Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Reba Team telóm van. 85-re le tudom rakni. Egyébként is ezen használom. Nagyon elgondolkodtam. Az ára miatt tetszik jobban, mint a Specialized. Ez azért mégiscsak egy 400 ezres váz. (sznobság rlz)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tigris! Arról a vázról, amit linkeltem van valami info. A gyári adatokat tudom, de ha esetleg lenne valimilyen tapasztalat. Megéri?

ha elég a 6 centi rúgóút, meg a 16-os váz.....anyagába nem lehet belekötni, súlyába se nagyon, 8 centis telóval az igazi cc-geó....persze a rebától se lesz semmi baja :) nem kerülne ilyen qrva sokba már lenne nekem is, bár mondjuk annyiért nem drága, és nem lesz belõle sok az országban...

bár 250 ért elgondolkédnék a 05-ös epic vázon, de ha azt mondod az m-es nagy akkor persze nem.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Tigris! Arról a vázról, amit linkeltem van valami info. A gyári adatokat tudom, de ha esetleg lenne valimilyen tapasztalat. Megéri?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

szigorúan utóbbi a kettõ közül.
de ezzel a tekerhetõ és könnyû bicikli esélyét 100%osan megölted.
kitaláltad már mire kell?:)

Köszi!
Tudom hogy az nem egy tekerõs masina,de most a pxel elvagyok,kistárcsa,könnyûkerék,vigyorgós nagytúra :)

Még esetleg egy 02es bighitet találtam,szintén olcsón.
csak valahogy a 24es kerék nekem furcsának tûnik.

Amúgy lejtõzõs gépnek kéne majd ami lessz,mert öszvér biciklit olcsoból nem lehet öszerakni.Sxtrail+66 lett volna,de nem lessz anniy pénzem.
Szal marad a px,meg lessz egy "nagygép" mellé.Aztán ahoz kéne valami váz,ami mozog is,de nem túl drága ~200alatt,nem feltételn uj.Szal letettem az enduró nagyösztelósrol..

Vega egészen szinpatikus!
Meg amig nem lessz duplavállas még a z150is beleférne egész normális geo melett.

Akinek volt írhatna róla..

Az Azonical nem azonos 100%ig ugye?Mtbr egész jókat írnak róla,szal nem lehet olyan rossz..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
szigorúan utóbbi a kettõ közül.
de ezzel a tekerhetõ és könnyû bicikli esélyét 100%osan megölted.
kitaláltad már mire kell?:)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

Na tessék!
Akár be is tudom szorítani a keretbe.:)
http://apro.bikemag....ct=37466&cat=15

szép kis váz!!

ujabb vázagyalós kérdés

ajánlottak egy szinte zsír uj merida stormbringer meg egy vegát/umfet.
Mondjuk baromi ocsó mindkettõ,szal az ár ami leginkább vonzóvá teszi ezeket.
Tapasztalat ezekrõ?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Na tessék!
Akár be is tudom szorítani a keretbe.:)
http://apro.bikemag....ct=37466&cat=15

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
off

probaltam terralogicos foxot

perverz egy dolog.

on
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

a legrosszabb dolog amit az ember tehet hogy elad egy foxot....:) és még fejet falba verõs szmájli is.....

próbálj egy terralogicos leftyt (mert olyan is van ám!)... de még inkább egy tpc-st. soha nem kell majd más;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

tehát jobb anyagú/kidolgozású mint a serpens???
mert végülis mind2 hydroform alu

gumikérdésben nekem tökjó mert 2,1-est használok terepre

nézd , nekem taperolva mind 2 vázat, igényesebbnek és átgondoltabbnak tûnik az author mint a serpens....

menettapasztalatom nincs egyikkel sem. /és mivel a fritzek nem veszik nagy számban igy laborteszt eredményeket szm tudnék idézni :) /
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

anyagában és kidolgozásában az author versus magasan fölötte van, a serpensnek, egyetlen hátránya hogy 2,1-esnél ballonosabb külsõ nem nagyon megy bele...viszont jól megy a torához...

