Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

neked kell? felejtsd el :D

Lehet, de filózok, hogy mi kéne közepes/közepes vagy maszkulár/maszkulár :D
De mégis mi a baj a demo8-al?:D
OFF: majd fussunk már össze valamikor, mert kipróbálnám az SX-et, hátha.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
neked kell? felejtsd el :D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

nem átütõs

És csavarodik is?:D
Mert azt tudom, hogy nem az, de tudtommal elég merev így is.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nem átütõs

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

De azt hiszem én leszek az utolsó aki rábeszéllek erre! :Ð

Valami negatívum a nyolcassal kapcsolatban?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
beleszaladtam a nagypofonba... :P

de szerencsere o nem erre gondolt...

Bighitnek nagyon tettszett még az ösrégi váza ahol csak egy lengõkaron volt a hátsó ,de az meg nagyon tekeredik s szerintem már nem is kapni ,meg azon nincs fsr :-)

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Bighit Sport
http://www.specializ...t/bighit_sport/

Igen ez magas labda volt! :)

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

mutass nekem olyan bighit [vagy akarmi specialized ossztelos vazat] ami nem fsr...

Bighit Sport
http://www.specializ...t/bighit_sport/

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

egyetlen bajom van vele ,hogy ha nem vigyáz az ember és túlságosan letolja az ülést veszélybe lehet a túlfolyó szelepe

A Nyeregcsõ csövének a végén van egy stop, ami megakadályozza, hogy túlságosan letold a nyeregcsövet. Ennyivel is jobb a demo 8! :)

Feltöltött kép

[FONT="]De azt hiszem én leszek az utolsó aki rábeszéllek erre! :Ð[/FONT]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mutass nekem olyan bighit [vagy akarmi specialized ossztelos vazat] ami nem fsr...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
én big bettyvel biciklizek most nagyon bejön 26X 2.4 es ,és túrára is ezzel megyek kicsit fárasztóbb de én szeretem ha van egy kis lefelé akkor nem kell fékezni és felütni is nehezebb.Néztem még cannondale vázakat is de túl robosztusak,a demóban az még bejön hogy relatív alacsony a felsõ csõ és ezért a néha rászorulós csajos leszálássok is jól kivitelezhetõk.egyetlen bajom van vele ,hogy ha nem vigyáz az ember és túlságosan letolja az ülést veszélybe lehet a túlfolyó szelepe,mondjuk megfordítható a teló lefele de,a demo 9 nek olyan sürû a váza teló környéken hogy nehezebb enne a finomállítás.Bighitnek nagyon tettszett még az ösrégi váza ahol csak egy lengõkaron volt a hátsó ,de az meg nagyon tekeredik s szerintem már nem is kapni ,meg azon nincs fsr :-)

nekem olyan ismerõsöm van aki 24 est használ demoban hátul.de szerintem én is 26 ost rakok bele csak gondoltam megkérdezem hogy érdemes e.Max a stabilitás miatt de ahogy belegondolok ha tekerésre is akarom használni,mert megyünk a pilisbe is meg börzsönybe akor jobb a 26 os.Ha most hülyének néztek minek megyek demoval ccni,azért mert inkább szenvedek egy picit felfelé hogy aztán élvezhessem a lefelét ,meg én olyan vagyok ha valahol hegyekben megyünk és meglátok egy rázósabb lefelét akkor szeretem dhra váltani a figurát úgy hogy nem rázzódik szét a kezem meg az izületeim.

Life Is Just a Big Ride :angel:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem a hitec vázban annyira kevés a sárférõhely, h egy ballonosabb 26 x 2.35-ös külsõ már majdnem beleér a támvilla merevitésbe, szal nekem is csak azért van 24-es hátul. na meg most a 2004-es bighitbe szintén az kell. bár sok hátrány közt az egyik legnagyobb az h nehéz rá minden szempontból jó külsõt találni. kivéve az irc kujo dh mert az nagyon király kis gumesz 24 x 2.35-ös méretben is nagyon tapad és még a sárnak is van helye. de ez off, szóval ha nélkülözhetõ akkor 24-es kerék delete még az emlékezetbõl is. max dirt v street fehasználásra. (vagy h 3.0-s gumit akarsz, de az meg mire jó)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Demoban szinte senki se használ 24-est, biztos nem véletlenül.

DÁREN azzal nyomta az elsõ évben, de hülyén is nézett ki vele.:)
Egyébként mivel manapság a kisgép a menõ frírájdra, nem pedig a kiskerék, így érthetõ, hogy miért nincs.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Szerintem is street kivetelevel felejtos a 24-es kerek. Senki sem hasznal 24-est freeridera.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
24-es kereket streetet leszámítva el kell felejteni, fõleg össztelós bringákban.
(tavalyig a bighit ez alól kivétel volt, nem követendõ példa)
idénre szerencsére ezt a hibát korrigálták...
az az "nem annyira" nagy különbség pedig eléggé nagy, az állítástól majd' 2 centivel emelkedik meg a monoblokkházmagasság, sokkal meredekebb fejcsõ, etc.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
még nem mentem demóval sajnos, de állitólag nagyon alacsony. a fogason is látok néha és tényleg. nemhiába dh versenygép :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Demoban szinte senki se használ 24-est, biztos nem véletlenül.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha csak hátra teszel, akkor a hátulja megül, alacsonyabban lesz a súlypontod, de a fejcsõszög is laposabb lessz. ha nagyon meg akarod ültetni, akkor elöl-hátul 24-es kerék, csak akkor könnyebben leakad az eleje a kis kerék miatt.
de a big hiten is két állása van a tagnak, csak szerintem annyira nem nagy a különbség mint pl a demón. ha mégis zavar, akkor ugyanakkora úttal rendelkezõ tagot vegyél, csak kisebb beépitési hosszal ill szemtávval.
most jut eszembe, h az idei elõti bighitekbe, alapból 24-es kerék kell hátra, szal azoknak gondolom alapból olyan geójuk van. egy 2005-ös bighit az szép és jó váz, meg többet lehet állitgatni is

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
meg tudná valaki erõsíteni hogyha bighitbe rakok 24 es hátsót akkor alacsonyabban lesz mint a demoba a 24 essel a canga?

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
megvan mostmár értem,az az extra az fsr ben hogy a lengõkarban nem azon a száron van a konzol ami a középcsapágynál kapcsolódik hanem egy független száron ami a kerék felfüggesztésével kapcsolt.Csak mivel a bighiten ez úgy van megoldva, hogy az alsó lengõkar egy forkáspontal meg van szakítva,ez megzavart mert a demon van egy belsõ forgópont is amin a telóvan,de gondolom ez csak az oldal írányú terhelés miatt van így megerõsítve,javítsatok ki ha nem így van.

És Pali kj tõled elnézést kérek ,hogy így akadékoskodtam.
tamaska köszi a fejmosást.
igaz kb már 40000 km letekertem amióta komolyabban biciklizem de az össztelósokat csak 3 éve használom.