Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Milyen árkategóriában...hisz a határ a csillagos ég...:D

Tomex

Tomex

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Mint nem hozzáértõ kérném tanácsotokat. Milyen vázat és telót ajánlanátok még amatõr, nem nagy ugrálásokra... A probléma az, hogy télen 90 kg-ra híztam és 80 alá nem nagyon fogok menni :) Tehát valami olyan kéne, ami nem törik össze...
Elõre is thx

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
A swinger biztosan kapható (sõt tavaly volt valami csere akció is, amiben a lepukkant german:a tagot ócsóért új swingerre cserélte a merida), a DT-t még nem tudom biztosan, de szerintem az is.[/quote]

A Dt csak a carbonokban van ami szintén kevesebbet mozog! Nem?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Hát, mivel a rugóstagok méretei nem nagyon változtak ez az 1:1 kb addig volt érvényes, amíg csak sima mission vázak voltak és azokon volt 65mm-es rugóút opció. Ott ez igaz volt, de a hosszabb rugóutas LRS vázaknál már más az áttétel trans missionnél már kb 1:2. Bár szerintem 120mm-hez még ez is elég jó.

A swinger biztosan kapható (sõt tavaly volt valami csere akció is, amiben a lepukkant german:a tagot ócsóért új swingerre cserélte a merida), a DT-t még nem tudom biztosan, de szerintem az is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tudom, hogy mit lehet tenni bele _elvileg_ de hogy az kapható-e itthon, meg mennyibe fáj, az a lényeges ;)
égi 80-as ilyen meridák 1:1-ben nyomták a tagot asszem, vagy valami ilyesmi volt a kamu duma, azért kérdem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Rob,

a trans mission 115-120mm-t mozog. Az 1:1 arány azért túlzás. 60mm-t mozog a rugóstag a 115mm-hez. Késõbb rakhatsz bele Swinger 3way-t, és idén van már DT SSD lockolható tag is hozzá, persze mind speciálisan az LRS-hez való méretben. Arra vagyok kíváncsi, hogy pl a speci Epic Fox tagja jó lenne e bele. A két váz himbarendszere nagyon hasonló...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
keveset bicikliztem vele, de imádtam :D tényleg csak akkor mozgott alattam, ha nagyon muszáj volt.

merida trans mission german:a taggal. tesztelték ezt az ujságban? mintha ugy emlékeznék, de nem találom.... jó ez nekem? igazából 130-150 mm kellene. meg mekkora az áttétele? ennek is még 1:1 mint a régieknek? tehát rugóstag csere abszolut felejtõs a késõbbiekben?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
sziasztok
Giant NRS2 vázzal kapcsolatban kérdeznek
használ/használt már ilyet vki és mi a tapasztalata?
a sógoroknál vagyok és sajna nem tudok utánanézni,meg persze a tapasztalat érdekelne

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Szerintetek a képen látható C adat felsõcsõ hosszt vagy vizszintes felsõcsõhosszt jelent(az ábrán vizszintesnek van jelölve, de mellé sima felsõcsõhossz van írva)?

http://www.wheelerwo.../GEOMETRIES.pdf

A saját vázammal összehasonlítva szerintem az ábra hibás, a szöveg van rendben, és rendes felsõcsõhosszról beszélünk, különben nagyon rövid lenne a gép. (remélem nem kevertem össze)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintetek a képen látható C adat felsõcsõ hosszt vagy vizszintes felsõcsõhosszt jelent(az ábrán vizszintesnek van jelölve, de mellé sima felsõcsõhossz van írva)?

http://www.wheelerwo.../GEOMETRIES.pdf

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ott is 26"-nak írják a méretet.
Egyébként nem kell ilyen drága DH, csak egy olcsó, a képemen láthatóhoz hasonló modell. Nem tudom, azt hogy hívják.

mennyi idõs vagy, 10? azért ne haragudj, de valami alap tudást illene összeszedni az internetrõl vagy újságokból, mielõtt butaságokat kérdezel. kezdd például azzal, hogy végigolvasod ennek a fórumnak a vonatkozó témaköreit....
a képeden látható modell nem "olcsó" hiszen 130 ezer forintba kerül.... (csak a váz maga, nem a komplett kerékpár)

és azért van többféle vázméret, mert az emberek nem egyforma magasak. meglepõ ugye? nagyobb embernek nagyobb váz kell.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
és nem csak ott.... hanem más márkanév alatt is.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ez egy érdekes váz, de nem biztos, hogy jó is:
http://www.tokenprod...ts.php?pc1id=12

Hmm ugyanilyentet láttam a tojváni katalógusban ... :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ami az avatarodban van, azt egy mountain-bike váznak hívják. és ilyet végy! egy mtb vázat.
bonyolult mi?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Már megvan, milyet akarok, csak biztos akartam lenni abban, hogy nem gyerekméretet választottam ki.

ha megvan milyet akarsz, akkor miért érdekes, milyen váz van az avatarodon?
egyre szebb a sztori ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Ott is 26"-nak írják a méretet.
Egyébként nem kell ilyen drága DH, csak egy olcsó, a képemen láthatóhoz hasonló modell. Nem tudom, azt hogy hívják.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ez egy érdekes váz, de nem biztos, hogy jó is:
http://www.tokenprod...ts.php?pc1id=12

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Már megvan, milyet akarok, csak biztos akartam lenni abban, hogy nem gyerekméretet választottam ki.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
czpetike: venni akarsz valami vázat ugye?
akkor inkább ezen a vonalon kéne elindulni.

Mennyi pénzed van az ügyre? (mondjuk vázat tekintve?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Azt tudom, hogy Mongoose Valiant, de trekking, cross country, vagy mi?
Erre akartam kijukadni.