Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
zsír :)
Ezért az árért nagyon megéri. A rugóstag (amely remélhetõleg szintén az ajánlat része) miatt eleve kisebb terhelést fog kapni a nyeregvázcsõ, ráadásul alaposan meg is van erõsítve. A Trance-emben is hasonló merevítés van, 5 éve bírja és én se pehelysúlyú vagyok.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

én azt hanyagolnám
inkább valami masszívabbat néznék

merida tfs pl

Köszi, közben találtam ezt:
http://apro.bikemag....el-l29392.html#
Vélemény ?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok elrepedt a vázam az üléscsõ alatti heggesztésnél. (Magellan Crux 2007)
Érdeklõdnék hogy tudtok-e ajánlani valami vázat max 80ezerig, 110 kiló vagyok és 2 méter magas, xc-re kéne, valami erõsebb konstrukció, minimum 20", de inkább 21".
Elég tanácstalan vagyok ez az elsõ biciklim, nem tudom hogy össztelóssal járok-e jobban vagy merevvel, lényeg hogy 3 év után ne repedjen el...

Bikepro - Magellan Pyxis váz (2008)
Esetleg errõl valakinek vélemény?

Köszi

én azt hanyagolnám
inkább valami masszívabbat néznék

merida tfs pl
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok elrepedt a vázam az üléscsõ alatti heggesztésnél. (Magellan Crux 2007)
Érdeklõdnék hogy tudtok-e ajánlani valami vázat max 80ezerig, 110 kiló vagyok és 2 méter magas, xc-re kéne, valami erõsebb konstrukció, minimum 20", de inkább 21".
Elég tanácstalan vagyok ez az elsõ biciklim, nem tudom hogy össztelóssal járok-e jobban vagy merevvel, lényeg hogy 3 év után ne repedjen el...

http://bikepro.hu/mt...s-vaz-2008.html
Esetleg errõl valakinek vélemény?

Köszi

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Közben kiderült,amit trekking váznak kínáltak,az mtb váz .

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Kívánok,
gõzöm sincs melyik totyikba írjam ezért itt kezdem..

Megeshet az,hogy egy cross trekking felhasználásra szánt vázba 26"-os kerekek mennek?
Eddig abban a hiszemben voltam,hogy az ilyen vázak mindig 622-es kereket használnak,de most szembesültem azzal hogy tán mégsem,mert hogy a felnifék fékbak magassága pont a 26"-os kerékhez passzol.
A hátsó villa felsõ összekötõje és a 26-os felni között van 70 mm,gumi nélkül persze.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

az L-es sztem biztos nagy. eleve a 140 (neked transmissonnak h0vták ?. nem tudom követni évrõl évre :)) 19-es az L, canyonból meg 18,5 az M. és kb pont egyforma hosszúak (595 eff felsõcsõ)
kicsit furcsán méretez a canyon. nekem a 175-höz pl tuti az S-es lenne az ideális méret.

Jaja, még egy régebbi, Trans-Mission elõtti, azaz AM-em van. És pontosan, ahogy írod, 595mm a felsõcsõ mindkettõn. De ez a hossz mintha csalóka lenne kissé a nyeregben ülve. Jól látom, hogy a Canyon váz csövei által bezárt szöget az optimális nyeregpozícióval Canyon-ék a 0mm-es seatback nyeregcsõre optimalizálhatták? A Merida 20mm seatback-es csõvel jön, szóval itt lehet valami trükk, de aztán a fene se tudja, én nem értek hozzá. Az elég látványos mindenesetre, hogy a tengelytáv a kettõn kb. azonos, az M-es Canyon olyan hosszú, mint az L-es Merida. De a nyeregben valahogy az egy mérettel kisebb Canyon rövidebbnek tûnik, de tény, hogy alig-alig észrevehetõen. Pont a határmezsgyén lehetek, kb. a 605-610-es felsõcsõ lehetne a jó Canyon-ból. :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hm, igazad van, tapered nyakba még lehet összehozni valami 1 1/8-as villát, ami fordítva nem fog menni. Azért gondolkozom csak simán vázon, mert a mostanin minden jó, imádom a Louise fékeket rajta, vatta új kerékszettem is van, csak át kell(ene) pakolnom mindent.
Canyon Nerve meg brutál jó, asszony a régi bicajával elszenvedett esések és egy könyöktörés után kezdi ismét egészen megszeretni vele a terepezést! ;-) Szóval, az a durva, hogy próbálgattam az M-es vázat, és 400mm-es nyeregcsõvel még nekem is jó lenne a 185 centimhez. A mostani 350mm-es nyeregcsövet maximum jelig kihúzva, a nyereg elejétõl a kormánynak a stucnin áthaladó középpontjáig az L-es fully-m kb. 1,5-2 cm-rel hosszabb csak. Kicsit olyan majdnem kicsi érzésem van rajta amúgy. Csak az L-es meg attól tartok, egyszerûen nagy lenne.
(Nincs valakinek L-es Nerve XC-je egy próbakör erejéig?) :-)

