Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2011. August 15. - 21:09
Ezért az árért nagyon megéri. A rugóstag (amely remélhetõleg szintén az ajánlat része) miatt eleve kisebb terhelést fog kapni a nyeregvázcsõ, ráadásul alaposan meg is van erõsítve. A Trance-emben is hasonló merevítés van, 5 éve bírja és én se pehelysúlyú vagyok.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. August 15. - 21:07
én azt hanyagolnám
inkább valami masszívabbat néznék
merida tfs pl
Köszi, közben találtam ezt:
http://apro.bikemag....el-l29392.html#
Vélemény ?
Posted 2011. August 15. - 21:00
Sziasztok elrepedt a vázam az üléscsõ alatti heggesztésnél. (Magellan Crux 2007)
Érdeklõdnék hogy tudtok-e ajánlani valami vázat max 80ezerig, 110 kiló vagyok és 2 méter magas, xc-re kéne, valami erõsebb konstrukció, minimum 20", de inkább 21".
Elég tanácstalan vagyok ez az elsõ biciklim, nem tudom hogy össztelóssal járok-e jobban vagy merevvel, lényeg hogy 3 év után ne repedjen el...
Bikepro - Magellan Pyxis váz (2008)
Esetleg errõl valakinek vélemény?
Köszi
én azt hanyagolnám
inkább valami masszívabbat néznék
merida tfs pl
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. August 15. - 19:31
Érdeklõdnék hogy tudtok-e ajánlani valami vázat max 80ezerig, 110 kiló vagyok és 2 méter magas, xc-re kéne, valami erõsebb konstrukció, minimum 20", de inkább 21".
Elég tanácstalan vagyok ez az elsõ biciklim, nem tudom hogy össztelóssal járok-e jobban vagy merevvel, lényeg hogy 3 év után ne repedjen el...
http://bikepro.hu/mt...s-vaz-2008.html
Esetleg errõl valakinek vélemény?
Köszi
Posted 2011. August 12. - 17:17
Posted 2011. August 11. - 21:25
gõzöm sincs melyik totyikba írjam ezért itt kezdem..
Megeshet az,hogy egy cross trekking felhasználásra szánt vázba 26"-os kerekek mennek?
Eddig abban a hiszemben voltam,hogy az ilyen vázak mindig 622-es kereket használnak,de most szembesültem azzal hogy tán mégsem,mert hogy a felnifék fékbak magassága pont a 26"-os kerékhez passzol.
A hátsó villa felsõ összekötõje és a 26-os felni között van 70 mm,gumi nélkül persze.
Posted 2011. August 09. - 22:07
az L-es sztem biztos nagy. eleve a 140 (neked transmissonnak h0vták ?. nem tudom követni évrõl évre ) 19-es az L, canyonból meg 18,5 az M. és kb pont egyforma hosszúak (595 eff felsõcsõ)
kicsit furcsán méretez a canyon. nekem a 175-höz pl tuti az S-es lenne az ideális méret.
Jaja, még egy régebbi, Trans-Mission elõtti, azaz AM-em van. És pontosan, ahogy írod, 595mm a felsõcsõ mindkettõn. De ez a hossz mintha csalóka lenne kissé a nyeregben ülve. Jól látom, hogy a Canyon váz csövei által bezárt szöget az optimális nyeregpozícióval Canyon-ék a 0mm-es seatback nyeregcsõre optimalizálhatták? A Merida 20mm seatback-es csõvel jön, szóval itt lehet valami trükk, de aztán a fene se tudja, én nem értek hozzá. Az elég látványos mindenesetre, hogy a tengelytáv a kettõn kb. azonos, az M-es Canyon olyan hosszú, mint az L-es Merida. De a nyeregben valahogy az egy mérettel kisebb Canyon rövidebbnek tûnik, de tény, hogy alig-alig észrevehetõen. Pont a határmezsgyén lehetek, kb. a 605-610-es felsõcsõ lehetne a jó Canyon-ból. :-)
Posted 2011. August 09. - 21:52
Hm, igazad van, tapered nyakba még lehet összehozni valami 1 1/8-as villát, ami fordítva nem fog menni. Azért gondolkozom csak simán vázon, mert a mostanin minden jó, imádom a Louise fékeket rajta, vatta új kerékszettem is van, csak át kell(ene) pakolnom mindent.
