsõ hossz is)

tehát ez a montenbájkok jellemzõje.

illetve van pár kivétel.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
türelem...

a kerék és vázméret nem feltétlen van összefüggésben egymással

a montik kerekeinek átmérõje 26' (bár ettõl is van eltérõ, "egyéniség vagyok" kerékméret, de ezt hagyjuk)
és ott a vázméret, mert mégsem vagyunk mind egymagasak, kb 14'-tõl 23'-ig, de ezek mind 26'-os kerekeken futnak
szóval 14' és 23' között keress vázat a magasságodnak és a felhasználási területnek megfelelõen (nekem pl. 16'os váz van zúzni, 19'-es maratonozni)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Felteszem még egyszer a kérdést:

Te most szórakozol?

:chin:

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
Kösz ez kielégítõ válasz volt.
De vajon miért nem egységes a kerék- és a vázméret??

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
De náluk aztán nem is a CC van a menüsor elején. Bár abból is csinálnak jóféléket.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Félreértettél. A "minõségi" szó nem az anyagra, hanem a gyártókra, illetve az egyes modellekre vonatkozott. Nem voltam egyértelmû.

de értettem. én nem írtam jól...de pont a minõségi gyártók /pl santa cruz, intense, tán ellsworth ? / .palettáján fordul elõ , gyakrabban a 6000-es alu.
szal sztem lehet annak anyagi oka is hogy a 7000es az elterjedtebb....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nem feltétlen attól minõségi, csak a 6000 est mindenképp hõkezelni kell hegesztés után , az meg úgy macerásabb, és drágább..(azért pl a giant xtc vázak sem szarok)....de attól hogy 100 kiló valaki azért elég széles a választék...én mikor kezdtem 115 kiló voltam és +vettem az elsõ utamba kerülõ konát.....
szal az extrém könnyû cuccokon kivûl (de azok úgyis q.drágák)sztem bármelyik, aránylag minõségi cucc bírni fogja....

Félreértettél. A "minõségi" szó nem az anyagra, hanem a gyártókra, illetve az egyes modellekre vonatkozott. Nem voltam egyértelmû.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

CC-ben uralkodóak a 7xxx-s ötvözetek, fõleg a minõségi daraboknál/gyártóknál. A súlyod nem jelent problémát ebbõl a szempontból. És általában súlyban is kedvezõbbek a 7xxx-s vázak.

nem feltétlen attól minõségi, csak a 6000 est mindenképp hõkezelni kell hegesztés után , az meg úgy macerásabb, és drágább..(azért pl a giant xtc vázak sem szarok)....de attól hogy 100 kiló valaki azért elég széles a választék...én mikor kezdtem 115 kiló voltam és +vettem az elsõ utamba kerülõ konát.....
szal az extrém könnyû cuccokon kivûl (de azok úgyis q.drágák)sztem bármelyik, aránylag minõségi cucc bírni fogja....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Az összeszerelve kapható MTB-ok 26" méretûek szoktak lenni, csak nem összteleszkóposak. Pont akkora kell nekem.
Nem tudom mekkorákat szoktak ebbõl gyártani. A Mali árlistáján a mellettem látható Mongoose vázból 18" a legnagyobb. Szerintem ez egy vicc, hát hol kapsz 18"-os kereket?

akkor elmondom szépen sorjában, hogy értsed.
attól, hogy az összeszerelve kapható tárgyakra amikre azt mondják "montenbájk" azt is szokták mondani, hogy 26"-os, az azért van, mert a kerekének a mérete 26"-os, azaz az általánosan standardnak elfogadott montis méret.
ettõl teljesen független a vázméret, amit már a fentebb is emlitett módon a középcsapágyház közepétõl a nyeregvázcsõ tetejéig mérünk mm-ben, majd osztjuk 25.4-el, igy megkapjuk ich-ben (vagy coll, ugyanaz)
tehát a mali katalógusban levõ 18" váz az tulajdonképpen teljesen normális váz, átlagos embernek pont jó is. és meglepõ módon éppen 26"-os kerekek mennek bele (persze elfér kisebb is, meg némi tûréseel nagyobb)
remélem érthetõen fogalmazok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
köszi az infokat!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Persze 100 kiló felett ne a legkönnyebb vázat vedd, valamelyik régebbi mag-ban Thy írta le, hogy kb milyen könnyû vázat érdemes venni bizonyos súlyú embereknek.
Emlékeim szerint 100kg felett 1600-1800 grammosat ajánlott, de aki elõkeresi az pontosabb lesz.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
CC-ben uralkodóak a 7xxx-s ötvözetek, fõleg a minõségi daraboknál/gyártóknál. A súlyod nem jelent problémát ebbõl a szempontból. És általában súlyban is kedvezõbbek a 7xxx-s vázak.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Rossz a kérdés. Általában a különbözõ felhasználási területek függvényében választják a vázgyártók a klf. ötvözetû csöveket.
Mire kell a karika?

cc-re és gondolom fontos hogy több mint 100kg vagyok

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

melyik a jobb a 6061-es vagy a 7005-ös aluváz?

Rossz a kérdés. Általában a különbözõ felhasználási területek függvényében választják a vázgyártók a klf. ötvözetû csöveket.
Mire kell a karika?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
melyik a jobb a 6061-es vagy a 7005-ös aluváz?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A középcsapágy középpontjától a nyeregvázcsõ tetejéig mérjük, Ha 2,54-el elolsztod, megkapod a vázméretet collban.

Ja meg egyféle bringába lehet akár kétféle kerékméretet is tenni, pl 24/26os kombó.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Az összeszerelve kapható MTB-ok 26" méretûek szoktak lenni, csak nem összteleszkóposak. Pont akkora kell nekem.
Nem tudom mekkorákat szoktak ebbõl gyártani. A Mali árlistáján a mellettem látható Mongoose vázból 18" a legnagyobb. Szerintem ez egy vicc, hát hol kapsz 18"-os kereket?

te most viccelsz ?

azt gondolod, hogy egy 18"-os vázba 18"-os kerék jó? ha igen, akkor elárulom: nem. Az , hogy egy váz mondjuk 20"-os, a méretét adja meg a váznak, hogy honnan mérjük, azt majd az okosok megmondják. de abba is 26"-os kerék kell, ugyanúgy, mint pl. egy 18"-os vázba!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nekem 17'
és Samsung
majdnem sík!