Edit: ja igen, amit bevállalnék, 2011-es Canyon Nerve M-es és L-es méretben szinte mind elfogyott... Például:
Canyon | Mountainbikes | Nerve XC 8.0
(Katt a Check availability gombra)

az L-es sztem biztos nagy. eleve a 140 (neked transmissonnak h0vták ?. nem tudom követni évrõl évre :)) 19-es az L, canyonból meg 18,5 az M. és kb pont egyforma hosszúak (595 eff felsõcsõ)
kicsit furcsán méretez a canyon. nekem a 175-höz pl tuti az S-es lenne az ideális méret.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

én inkább a 2. irányban mozdulnék legroszabb esetben. abba lehet tenni adapter meg 1/8-as nyak, viszont tapered nyak vékony csõbe nehezebb :)
és tapered villa lesz egyre több egyelõre úgy néz ki.

de amúgy jó az a 12-es tengely hátul. (szvsz hasznosabb van mint a taperde telónyak.)

és lehet megnézném vázból azokat amik már vannak a családban (1.20 és nerve xc-re gondolok, kb mind 2 olcsóbb és összességében jobb váz mint a camber)

Hm, igazad van, tapered nyakba még lehet összehozni valami 1 1/8-as villát, ami fordítva nem fog menni. Azért gondolkozom csak simán vázon, mert a mostanin minden jó, imádom a Louise fékeket rajta, vatta új kerékszettem is van, csak át kell(ene) pakolnom mindent.
Canyon Nerve meg brutál jó, asszony a régi bicajával elszenvedett esések és egy könyöktörés után kezdi ismét egészen megszeretni vele a terepezést! ;-) Szóval, az a durva, hogy próbálgattam az M-es vázat, és 400mm-es nyeregcsõvel még nekem is jó lenne a 185 centimhez. A mostani 350mm-es nyeregcsövet maximum jelig kihúzva, a nyereg elejétõl a kormánynak a stucnin áthaladó középpontjáig az L-es fully-m kb. 1,5-2 cm-rel hosszabb csak. Kicsit olyan majdnem kicsi érzésem van rajta amúgy. Csak az L-es meg attól tartok, egyszerûen nagy lenne.
(Nincs valakinek L-es Nerve XC-je egy próbakör erejéig?) :-)

Edit: ja igen, amit bevállalnék, 2011-es Canyon Nerve M-es és L-es méretben szinte mind elfogyott... Például:
http://www.canyon.co...ike.html?b=2075
(Katt a Check availability gombra)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!
Ha több-kevésbé future-proof setupot szeretne valaki, vajon ez jó MTB-s preferencia-sor lehet, függetlenül attól, hogy hardtail vagy fully? Mintha a piac most kb. így alakulgatna az újdonságok terén:
1. tapered fejcsõ, X-12 tengely hátul, PM fékfelfogatás hátul
2. tapered fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás mindegy
3. 1 1/8-as fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás IS
(Középcsapágynál a press-fit, BB30 stb. szabványokat maradjunk annyiban, a hozzáértésem teljes hiánya miatt nem tudom belevenni.)

