Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2006. August 27. - 11:03

...találtam az apróban egy nagyon jó ajánlatot számomra!
egy nagyon megkímélt 2005-ös Stuffról lenne szó, 17"-os méretben, amit 20 ezres árban meg is kapnék, ráadásul kapnék hozzá kormánycsapágyat, nyeregcsövet és nyeregbilincset!
egy 13-14 kg-os bicót akarok kihozni belõle amivel fõként terepen szeretnék lefelé nyomulni, de felfelé is szeretném vele tartani a temópt a grammániás CC-s haverjaimmal! Edzõgépnek szánom, amivel fel és lefelé is edzeni akarok...
erõs kerék, fék, váz, villa és egy közel 70 cm-es hajlított kormány...
nagyjából ennyi lenne az egész, de szerintem olyan fog válaszolni aki ismeri már a szitut...
vagy maradna a '06-os Polar-X Superman 16,5"-os méretben...
könnyebb és jobban kezelhetõ, az elejét is könnyebben lehet kiemelni...
viszont 0,5"-al kisebb, tehát lehet hogy nehezebb lenne megtekerni...
Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Tegyük hozzá hogy azért mégis egy új és egy használt vázról van szó. De szerintem hiába a dirt váz, 17"-ban nemhiszem hogy annyira küldte volna a gazdi, és a képek is maguikért beszélnek...
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Posted 2006. August 27. - 10:25

Csak úgy tûnt NS Bitch eléggé speciális váz.
Posted 2006. August 27. - 00:13

hol tudják õk hogy mien egy dh/fr túrázni!! régiszépidõk

Mick,acél anyibol jobb lesz lefelé hogy nem ráz talán anyira,mivel az acél kevésbé üvegszerûen merev!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. August 26. - 22:38

A ribanc asszem csak baromi kicsiben (14" talán) van, szal azzal hegyre menni...
hegyre vagy hegyen?
mert elöbbi a kellemes rossz, vagyis túléli, valahogy el kell jutni oda, max nem ezerrel megy.
utóbbi meg teljesen jó, semmi jelentõsége mekkora, a geo a lényeg!
jól látom hogy kezdenek elk*rvulni az emberek, hogy pár kilcsi nem ideális gépen való tekeréstõl ennyire be van mindenki ijedve?!
de ez csak mostanában jött elõ. mi történt itt? lemaradtunk valamirõl?
Posted 2006. August 26. - 22:33

A ribanc asszem csak baromi kicsiben (14" talán) van, szal azzal hegyre menni...
Armstrong is kiállva pörgetett néha, kis edzés és menni fog az;)
Amúgy szerintem várd meg a jövõ évi modelleket (már amelyik cég nem mutatta be a 2010-es modellt is) és hátha ott találsz olyat ami kedvedre való, és talán méretben is okés.
"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Posted 2006. August 26. - 22:32

Posted 2006. August 26. - 22:28

Posted 2006. August 26. - 21:04

Posted 2006. August 26. - 20:56

kössz.
Posted 2006. August 26. - 15:29

Posted 2006. August 26. - 12:56

de neki olyan gép kell ami fõz-mos-takarít, és még a szemetet is leviszi. szerintem hadd csinálja.
Posted 2006. August 26. - 12:53

nekem is hasonló nyavajá volt,hogy lehessen haladni is vele,meg azért lefele se maradjak le.akkoriban még nem tudtam hogy van olyan hogy enduro 01-02körül
aztán rájöttem h a junior t tök fölöslegeges,aztán az egsz gépet eladtam.
lett belõle egy scott octane dropoffal majd ivel nem volt valmi jó alám egy z150fral,könyû kerekekkel,viszonylag könyû hmû kormány stucni setuppal volt ~16-17kilõ körül,amiböl a villa volt 3...
aztán ment a scott(imádtam)és keresgéltem egy jól tekerhetõ gépet lett végül ez a giant az ediggi fölszereltséggel most is kb 16-17 kiló,de mivel van elöl 24-36 tányér lehet vele nyomni föl is,igaz nem könyû,más mint egy cc gép,de geot még az etával lehet vidámítani fölfelé.lefelé meg a 150/170 mindenre elég...
a szar szögek miatt meg vagy a hátad vagy a térded fog megfájdulni,de akkor majd gondolj azokra akik írtak eddig hogy mit rakj öszse..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. August 26. - 12:18

ha gondolod tudok alkatrészeket olcsón. (tudom h nem apró).
ja, apro.bikemag.hu
Posted 2006. August 26. - 12:12

Posted 2006. August 26. - 10:19

karboncuccok...
egyszerûen féltem a bringámat... nem akarom elhasználni a pehelykönnyû alkatrészeket és ezért lefelé is óvatosan kellett eddig mennem, nehogy elXarj*ak valamit.
ezzel viszont ha nyalok egy jó nagyot, vagy belesodródok egy vízmosásba vagy gödörbe, nem kell félnem hogy elhajlik majd a kerék, nagyot b*asz*d*k a teló, a "mûszerfal" megsérül amikor 2X megpördül a járgány, esetleg letört róla valami... bármi lehet...
a vázat 1 hónapon belül megveszem, viszont tárcsafékestõl meg telóstól olyan április körül lesz meg az egész..
de amint meglesz a vázam, fogom tudni használni, mert vannak rá cuccaim..
de a teló és a fékrendszer kiépítése még egy olyan 200 ropi lesz...
Posted 2006. August 26. - 10:05

Posted 2006. August 26. - 09:10

de ha mégis össztelós, akkor valami platformcsilis tag, hozzá való teló, könnyû kerekek stb. karbonkormány + nyeregcsõ stb stb, ahol érdemes ott könnyiteni, és kapsz egy 15 kilós össztelós mindenre majdnem jó am/enduro bringát. igaz nem olcsó, de minden benne van olyan szinten ami neked kell.
szerintem
Posted 2006. August 26. - 08:53

Posted 2006. August 25. - 23:40

thez: maradjunk annyiban hogyha kész lesz, akkor megbombázlak
benneteket 1-2 képpel... max jót röhögtök azon hogy mi lett belõle!
én meg szívok egy nagyot!
így lesz:D
gyári px is tekerhetõ, de nem tartható az a tempó melyet más cécósok nyomnak.
Posted 2006. August 25. - 23:37

benneteket 1-2 képpel... max jót röhögtök azon hogy mi lett belõle!
én meg szívok egy nagyot!

és az "egyvégtagos" trükkök kilõve! kivéve a tökönülés! az nekem úgyis megy:)
X-up, manual, bunny-hopp
....bezártam....