Canyon Nerve meg brutál jó, asszony a régi bicajával elszenvedett esések és egy könyöktörés után kezdi ismét egészen megszeretni vele a terepezést! ;-) Szóval, az a durva, hogy próbálgattam az M-es vázat, és 400mm-es nyeregcsõvel még nekem is jó lenne a 185 centimhez. A mostani 350mm-es nyeregcsövet maximum jelig kihúzva, a nyereg elejétõl a kormánynak a stucnin áthaladó középpontjáig az L-es fully-m kb. 1,5-2 cm-rel hosszabb csak. Kicsit olyan majdnem kicsi érzésem van rajta amúgy. Csak az L-es meg attól tartok, egyszerûen nagy lenne.
(Nincs valakinek L-es Nerve XC-je egy próbakör erejéig?) :-)
Edit: ja igen, amit bevállalnék, 2011-es Canyon Nerve M-es és L-es méretben szinte mind elfogyott... Például:
Canyon | Mountainbikes | Nerve XC 8.0
(Katt a Check availability gombra)
az L-es sztem biztos nagy. eleve a 140 (neked transmissonnak h0vták ?. nem tudom követni évrõl évre ) 19-es az L, canyonból meg 18,5 az M. és kb pont egyforma hosszúak (595 eff felsõcsõ)
kicsit furcsán méretez a canyon. nekem a 175-höz pl tuti az S-es lenne az ideális méret.
Posted 2011. August 09. - 21:28
én inkább a 2. irányban mozdulnék legroszabb esetben. abba lehet tenni adapter meg 1/8-as nyak, viszont tapered nyak vékony csõbe nehezebb
és tapered villa lesz egyre több egyelõre úgy néz ki.
de amúgy jó az a 12-es tengely hátul. (szvsz hasznosabb van mint a taperde telónyak.)
és lehet megnézném vázból azokat amik már vannak a családban (1.20 és nerve xc-re gondolok, kb mind 2 olcsóbb és összességében jobb váz mint a camber)
Hm, igazad van, tapered nyakba még lehet összehozni valami 1 1/8-as villát, ami fordítva nem fog menni. Azért gondolkozom csak simán vázon, mert a mostanin minden jó, imádom a Louise fékeket rajta, vatta új kerékszettem is van, csak át kell(ene) pakolnom mindent.
Canyon Nerve meg brutál jó, asszony a régi bicajával elszenvedett esések és egy könyöktörés után kezdi ismét egészen megszeretni vele a terepezést! ;-) Szóval, az a durva, hogy próbálgattam az M-es vázat, és 400mm-es nyeregcsõvel még nekem is jó lenne a 185 centimhez. A mostani 350mm-es nyeregcsövet maximum jelig kihúzva, a nyereg elejétõl a kormánynak a stucnin áthaladó középpontjáig az L-es fully-m kb. 1,5-2 cm-rel hosszabb csak. Kicsit olyan majdnem kicsi érzésem van rajta amúgy. Csak az L-es meg attól tartok, egyszerûen nagy lenne.
(Nincs valakinek L-es Nerve XC-je egy próbakör erejéig?) :-)
Edit: ja igen, amit bevállalnék, 2011-es Canyon Nerve M-es és L-es méretben szinte mind elfogyott... Például:
http://www.canyon.co...ike.html?b=2075
(Katt a Check availability gombra)
Posted 2011. August 09. - 21:13
Sziasztok!
Ha több-kevésbé future-proof setupot szeretne valaki, vajon ez jó MTB-s preferencia-sor lehet, függetlenül attól, hogy hardtail vagy fully? Mintha a piac most kb. így alakulgatna az újdonságok terén:
1. tapered fejcsõ, X-12 tengely hátul, PM fékfelfogatás hátul
2. tapered fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás mindegy
3. 1 1/8-as fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás IS
(Középcsapágynál a press-fit, BB30 stb. szabványokat maradjunk annyiban, a hozzáértésem teljes hiánya miatt nem tudom belevenni.)