Nem mintha különösebben érdekelne, hogy - a fentiek szerint - 1., 2. vagy 3. kategóriás egy váz, nekem tökéletes a 3. variáns. Na most, a 3. variációhoz úgy fest, egy kis eBay és egyéb kutakodás után tudnék például egy jóféle 1 1/8-as villát 120-at mozgó fully építéséhez, viszont egyre kevesebb a vadonatúj vázak kínálata, ami a 3. kategóriába illik és még bele is férne a budget-be. (Speci Camber vázat nézegetem, de csak nagyon drágán találtam eddig...)

én inkább a 2. irányban mozdulnék legroszabb esetben. abba lehet tenni adapter meg 1/8-as nyak, viszont tapered nyak vékony csõbe nehezebb :)
és tapered villa lesz egyre több egyelõre úgy néz ki.

de amúgy jó az a 12-es tengely hátul. (szvsz hasznosabb van mint a taperde telónyak.)

és lehet megnézném vázból azokat amik már vannak a családban (1.20 és nerve xc-re gondolok, kb mind 2 olcsóbb és összességében jobb váz mint a camber)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Sziasztok!
Ha több-kevésbé future-proof setupot szeretne valaki, vajon ez jó MTB-s preferencia-sor lehet, függetlenül attól, hogy hardtail vagy fully? Mintha a piac most kb. így alakulgatna az újdonságok terén:
1. tapered fejcsõ, X-12 tengely hátul, PM fékfelfogatás hátul
2. tapered fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás mindegy
3. 1 1/8-as fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás IS
(Középcsapágynál a press-fit, BB30 stb. szabványokat maradjunk annyiban, a hozzáértésem teljes hiánya miatt nem tudom belevenni.)

Nem mintha különösebben érdekelne, hogy - a fentiek szerint - 1., 2. vagy 3. kategóriás egy váz, nekem tökéletes a 3. variáns. Na most, a 3. variációhoz úgy fest, egy kis eBay és egyéb kutakodás után tudnék például egy jóféle 1 1/8-as villát 120-at mozgó fully építéséhez, viszont egyre kevesebb a vadonatúj vázak kínálata, ami a 3. kategóriába illik és még bele is férne a budget-be. (Speci Camber vázat nézegetem, de csak nagyon drágán találtam eddig...)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Érdeklõdöm, hogy egy "Carbon Fiber" váznak mennyi lehet az élettartama?
Oxidációs foltok lehetnek a fenti alapanyagú vázon?

1) ezt senki nem mondja meg neked elõre
2) oxidáció egy mûanyag vázon?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Sziasztok!

Érdeklõdöm, hogy egy "Carbon Fiber" váznak mennyi lehet az élettartama?
Oxidációs foltok lehetnek a fenti alapanyagú vázon?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nehéz de strapabíró, kb korrekt minõség, szokott kona geó (inkább lejtõs, mint mászó). semmi extra.

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Váz mérete tök okés, engem a váz anyaga/minõsége érdekelne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
néha sokat
nekem a 17-es dawg (ami pap0ron 594 igazából 583)pl pont 1-1,5 centivel hosszabb mint a tökéletes lenne . s nem akarok 90-esnél rövidebb dtucnit.

amúgy nekem is 18-as merevseggû konám volt egy rakasz, de most ha vennék 17-est vennék. (illetve ideibõl 16-ost azok olyan q. hosszúak)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nem vágom 10 mm mennyire számíthat. Én is 176 centi vagyok és 590es vázzal nyomulok, de rövid stucnival.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Jobb lenne szerintem a felsõcsõ hosszakat beírni, hogyan viszonyulnak egymáshoz.

16 (41-es) kross 575
17-es kona 576
18-kona 589 (ami hazugság mert 584-585 igazából)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Jobb lenne szerintem a felsõcsõ hosszakat beírni, hogyan viszonyulnak egymáshoz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
s, mi a kérdés ?
176-hoz én 17-est vettem volna, de végülis el lehet lenni a 18-assal is