tehát jobb anyagú/kidolgozású mint a serpens???
mert végülis mind2 hydroform alu

gumikérdésben nekem tökjó mert 2,1-est használok terepre

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

attól hogy valamit tekerésre használsz nem lesz cc. se semmi hasonló.
Ti arra használjátok, ez lehet, de nem változik meg annak státusza.
csak nem szakszerü felhasználás körülményeit merítitek ki.
(ne meg fordított esetben a garanciális feltételeket hágjátok át - nem gumikra vonatkoztatva)

na mondjuk ennyire nem nagy téma a dolog....én csak felhívtam a figyelmet egy szempontra, amiért én pl nem vennék meg egy kategóriájában egyébként kiváló vázat....
és akkor beszéljünk vázakról :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
attól hogy valamit tekerésre használsz nem lesz cc. se semmi hasonló.
Ti arra használjátok, ez lehet, de nem változik meg annak státusza.
csak nem szakszerü felhasználás körülményeit merítitek ki.
(ne meg fordított esetben a garanciális feltételeket hágjátok át - nem gumikra vonatkoztatva)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

de én arra használom tehát az :)

...

ezt akartam mondani én is, h az lesz CC cucc, amit arra használnak
de ettõl még tény, h az ésszerû és általánosan elfogadott értékek betonos gummára 1.5, CC-re 1.8-2.1 és zúzásra 2.2 és 2.5 körül mozognak :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tiger!
a 2.4es racing ralph NEM cc gumi
enduro,AM,bármi.

de én arra használom tehát az :)

de nem is ez a lényeg, hanem hogy legyen már lehetõségem pl, egy 2,35-ös king jimet, vagy egy papíron 2,0-ás specko adrenalint /ami legalább 2,2-es/ használni egy cc/túra vázban, pusztán azért mert sokkal kényelmesebb - és azért nem elhanyagolható hogy lényegesen joban is tapad - és azért pl a versus a maga súlyával nem egy verseny cc váz hogy elfogadjam azt hogy itt a komfort nem szempont....

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

mert az jó, amúgy a 2,4-es Racing Ralph nem cc-gumi ? :)

én pl 2,25-nél kisebb gumit csak aszfaltra használok, és marhára idegesit hogy a dawgba alig fér be a 2,4-es RR , a merevfarú konákba meg van legalább 1-1,5 centi hely még mellette....de a speckóba is röhögve elfért a 2,25-ös,,,,

Attól, hogy te ilyen böszme (minden politikai célzat nélkül)gumikat teszel bele, attól még egy ÁTLAGOS cc gépben 1,8-2.1-es méretû gumikat szokás használni:) Nekem a 2.4-es RR az AC-ben volt anno, ami 150-et mozog...még a tisza maratonra a homokba is elég volt a 2.0-s JetS.
Üdv:Thy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Tiger!
a 2.4es racing ralph NEM cc gumi
enduro,AM,bármi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

cc-re 2.1-nél nagyobb gumi? :)
ez egy cc váznál nem hátrány, hanem velejáró.

persze lehet mondani a kivételeket, de minek nagyobb?

mert az jó, amúgy a 2,4-es Racing Ralph nem cc-gumi ? :)

én pl 2,25-nél kisebb gumit csak aszfaltra használok, és marhára idegesit hogy a dawgba alig fér be a 2,4-es RR , a merevfarú konákba meg van legalább 1-1,5 centi hely még mellette....de a speckóba is röhögve elfért a 2,25-ös,,,,

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
cc-re 2.1-nél nagyobb gumi? :)
ez egy cc váznál nem hátrány, hanem velejáró.

persze lehet mondani a kivételeket, de minek nagyobb?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

vagy ez:
Author Versus
http://www.author-hu...ersus_modra.jpg

anyagában és kidolgozásában az author versus magasan fölötte van, a serpensnek, egyetlen hátránya hogy 2,1-esnél ballonosabb külsõ nem nagyon megy bele...viszont jól megy a torához...