Nem mintha különösebben érdekelne, hogy - a fentiek szerint - 1., 2. vagy 3. kategóriás egy váz, nekem tökéletes a 3. variáns. Na most, a 3. variációhoz úgy fest, egy kis eBay és egyéb kutakodás után tudnék például egy jóféle 1 1/8-as villát 120-at mozgó fully építéséhez, viszont egyre kevesebb a vadonatúj vázak kínálata, ami a 3. kategóriába illik és még bele is férne a budget-be. (Speci Camber vázat nézegetem, de csak nagyon drágán találtam eddig...)
én inkább a 2. irányban mozdulnék legroszabb esetben. abba lehet tenni adapter meg 1/8-as nyak, viszont tapered nyak vékony csõbe nehezebb
és tapered villa lesz egyre több egyelõre úgy néz ki.
de amúgy jó az a 12-es tengely hátul. (szvsz hasznosabb van mint a taperde telónyak.)
és lehet megnézném vázból azokat amik már vannak a családban (1.20 és nerve xc-re gondolok, kb mind 2 olcsóbb és összességében jobb váz mint a camber)
Posted 2011. August 09. - 20:57
Ha több-kevésbé future-proof setupot szeretne valaki, vajon ez jó MTB-s preferencia-sor lehet, függetlenül attól, hogy hardtail vagy fully? Mintha a piac most kb. így alakulgatna az újdonságok terén:
1. tapered fejcsõ, X-12 tengely hátul, PM fékfelfogatás hátul
2. tapered fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás mindegy
3. 1 1/8-as fejcsõ, gyorszáras tengely hátul, fékfelfogatás IS
(Középcsapágynál a press-fit, BB30 stb. szabványokat maradjunk annyiban, a hozzáértésem teljes hiánya miatt nem tudom belevenni.)
Nem mintha különösebben érdekelne, hogy - a fentiek szerint - 1., 2. vagy 3. kategóriás egy váz, nekem tökéletes a 3. variáns. Na most, a 3. variációhoz úgy fest, egy kis eBay és egyéb kutakodás után tudnék például egy jóféle 1 1/8-as villát 120-at mozgó fully építéséhez, viszont egyre kevesebb a vadonatúj vázak kínálata, ami a 3. kategóriába illik és még bele is férne a budget-be. (Speci Camber vázat nézegetem, de csak nagyon drágán találtam eddig...)
Posted 2011. July 28. - 09:09
Sziasztok!
Érdeklõdöm, hogy egy "Carbon Fiber" váznak mennyi lehet az élettartama?
Oxidációs foltok lehetnek a fenti alapanyagú vázon?
1) ezt senki nem mondja meg neked elõre
2) oxidáció egy mûanyag vázon?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. July 24. - 12:08
Érdeklõdöm, hogy egy "Carbon Fiber" váznak mennyi lehet az élettartama?
Oxidációs foltok lehetnek a fenti alapanyagú vázon?
Posted 2011. July 22. - 22:21
Posted 2011. July 22. - 11:24
Posted 2011. July 21. - 23:46
nekem a 17-es dawg (ami pap0ron 594 igazából 583)pl pont 1-1,5 centivel hosszabb mint a tökéletes lenne . s nem akarok 90-esnél rövidebb dtucnit.
amúgy nekem is 18-as merevseggû konám volt egy rakasz, de most ha vennék 17-est vennék. (illetve ideibõl 16-ost azok olyan q. hosszúak)
Posted 2011. July 21. - 23:38
Posted 2011. July 21. - 23:30
Jobb lenne szerintem a felsõcsõ hosszakat beírni, hogyan viszonyulnak egymáshoz.
16 (41-es) kross 575
17-es kona 576
18-kona 589 (ami hazugság mert 584-585 igazából)
Posted 2011. July 21. - 23:21
Posted 2011. July 21. - 23:17
176-hoz én 17-est vettem volna, de végülis el lehet lenni a 18-assal is